Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Çocuk Sahibi Olmak Mutluluk Getirir Mi ?

Japonya'da devlet yaşlıları direkt sahiplenir mesela.
Bu da çözüm değil ki Japonya'da şu sıra büyük sorun. Bu yaşlılara bakanlar direk kendi vatandaşları değildi. Yabancılar geliyordu. Şimdi onları da halk istemiyor burada oturum ile daha sonra vatandaş oluyorlar ve toplumun düzenini bozuyorlar diye. Hatta yanlış hatırlamıyorsam artık bunların hakları alınsın istiyorlar. Onlar da robota yöneldi ama kim bilir neyi ne kadar yapar Allah bilir. Bi de bunun yükü de çok.

Ücretli bakım evi bana mantıklı geliyor ama onun harici evde kendin bakıyorsan devletin evde bakım hizmeti bile tam çalışmıyor öyle diyeyim. Hastane hastane dolaşıyorsun veya işte bakıcı falan ayarlayıp uzaktan ziyaret ediyorsun.

O yüzden birikim yapmak ve sağlıklı yaşlanmak asıl çare bence
En temizi bu.

Kendi oğlu kızının bile bakacağı garanti değil.Babam da beyin tümörü çıktıktan sonra yatalak kaldı.10 ay biz baktık.Hayatımda daha zor,ağır bi dönem yaşamamıştım.Aynı şekilde o dönem bir tanıdığımızın yakını da yatalaktı.Eşi 2-3 ay dayanabilmişti ve adamı resmen bi huzurevine ya da hastaneye yatırmaya çalışıyordu.Çocukları da sessiz kalıp durumu izliyorlardı resmen.

Bir de istediğin kadar iyi anne baba ol.Her sey ebeveynlere bağlı değil.Ne iyi ailelerden kötü çocuklar çıkıyor.
Allah kimseyi hastanelere düşürmesin. Evet dediğiniz doğru ama hiç çocuğunun olmaması daha başka. Geçen haberde görmüştüm yaşlı adamcağız hiç kimsesi yok. Bir yaşlı insan için böylesi yalnızlık ağır bir durum bence.

@sensey

Evet çağ değişiyor dediğin gibi insanlar çok bireysel oldu. Büyük aile kavramı vardı o artık olmadığı gibi çekirdek ailede dağılıyor. Dediğin gibi iyi bakım evleri huzur evleri olması gerek ama orada yapılan olayları da görüyoruz. Her şeyden önce vicdanlı insanların yetişmesi lazım.

Sağlıklı kalmak da senin elinde değil. Evet sağlıklı kalmaya çalışacaksın dikkat edeceksin ama hastalık bazen bir anda çıkıp gelebiliyor.

Bu da çözüm değil ki Japonya'da şu sıra büyük sorun. Bu yaşlılara bakanlar direk kendi vatandaşları değildi. Yabancılar geliyordu. Şimdi onları da halk istemiyor burada oturum ile daha sonra vatandaş oluyorlar ve toplumun düzenini bozuyorlar diye. Hatta yanlış hatırlamıyorsam artık bunların hakları alınsın istiyorlar. Onlar da robota yöneldi ama kim bilir neyi ne kadar yapar Allah bilir. Bi de bunun yükü de çok.

Ücretli bakım evi bana mantıklı geliyor ama onun harici evde kendin bakıyorsan devletin evde bakım hizmeti bile tam çalışmıyor öyle diyeyim. Hastane hastane dolaşıyorsun veya işte bakıcı falan ayarlayıp uzaktan ziyaret ediyorsun.

En temizi bu.
Bizde de bakıcıların çoğun yabancıdır. Herhangi bir araştırma hastanesine gidin çok sayıda Özbek, Türkmen ve Kırgız abla göreceksiniz. Daha geçen Bursa'da 70 bin lira ile bakıcı arandığını duydum. Hasta bakmak @Hakili Yumruk'un yukarıda anlattığı gibi zor bir iş. Yaşayan bilir sadece. Kolay olsa o 50 bin maaşı herkes alırdı. Dediğin gibi ilerisi güzel olabilir ama reis. Biz yaşlanınca belki de robotlar yetecek sadece. :)

yaşlılıkta bakmak kavramını biraz sosyal olarakta anlamak lazım hep yatalak hasta üstünden gidiliyor. babaannemin benden tek beklentisi arada bir onu ziyaret etmem onunla oturmam mesela. insanlar yaşlanınca daha çok yalnızlaşıyorlar fiziksel bir ihtiyaç olmasa bile arada bir git yanında kal falan filan çok önemli.

Allah kimseyi hastanelere düşürmesin. Evet dediğiniz doğru ama hiç çocuğunun olmaması daha başka. Geçen haberde görmüştüm yaşlı adamcağız hiç kimsesi yok. Bir yaşlı insan için böylesi yalnızlık ağır bir durum bence.
Yok bu dediğine katılıyorum zaten.Eğer hayatta bir parçan yoksa ve uzun bir ömrün olursa Brook misali sevdiğin herkesin ölümünü göreceksin ve hayatta tek kalıcaksın.Dünyadaki en kötü şeylerden biri olsa gerek.Ama işte her evlatta hayırlı olmuyor.Biraz şans işi gibi sanki.Değişik bir durum.

AİLE kavramının dağılmasında bence mevcut ülkenin ekonomik durumuda etkili insanlar çalışmak ekmek parası getirmek için çocuklarıyla iletişimlerini kısıtlamak zorunda kalıyorlar buda Ailecek geçirilen zamanı etkiliyor bu durumda Aile bağlarını zayıflatıyor hatta kişinin Aile kavramının değerini ve önemini anlayamamasına dahi yol açıyor. Ailenin değerini bilemeyen kişilerde büyüyüp evden gidince Ailesiyle pek bağ kurmayada çalışmıyor benim çevremdeki akrabalarım ve tanıdıklarımdan gördüğüm bu en azından.

Maddi manevi çocuk sahibi olmaya hazır insanlara mutluluk pompalıyordur elbet de kalanı için biraz da olsa dillendiremedikleri bir pişmanlıktır büyük ihtimalle

Çocuk sahibi olmak, hayatın en ilkel ve en derin hazlarından birinin sonucu. Tenin tenle buluştuğu, nefeslerin birbirine karıştığı o anların en doğal meyvesi. O şehvetin, tutkunun, kendini kaybedişin bir yankısı gibi… Birbirine karışan bedenlerin, arzunun zirveye çıktığı o anın sonsuz bir yankısı.

Ama işin gerçeği şu: O haz bittiğinde, yerini bambaşka bir gerçeklik alır. Çocuk sadece zevkin bir hatırası değildir; seni baştan aşağı değiştiren, özgürlüğünü sınayan, ama aynı zamanda sana hiç tatmadığın bir bağışlanmışlık hissi veren bir varlık. O yoğun arzunun sonucu, yıllar sürecek bir yolculuğa dönüşür.

Şehvetle başlayan hikâye, sabahlara kadar süren uykusuz gecelere, minicik bir elin parmağına dolanmasına, sevginin en saf haline evrilir. Tutkuyla başlar ama sonunda çok daha derin, çok daha kalıcı bir bağ yaratır. Ve eğer gerçekten istersen, bu dönüşüm baştan çıkarıcı olduğu kadar büyüleyicidir de.

Toplum ve aile baskısından dolayı birçok insan istemeyerek çocuk yapıyor ve bu yükün altından kalkamıyor. Yük olarak demek istediğim şey ise ekonomik. Ekonomik zorluk yüzünden çocuk nasıl bir mutluluk getirebilir ki ? Toplum çocuğa ''evin bereketi, neşesi'' vb. birçok şey söylüyor. Ekonomik olarak bir ailenin durumu iyi olsun veya kötü olsun böyle olduğunu düşünmüyorum. Çocuk belli bir yaşa gelinceye kadar hep bir yüktür. Peki siz ne düşünüyorsunuz ?
Yakın zamanda çocuk sahibi oldum.Toplumda söylenilen evin neşesi kısmına katılıyorum gerçekten güzel bir duygu, evde yan odaya bile gidemiyorum(sürekli yanında olmak istiyorum ), ama büyük bir sorumlulukta , psikolojik ve bedenen yıpratıyor insanı . Çocuk sahibi olurken iyice düşünmek gerek . Sorumluluğu fazla biraz .

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık