Thatch ve Oden olayında hâlâ WB’yi suçlayanları görüyorum. Siz WB’yi, imparator olup tüm OP dünyasını rehin alayım, OP’yi bulayım vs. dediğini, öyle bir motivasyonu olduğunu sanıyorsunuz hâlâ sanırsam. Bariz bir şekilde söylendi, adamın olayı
aile.
Thatch meselesinde Ace’e ‘gitme’ demesinin sebebi Shanks’la aynı: İkisi de Ace’in başına kötü bir şey geleceğini tahmin ediyordu, hissediyordu. WB için, ölmüş bir oğlu uğruna başka bir oğlunu feda etmek tamamen görüşüne aykırı bir olay. Shanks’a atar yapması da tipik racon kesme işi zaten. “Hayırdır sen, dünkü velet bana akıl mı veriyorsun?” ayağı yoksa kendisi de aynı düşünüyor.
Oden meselesi de aynı. Kaido’nun ne kadar güçlü olduğunu biliyor, “Oden bile yenememiş” diyor ve haberi aldıklarında Oden çoktan ölmüş vaziyette. WB bilmiyor muydu tüm tayfa Wano’yu basıp Kaido’yu yenmeyi? Tamam, gittin Kaido’yu öldürdün — zor ama kolay bir şekilde yaptın diyelim — bu intikam için daha kaç evlat ölecekti, bunu WB düşünemiyor muydu? Oden hâlâ hayattayken, Kaido’nun onu öldürmek üzere olduğu bilgisi önceden gelseydi ya da Oden’in hâlâ hayatta olduğu bir senaryo olsaydı, WB %100 giderdi Wano’ya, tıpkı Ace olayındaki gibi.
Kısacası WB’yi Roger, Ace gibi fevri düşünen ahrazlarla karıştırmayın. WB mantık adamıdır ve onun için
aile her şeyden önemlidir. Oda da bu yüzden onu bir
baba figürü olarak yansıttı bizlere.
He, tabii tek derdi WB hater’lığı olanlara ben sayfalarca yazsam yine anlamazlar o ayrı. Olsun, belki 1-2 kişiyi aydınlatmış oluruz