Toplum ve aile baskısından dolayı birçok insan istemeyerek çocuk yapıyor ve bu yükün altından kalkamıyor. Yük olarak demek istediğim şey ise ekonomik. Ekonomik zorluk yüzünden çocuk nasıl bir mutluluk getirebilir ki ? Toplum çocuğa ''evin bereketi, neşesi'' vb. birçok şey söylüyor. Ekonomik olarak bir ailenin durumu iyi olsun veya kötü olsun böyle olduğunu düşünmüyorum. Çocuk belli bir yaşa gelinceye kadar hep bir yüktür. Peki siz ne düşünüyorsunuz ?
Başlık çok güzelmiş öncelikle. Teşekkür ederim bu güzel başlığı forumumuza kattığın için.
Bişeyler yazmadan önce de başlığa atılan tüm postları tek tek okudum. Çok hoşuma gitti hepsi, herkesin emeğine sağlık.
Anladığım kadarı ile çok farklı motivasyonları ve şartları var insanların. Listeleyebildiklerimi yazayım: toplum baskısı, aile baskısı, ekonomik zorluk, yatırım (ileride bana baksın), akrabalara neşe getirdi, bize neşe getirdi, soy sürdürmek, bir birey yetiştirmek, toplum nezdinde saygınlık, hayatını adayacak bir şey, gülüşü yeter, sahiplenme, bağ, bencillik...
Benim için tek geçerli motivasyon sanırım soyumu sürdürmek.
Yani daha doğrusu şöyle anlatayım: yaşım 32. Bu soyumu sürdürme isteği bana bu yıl geldi, öncelikle onu söyleyeyim.
Her an herkes ölebilir zaten, bu bilgi okey. Böyle islami kafada falan konuşmuyorum, inançlı bi insan değilim. Ama mesela bi araba bana çarpabilir. Ben ölebilirim. Veya tinercinin biri çeker takar bıçağı sokakta.
Sanırım her gün haberlerde göre göre, okuya okuya sindirdim bu gerçeği yakın zamanda. Her an ölebilme ihtimalimi gerçekten, canı gönülden kabullendim diye düşünüyorum.
E şimdi bakıyorum, ailemin tek çocuğuyum. Sıralı ölüm şartlarında mirasım var ailemden gelecek. E benim kendi birikimlerim var. Ne olacak bunca şey?
Benim acil üremem lazım. Acil.