@Roooy 'un yorumu zaten hatalı ama senin yorumunda da evlatlara değer vermediği kısmını hatalı buldum usta.
WB'nin Ace'e, Thatch'e, Oden'e ve genel itibariyle evlatlarına bakışını değerlendirmek için şu bilgileri es geçemezsiniz;
1- Buggy'nin yukarıda yaptığım paylaşımı, yani WB tayfadan birisi ölürse intikamını alır/sessiz kalmaz.
2-
@Hakili Yumruk un yukarıdaki yorumunda Marco'nun MFde söylediği, bizden birine bir şey olursa başına geleceği tüm okyanus bilmeli sözü
3- WG'nin MF'de Ace'i bilerek yem etmesi ve WB'nin yemi yutup Ace'i kurtarmaya gelmesi. Bak başka Yonko olursa gelir miydi şüpheli, Jack'in Dof'u kurtarma çabasına bakarsak Queen yakalansa Kaido bence gelirdi diyebilirim ama Cracker veya ablası yakalansa BM gider miydi, bence kesinlikle gitmezdi. Shanks gider mi, yanındaki zavallı müttefiklere bakınca Roo veya Yasopp için bence gitmezdi Shanks da.
4- Akainu tarafından beyni yıkanmış Squardo WB'yi bıçakladıktan sonra WB hepiniz benim oğullarımsınız, hepinizin yeri aynı diyor, hanginize bir şey olsa yine aynı davranırdım minvalinde konuşuyor.
5- Bu adamın tayfasında, birinin diğerini öldürmesi kesinlikle yasaklanmış.
Şimdi bu bilgileri atlayıp WB aile babası, tadımız kaçmasın diyecek tabi şeklindeki düşüncenin yanlış olduğu zaten manga panelleriyle sabit.
Senin yorumuna göre Ace'e bir tık fazla değer veriyor olabilir, kimsesiz çocukları çakallık için kullanıyor da olabilir ama WB hiçbir zaman oğlum dediği tayfa üyelerini yalnız bırakacak veya intikamını almayacak birisi değil. Mangada geçen hikaye, anlatım bu yönde. Açık açık söylüyorlar bizden birine bir şey olursa görürsünüz diyorlar, WB affetmez diyorlar, belli bir durum yani yorum konusu değil.
Tüm bu bilgilere ve hikaye anlatımına bakarsak ne Oden olayı ne de Thatch olayının mantıklı açıklaması yok.
Thatch olayında Ace gideceğim diyor WB engellemeye çalışıyor, hadi Ace'in gitmesini istemedin, yahu seferberlik yapsaydın BB nerede bulunursa öldürülecek veya yakalanacak diye. Şuan Shanks fellik fellik BB'yi arıyor yani, WB'ye de benzer bir sahne çizebilirdi. Ace yine belki giderdi ama WB'nin de BB'nin bulunması yönünde bir emri, çabası vs olurdu. Thatch olayı E. Oda'nın büyük sıçışıdır net.
Oden, WB'nin kardeşim dediği, aileden gördüğü bir adam. Roger'la sözleşmesi ise sadece 1 yıllıktı. Yani sonra Roger'la Oden'in de bir irtibatı kalmıyordu. Hal böyleyken kardeşim dediğin adamın intikamını alamıyorsan oğlum dediklerinin de alamazsın ve otorite boşluğu oluşur. Oden'i tanıyanlar WB'yi kınasalar haklılar.
WB'nin Ace'i görevlendirdiği falan yoktu, Shanks'a kolpa attı orada, altta kalmamak için uydurduğu bir laf sadece. Ace'i engellemeye çalıştı ve başaramadı WB, Thatch olayında WB'nin kendisi emretse sorun yok, problem Ace'i durdurmaya çalışması, boşver demeye getirmesi, intikam almaya çalışmamasıydı. Tayfa üyesi ölmüş, WB peşinden gitmiyor, otorite boşluğu burada oluşuyor işte, Ace'in idamını basması doğru karardı zaten.