Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Fitness & Vücut Geliştirme Sohbet

bi kahve gurmesi değilsen tschibo’nun en basic kahve makinesini al kapsüllerinin 10 tanesi 150 tl ben öyle yapıyorum. ya da kahve dünyasından falan taze filtre kahve çektir bi filtre kahve makinesi veya çok sevmesem de french presste güzel. bu yollardan ikisinden birini de yapabilirsin ya da beraber ikisinin tadı ayrı zaten.

spor mpor bilmem ama bu yaştan sonra kahve alışma bence reis köpeği ediyor valla dünyadaki en çok içilen maddelerden biri zaten .
Senin söylediğin tarzda bir kahve içmekten bahsetmedim bavs sütün içine atıp içecem karıştırarak o kadar xD

Kahve uzmanı değilim, sporcuda değilim öncelikle bu ikisini belirteyim. Fakat piyasada .... marka olarak anılan teneke kutu ya da bilmem kaçı bir arada olarak satılan her markayı iyi kötü deneyimledim, Kahve işi sağladığı nitelikleri hariç tutarsak benim kanaatimce bir keyif işi yani içtiğin şeyten keyif alman lazım.Bu noktada üst satırda yazdıklarımdan gerçek anlamda hiç bir tat alamadım, işlenmiş kahvelerin tümü tadından ve keyfinden büyük hazlar kaybetmene sebep oluyor.İçeriklerinde hep normal kahve zevkinin dışına çıkacak yapay tatlar, tatlandırıcılar mevcut çünkü, bu noktada şahsi tavsiyem kahveden fayda ve keyif almak istiyorsan kahveyi çekirdek olan satan markalardan alıp çektirerek taze kahve tadı deneyimlemelisin. Tabi bu deneyim öyle kremalı ya da bilmem ne tat sosu ile olmamalı ilk olarak sade deneyimlemeni tavsiye ederim, eğer ön yargını kırarsan oldukça keyif alacağını ve fayda göreceğini düşünüyorum.Üstelik daha sonrasında evine bir kahve öğütücü alarak evde çekirdek kahveyi kendinde öğütebilir sporcuların çok tercih ettiği ''coldbrew'' olarak hazırlayabilirsin.Elbette bu iş en son noktada bireysel damak tadına kaldığı için yaptığın denemelerde canını sıkarsa kendini zorlama fayda göreceğim diye kendini zorlayarak içeceğin şey sana fayda vermez.
Teşekkürler Reis ama ben olayı düzgün anlatamadığımdan oldu bu yorumlar.

Benim merak ettiğim kahvelerin bazılarının diğerlerinden daha iyi bir besin değeri taşıyıp taşımadığına dairdi yani bunları soğuk suya atıp üzerine süt ekleyip içecem o kadar xD

Yemek yada içecek ne kadar lezzetli olursa olsun uğraşmaya değer bulmuyorum son 5-6 yıldır.

Senin söylediğin tarzda bir kahve içmekten bahsetmedim bavs sütün içine atıp içecem karıştırarak o kadar xD

Teşekkürler Reis ama ben olayı düzgün anlatamadığımdan oldu bu yorumlar.

Benim merak ettiğim kahvelerin bazılarının diğerlerinden daha iyi bir besin değeri taşıyıp taşımadığına dairdi yani bunları soğuk suya atıp üzerine süt ekleyip içecem o kadar xD

Yemek yada içecek ne kadar lezzetli olursa olsun uğraşmaya değer bulmuyorum son 5-6 yıldır.
Evet gerçek çekirdek kahve kullarsan özellikle etki alırsın, ''Cold brew'' kafein miktarı normal bir kahveye göre çok daha yüksek oluyor, bunun yanında bazı araştırmalarda da kas ağrılarını azaltmada iyi geldiği ve enerji için karbonhidrat ihtiyacını azaltmada destekleyici olduğu yönünde araştırmalar mevcut. En basit anlatımı yapanlardan brinin videosunu ekliyorum geri kalan araştırmalarla kendin detaylandırabilirsin.

Kafein git gide artırılarak kullanılması gereken bir madde ki diğerleri içinde genelde geçerli başta aldığın kafein mg'ları bir yerden sonra yetmemeye başlayacak, ben şuana kadar hiç kullanmadım enerji sistemimi çok etkileyecek bir madde (kahve sevmemem de bunun için bir sebep) pre workout'lar olsun kahve olsun zaten bunların benim vücuduma girmesi dokunması bile beni ikiye böler enerji açısından ama sana gelelim daha önce çok kahve tüketen bir birey değilsen bir dene bir de her insan vücudunda aynı etkiyi vermeyebiliyor genetik.
Ben de ne cafein ne preworkout kullanıyorum gym için. Çoğu preworkout zaten işe yaramıyor. Kafein de çok abartılıyor gibi. Preworkout kafein alana kadar öncesinde enerji verici bir şey yiyip gitmek daha iyi sanki. Muzu birazcık bal ile protein tozuyla yulafla fela karıştırmak o enerjiyi verir gibi. Ya da sağlam yiyeceksin ve 1-2 saate gideceksin.

Evet gerçek çekirdek kahve kullarsan özellikle etki alırsın, ''Cold brew'' kafein miktarı normal bir kahveye göre çok daha yüksek oluyor, bunun yanında bazı araştırmalarda da kas ağrılarını azaltmada iyi geldiği ve enerji için karbonhidrat ihtiyacını azaltmada destekleyici olduğu yönünde araştırmalar mevcut. En basit anlatımı yapanlardan brinin videosunu ekliyorum geri kalan araştırmalarla kendin detaylandırabilirsin.
Teşekkür ederim Reis denerim bunu.

Ben de ne cafein ne preworkout kullanıyorum gym için. Çoğu preworkout zaten işe yaramıyor. Kafein de çok abartılıyor gibi. Preworkout kafein alana kadar öncesinde enerji verici bir şey yiyip gitmek daha iyi sanki. Muzu birazcık bal ile protein tozuyla yulafla fela karıştırmak o enerjiyi verir gibi. Ya da sağlam yiyeceksin ve 1-2 saate gideceksin.
Enerjisinden hariç genel olarak çok iyi deniyor kafein için haliyle günlük bir tatlı kaşığı alayım diyorum.

Tadı ve yapılış şekli falan önemli değl benim için.

Teşekkür ederim Reis denerim bunu.

Enerjisinden hariç genel olarak çok iyi deniyor kafein için haliyle günlük bir tatlı kaşığı alayım diyorum.

Tadı ve yapılış şekli falan önemli değl benim için.
Genel sağlık için istiyorsan bir şey diyemem. Çok hakim değilim. Ama abartınca da depresyon uykusuzluk felan gibi şeylere yol açıyor deniyor. Kahvede de işte filtre kahveye felan sağlıklı diyorlar. Nescafeler felan zaten kötü. Filtre kahve de ağır oluyor.

Beyler ben 34 yasindayim boy 1.70 ve kilom 67-68Yas ilerledikce hafif gobek cikti ve karin etrafinda hafiften belt seklinde yaglanma var.
Genelde masa basinda calistigim icin cok hareket yapmiyorum. Sadece gunluk 15-20 dk istasyona guruyorum :D
Bir de cok arada futbol oynuyorum.
Son zamanlarda bedmintona basladim.Ama vucudum cok hantal ve kas diye birsey yok.
Hep gyme baslama istegim oldu. Hatta kayit olup bir iki defa gitmistim zamaninda ama sonradan is guc meseleleri derken vakit olmadi.

Su anda bu isi ilk onceligime almak istiyorum.
Amacim sagliklik ve daha hareketli olmak.
Hic kas kutlesi olmadigi icin, biraz kas kutlesini artirmak istiyorum.
Su anda hangi hareket nedir ne kadar yapilir.
Set nedir felan hic bir bilgim yok.
Yani su an bilgim sifir.
Tecrubeli arkadaslar oneri ve bir baslangic programi yollayabilir mi?

Haftada 3 yada 4 defa duruma gore 1er saat yada daha fazla zaman ayirablirim.
Simdiden tesekkur ederim

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık