Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Edward Newgate †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Severim

Kullanılan: 414 88.8%
  • Sevmem

Kullanılan: 52 11.2%

• Kullanılan toplam oy
    466
Delikanlılığın kitabını yazan adam gibi adam. Gerçek korsanlar kralı. Öyle Big Momdan kaçan,Shikiyi tesadüfen hava olayıyla yenen gazete manşetiyle korsanlar kralı olan çakması gibi değil. İsteseydi Bilinen Korsanlar Kralı o olurdu. Yanında Bebe Marco varken,Karşısındakinin yan kolları Rayleigh ve Gaban olan tayfaya yenilmedi.
Ne Thatch'ın ne de Oden'in intikamını almaya yeltenmeyen delikanlı gibi delikanlı. Öyle böyle Korsan Kral değil.

Teachın peşinden gitmek için fazla yaşlıydı,yakalayamazdı. Odenin intikamını almak onun görevi değil Oden,Roger tayfasına katılmıştı zaten.

Oden meselesinde hiçbir suçu yok. Daha doğrusu ortada bir suç yok. Şu an seride umursadığım hiçbir karakter yok da sanki Oda çok tutarlı karakterler yazıyormuş gibi karakterleri şunu kurtardı bunu kurtarmadı üzerinden doğramak kadar saçma bir şey hareket yok.

Beyazsakal bir korsan. Kendince egoları, zaafları, kötü yanları da olan bir adam. Oden dediğin adam zamanında bunun tayfasına zorla katılmış, sonra da "Ya Roger senden çok daha büyük bir adam kusura bakma ona kaçıyom" deyip tayfayı terk etmiş bir zat. Üstüne günlüğünde de "Ya Beyazsakal iyi hoş da Roger muhteşem abi benzersiz." diye gönlünün açık ara Roger'da olduğunu da belli etmiş.

Ama gel gelelim Rayleigh'e, Shanks'a, Gaban'a en ufak "Niye intikamını almadı?" diye sorulmazken bir tek Beyazsakal'a soruluyor. Lan adamın zaten Beyazsakal'da gönlü yok, ana tayfası Roger Korsanları. Oden'e kardeş demişmiş. Kardeş ayağı bir şey ayağı valla. Bu adamlar KORSAN. Kabul etmek zor biliyorum ama Oda ağır topları sandığınız kadar siyah beyaz resmetmiyor. Elbet kusurları olabilir seviyorsanız ona göre sevin ya da nötr kalın artık o sizin bileceğiniz iş. Beyazsakal pekala tayfasını kaybetmemek için savaş açmak istememiş olabilir. Kaldı ki adam zaten intikam peşinde koşan biri değil, kendince babacan birisi. Kucaklayıcı, kapsayıcı.

Karakterleri bu kadar ilahlaştırmayı, idolleştirmeyi bırakırsanız çok daha sağlıklı yorumlarsınız. Çünkü bu serinin yazarı Oda, hangi karakteri tutarlı çiziyor ki? Marco'nun MF'deki meşhur repliğini ben de biliyorum ama siz de bu serinin yazarının huyunu suyunu artık öğrenmiş olmanız lazım.

Edit: Üstüne bir de Oden geri döneceğim deyip dönmemişti o da var. Baştan aşağı kolpa bir olay.

Son düzenleme:
Oden meselesinde hiçbir suçu yok. Daha doğrusu ortada bir suç yok. Şu an seride umursadığım hiçbir karakter yok da sanki Oda çok tutarlı karakterler yazıyormuş gibi karakterleri şunu kurtardı bunu kurtarmadı üzerinden doğramak kadar saçma bir şey hareket yok.

Beyazsakal bir korsan. Kendince egoları, zaafları, kötü yanları da olan bir adam. Oden dediğin adam zamanında bunun tayfasına zorla katılmış, sonra da "Ya Roger senden çok daha büyük bir adam kusura bakma ona kaçıyom" deyip tayfayı terk etmiş bir zat. Üstüne günlüğünde de "Ya Beyazsakal iyi hoş da Roger muhteşem abi benzersiz." diye gönlünün açık ara Roger'da olduğunu da belli etmiş.

Ama gel gelelim Rayleigh'e, Shanks'a, Gaban'a en ufak "Niye intikamını almadı?" diye sorulmazken bir tek Beyazsakal'a soruluyor. Lan adamın zaten Beyazsakal'da gönlü yok, ana tayfası Roger Korsanları. Oden'e kardeş demişmiş. Kardeş ayağı bir şey ayağı valla. Bu adamlar KORSAN. Kabul etmek zor biliyorum ama Oda ağır topları sandığınız kadar siyah beyaz resmetmiyor. Elbet kusurları olabilir seviyorsanız ona göre sevin ya da nötr kalın artık o sizin bileceğiniz iş. Beyazsakal pekala tayfasını kaybetmemek için savaş açmak istememiş olabilir. Kaldı ki adam zaten intikam peşinde koşan biri değil, kendince babacan birisi. Kucaklayıcı, kapsayıcı.

Karakterleri bu kadar ilahlaştırmayı, idolleştirmeyi bırakırsanız çok daha sağlıklı yorumlarsınız. Çünkü bu serinin yazarı Oda, hangi karakteri tutarlı çiziyor ki? Marco'nun MF'deki meşhur repliğini ben de biliyorum ama siz de bu serinin yazarının huyunu suyunu artık öğrenmiş olmanız lazım.

Edit: Üstüne bir de Oden geri döneceğim deyip dönmemişti o da var. Baştan aşağı kolpa bir olay.
Oden, Toki, İnu, ve Neko Beyazbıyık Korsanları'nın birer üyesiydi. Momo ve Hiyori Beyazbıyık'ın gemisinde doğdular. Tüm bu kişiler bize sunulduğu üzere Beyazbıyık'ın ailesiydi. Üstelik Oden’in Roger’a gitmesi yüzünden Beyazbıyık’la arasında olumsuz bir durum da oluşmadı. Oden bir kenera Toki, İnu ve Neko da aileden. hele Momo ve Hiyori Beyazbıyıklı'nın eline doğdular. Yok korsanlarmış, yok siyahmış beyazmış, yok Oden dönmemiş, yok Roger'e yanlaşmış demeye gerek yok. Bu karakterler Beyazbıyık'ın ailesindenler. Ama Beyazbıyık kılını kıpırdatmadı.

Ray Şanks gibi diğer karakterlerin bir eylemi gerçekleştirmemiş oluşu Beyazbıyıklı'nın bu eylemi gerçekleştirmemiş oluşunu aklamıyor. Her karakter kendi içinde değerlendirilir. Oda bir şeyler karalamış ve ortaya çıkan bir karakter var. ben bu karakterin eylemlerine bakarım, Oda'nın başarılı olup olmamasına değil. Oda'nın tutarsızlığı karakterin eylemlerini ortadan kaldırmıyor. Eğer aksi yönde yaklaşacaksak her karakteri aklayalım. Oda batırdı diyelim ve geçelim.

Beyazbıyık Oden'in ölüm haberinden sonra diğelerine yardım etmeliydi. Yardımı geçtim neler oldu bitti diye haber almaya bile çalışmadı. İzo bile kardeşi yaşıyor mu diye kontrol etmedi. Büyün bunlar niye böyle oldu? Çünkü Oda, Oden ve kınları sonradan yazdı. Evet, bu Oda'nın başarısız yazarlığı. Yine deBeyazbıyık'ın ve İzo'nun ailelerini Oda kaynaklı da olsa görmezden geldikleri gerçeği değişmiyor. İsteyen risk almak istemedi diyerek mazaret bulabilir ama bir haber bile almamış olması ile nedeniyle Oda'nın Beyazbıyık ikarakteri çin zerre özen göstermediği çok açık. Neticede Beyazbıyık finali kötü bir karakter oldu.

Beyazbıyık herhalde her tayfa üyesini ailesi gibi görüyordu. Rocks tayfası da buna dahil. Kaido da onun kardeşi sayılırdı Rocks korsanlarından. Kaido ve Oden arasında ki mücadeleye kardeş mücadelesi gibi baktı.Shikiyi kendisine yaşca yakın kardeş, Big Momu bacısı gibi gördü,Kaidoyu da küçük kardeş. Rocks da abisiydi. Beyazbıyık korsanları da evlatlar. Oden de kendisine yaşca yakın kardeşlerden birisiydi. Kaido zaten Beyazbıyıka adeta abiymişcesine özlem duyuyordu seni ben biçecektim diyordu arazi kavgasına girişir misali. Marineforda başta onu biçmeye gelse de sonrasında Beyazbıyığın yanında yer alırdı. Teacha da Marineford da kendisine saldırana kadar kıyamadı. Aşırı merhametli adamdı. Kaido ve Oden arasında neden arabuluculuk yapmadı,Mihawk gibi umursamaz birisi ondan olabilir.

Son düzenleme:
Oden, Toki, İnu, ve Neko Beyazbıyık Korsanları'nın birer üyesiydi. Momo ve Hiyori Beyazbıyık'ın gemisinde doğdular. Tüm bu kişiler bize sunulduğu üzere Beyazbıyık'ın ailesiydi. Üstelik Oden’in Roger’a gitmesi yüzünden Beyazbıyık’la arasında olumsuz bir durum da oluşmadı. Oden bir kenera Toki, İnu ve Neko da aileden. hele Momo ve Hiyori Beyazbıyıklı'nın eline doğdular. Yok korsanlarmış, yok siyahmış beyazmış, yok Oden dönmemiş, yok Roger'e yanlaşmış demeye gerek yok. Bu karakterler Beyazbıyık'ın ailesindenler. Ama Beyazbıyık kılını kıpırdatmadı.

Ray Şanks gibi diğer karakterlerin bir eylemi gerçekleştirmemiş oluşu Beyazbıyıklı'nın bu eylemi gerçekleştirmemiş oluşunu aklamıyor. Her karakter kendi içinde değerlendirilir. Oda bir şeyler karalamış ve ortaya çıkan bir karakter var. ben bu karakterin eylemlerine bakarım, Oda'nın başarılı olup olmamasına değil. Oda'nın tutarsızlığı karakterin eylemlerini ortadan kaldırmıyor. Eğer aksi yönde yaklaşacaksak her karakteri aklayalım. Oda batırdı diyelim ve geçelim.

Beyazbıyık Oden'in ölüm haberinden sonra diğelerine yardım etmeliydi. Yardımı geçtim neler oldu bitti diye haber almaya bile çalışmadı. İzo bile kardeşi yaşıyor mu diye kontrol etmedi. Büyün bunlar niye böyle oldu? Çünkü Oda, Oden ve kınları sonradan yazdı. Evet, bu Oda'nın başarısız yazarlığı. Yine deBeyazbıyık'ın ve İzo'nun ailelerini Oda kaynaklı da olsa görmezden geldikleri gerçeği değişmiyor. İsteyen risk almak istemedi diyerek mazaret bulabilir ama bir haber bile almamış olması ile nedeniyle Oda'nın Beyazbıyık ikarakteri çin zerre özen göstermediği çok açık. Neticede Beyazbıyık finali kötü bir karakter oldu.
Önce bir okuduğumuzu anlayalım. Söylediğin şeylere mesajda cevap veriyorum çünkü zaten.

Beyazsakal isterse çayına şeker atmadı diye bu karakterlerin intikamını almamış olsun. Karakteri kusurlarıyla, hatalarıyla kabul ediyorsanız edin etmiyorsanız kendi bileceğiniz iş. Kaldı ki Beyazsakal intikam peşinde koşan bir karakter olarak ta en başında tanıtılmadı zaten. Bağışlayıcı, kapsayıcı bir adam. Canavar Korsanlarıyla olası bir savaşta çok zaiyat veririz dedi ve gitmedi.

Buna ister şerefsizlik de ister korkaklık de. Ben burada Beyazsakal'ı falan savunmuyorum.

Oda karakteri ailesine sahip çıkan biri olarak da tanıtmış olabilir ama demek ki Odenleri o kadar benimsememiş. Hem intikamcı biri olmaması, hem zaiyat vermeme isteği hem de zaten Oden'in çoktan tayfasını terk etmiş, Beyazsakal'ı Roger'dan çok daha düşük seviye bir adam olarak görmüş olup sözünü tutmayışı. Ne dersen de. Beyazsakal'ın Oden'in intikamının peşine düşmek gibi bir zorunluluğu yok. Bu Beyazsakal'ı isterse dünyanın en şerefsiz adamı yapsın. Yani? Beyazsakal her şeyden önce bir KORSAN. Ve tekrarlıyorum Oda sandığınız kadar siyah beyaz işlemiyor bu karakterleri. Bunu anlamıyorsunuz sanırım.

Sanki Beyazsakal'ın tayfasına gelip sonra da terk etmiş her adamı sonuna kadar koruyup kollama peşinde dolanma gibi bir görevi var. Yardım ister eder ister etmez.

Benim burada amacım da Beyazsakal savunmak değil zaten şu an umurumda olan herhangi bir One Piece karakteri yok.

Beyazsakal kılını kıpırdatmamışmış. Kıpırdatmak gibi bir zorunluluğu vardı sanki adamın.

Ayrıca adamın ana tayfasındaki adamlar kılını kıpırdatmamışken sadece Beyazsakal'a yükleniyorsanız da siz adam seçiyorsunuz. Ortada "aklanacak" bir suç yok.

Oden kendisi kaybetti Wanoyu. Ayrıca Roger ölmüş. Shichibukailik gelmiş. Denizciler Akainu,Aokiji,Kizaru tarzı genç amiralleri almış.ki buna Dragon da dahil. Beyazsakal dese ben Wanoya Kaidoyu alt etmeye gideceğim dese Hükümet dalabilir. Mesele sadece Kaidonun güçlü olması değil Wanoyu dışarıdan alması çok zor. Beyazsakalın tayfası aşırı dandik Marco dışında kim var. Kaido,Beyazsakal kendisine dalacak diye Shiki yada Big Mom ile ittifak yapar Beyazsakalı yener. Kaido normalde yenilmez değil fakat Wano elinde olduğu için öyle. Yada Ray-Gaban-Shanks gelip emmi geçici ittifak yapıp alalım diyeceklerdi onların da gururu kaldırmamıştır. O Kadarlık rakip ve hasımlardı.

Son düzenleme:
Bakın Buggy WB için ne diyor ;

WB adamlarından birini öldüren kişiyi asla affetmez, böyle bir adamdır.

Bu sözün söylendiği an WB 72 yaşında. Belli ki bu söz spontane bir olay için değil, genel bir kural için söyleniyor. Demek ki sayısız defa böyle bir durum meydana gelmiş ve WB gereken cezayı kesmiş. Yahu WBnin kendi koyduğu en önemli kural tayfadaki birinin diğerini öldürmemesi, yani kardeş katlini kesin bir şekilde yasaklamış adam. MF'de Ace'i açık idam ederek WB'yi yemlemeleri bile WB'nin tayfa üyelerine ne kadar değer verdiğini tüm dünyanın bildiğini gösteriyor.

Tüm bunlara bakarsanız Oden ve Thatch olaylarının WB'nin karakterine ve otorite anlayışına uymadığını açıkça görürsünüz. Tabi ki WB'de suç yok, asıl suç E. Oda'nın uyduruk hikaye yazımında ama bu durum WB'yi aklamıyor maalesef.

Bir tayfa üyesine yapılanın cezalandırılmaması sadece WB için değil, diğer Yonkolar için de otorite boşluğu doğurur, bu yüzden buna izin vermezler.

***Shanksın Barto'nun gemisini patlatması boşuna değil.
***XDrake'nin Caribou'yu teklemesi boşuna değil.
***BM'nin çay partisine katılmayanı dünyanın öteki ucundan bulup sülalesiyle birlikte öldürtmesi de boşuna değil.

Oden olayına bakıyorsun, üzerinden zaman geçmiş olsa da WB zayiat veririz diye gitmiyor. Ama MF'ye binlerce kişiyle baskın yapıp yüzlerce kişinin ölümünü göze alabiliyor, işte bu çelişkidir. Burada bazı arkadaşlar Oden zaten ölmüştü diyebilir ama WB'nin eline doğmuş Oden'in çocukları hala yaşıyordu, kınların bir kısmı keza öyle, onlar kurtarılabilirdi. En azından ders vermek adına bunu göze alıp savaşması gerekiyordu. Burada mevzu zayiat vermek değil, otoriteyi kaybetmemek, ben WB tayfasında olsam bana bir şey olsa WB'nin intikamımı alacağını veya beni kurtaracağını bilmek bana güven verir, WB bu 2 olayda tayfa üyelerinin güvenini zedeledi.

Thatch olayına bakıyorsun, BB senin demir kuralını yırtıp atmış, sen tadımız kaçmasın derdindesin. Ace iz süre süre buldu BB'yi, WB gibi sayısız insan kaynağına sahip birinin bulamama ihtimali yok. Bazı arkadaşların dediğinin aksine yaşlılık bahane değil, ki derhal harekete geçilse BB kendine tayfa bile kuramadan yakalanıp infaz edilebilirdi. Çok uzun zaman geçiyor Ace bulana kadar, BB kemik ekibini toplamış oluyor.

Velhasıl retconpiece için Oden ve Thatch olayları kara bir leke olarak kalacak.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 2)

• Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
    Tasarım Korsanfan V.6.0
    Yukarı Çık