Bakın Buggy WB için ne diyor ;
WB adamlarından birini öldüren kişiyi asla affetmez, böyle bir adamdır.
Bu sözün söylendiği an WB 72 yaşında. Belli ki bu söz spontane bir olay için değil, genel bir kural için söyleniyor. Demek ki sayısız defa böyle bir durum meydana gelmiş ve WB gereken cezayı kesmiş. Yahu WBnin kendi koyduğu en önemli kural tayfadaki birinin diğerini öldürmemesi, yani kardeş katlini kesin bir şekilde yasaklamış adam. MF'de Ace'i açık idam ederek WB'yi yemlemeleri bile WB'nin tayfa üyelerine ne kadar değer verdiğini tüm dünyanın bildiğini gösteriyor.
Tüm bunlara bakarsanız Oden ve Thatch olaylarının WB'nin karakterine ve otorite anlayışına uymadığını açıkça görürsünüz. Tabi ki WB'de suç yok, asıl suç E. Oda'nın uyduruk hikaye yazımında ama bu durum WB'yi aklamıyor maalesef.
Bir tayfa üyesine yapılanın cezalandırılmaması sadece WB için değil, diğer Yonkolar için de otorite boşluğu doğurur, bu yüzden buna izin vermezler.
***Shanksın Barto'nun gemisini patlatması boşuna değil.
***XDrake'nin Caribou'yu teklemesi boşuna değil.
***BM'nin çay partisine katılmayanı dünyanın öteki ucundan bulup sülalesiyle birlikte öldürtmesi de boşuna değil.
Oden olayına bakıyorsun, üzerinden zaman geçmiş olsa da WB zayiat veririz diye gitmiyor. Ama MF'ye binlerce kişiyle baskın yapıp yüzlerce kişinin ölümünü göze alabiliyor, işte bu çelişkidir. Burada bazı arkadaşlar Oden zaten ölmüştü diyebilir ama WB'nin eline doğmuş Oden'in çocukları hala yaşıyordu, kınların bir kısmı keza öyle, onlar kurtarılabilirdi. En azından ders vermek adına bunu göze alıp savaşması gerekiyordu. Burada mevzu zayiat vermek değil, otoriteyi kaybetmemek, ben WB tayfasında olsam bana bir şey olsa WB'nin intikamımı alacağını veya beni kurtaracağını bilmek bana güven verir, WB bu 2 olayda tayfa üyelerinin güvenini zedeledi.
Thatch olayına bakıyorsun, BB senin demir kuralını yırtıp atmış, sen tadımız kaçmasın derdindesin. Ace iz süre süre buldu BB'yi, WB gibi sayısız insan kaynağına sahip birinin bulamama ihtimali yok. Bazı arkadaşların dediğinin aksine yaşlılık bahane değil, ki derhal harekete geçilse BB kendine tayfa bile kuramadan yakalanıp infaz edilebilirdi. Çok uzun zaman geçiyor Ace bulana kadar, BB kemik ekibini toplamış oluyor.
Velhasıl retconpiece için Oden ve Thatch olayları kara bir leke olarak kalacak.