Nasıl bulalım? Dof gibi detaylı işlenen yk2 mi var? Smothie'i işlemeyi bırak, unuttu mangaka.
Yetenek seti üzerinden gideceksek:
Dof, Marco ve King'den daha güçlü diyelim. Ne uyanış gördük ne de h.haki
2 bölüm işlenen adamlarla, koca arc ayrılan adam bir mi?
Arc boss'u olan adam her zaman avantajlıdır çünkü neyi var neyi yok her şeyini görürsün. Bunun farkındayım. Fakat kimse kusura bakmasın ama Yk2'ler adam akıllı işlenmedi diye de Yk2'lerin hiçbirinde görmediğimiz yeteneklere sahip olan adamı da Yk2'lerin arkasına koymam.
Birinin Dof'tan güçlü olması için en az Dof kadar özelliğinin olmasına gerek yok. Ben ne dedim ? Var olan özellikleriyle Dof'a üstün gelebilecek Yk2 varsa buyrun gösterin dedim. Bunun meali şudur; illa kral haki ve meyve uyanışı olmasına gerek yok, fiziksel gücü, hızı, hakisi vs. Dof'a üstün gelmesi yeterlidir.
Oda'nın bazı anlatım modelleri okuyucuya mesajdır. Kaido'nun Luffy'nin arkasında silüet olarak çizdiği adamların hepsinin yonkou gücünde olması ve Oden'in de o klasmanda değerlendirilmesi gerektiği gibi... Oda Dof'u bu kadar donanımlı çizdiyse ve bu donanımlara sahip 1 tane Yk3-Yk2 gösteremiyorsak bu adam güç olarak Yk2 seviyesinin altında değildir.
Dof'un nasıl yenildiği (!) ortada. Sağ kol uçuran G4'ün ilk raundda yenemediği, meyve kullanımının karakterlerin gücünü etkilediği gösterilen, handikaplı, iç organları dağılmış bir Dof Yk3 seviyesi olamaz. Yk3, Yk2 görmesek gargara yapar yutardık belki ama artık mümkün değil o iş.