Bu da çözüm değil ki Japonya'da şu sıra büyük sorun. Bu yaşlılara bakanlar direk kendi vatandaşları değildi. Yabancılar geliyordu. Şimdi onları da halk istemiyor burada oturum ile daha sonra vatandaş oluyorlar ve toplumun düzenini bozuyorlar diye. Hatta yanlış hatırlamıyorsam artık bunların hakları alınsın istiyorlar. Onlar da robota yöneldi ama kim bilir neyi ne kadar yapar Allah bilir. Bi de bunun yükü de çok.Japonya'da devlet yaşlıları direkt sahiplenir mesela.
En temizi bu.O yüzden birikim yapmak ve sağlıklı yaşlanmak asıl çare bence
Allah kimseyi hastanelere düşürmesin. Evet dediğiniz doğru ama hiç çocuğunun olmaması daha başka. Geçen haberde görmüştüm yaşlı adamcağız hiç kimsesi yok. Bir yaşlı insan için böylesi yalnızlık ağır bir durum bence.Kendi oğlu kızının bile bakacağı garanti değil.Babam da beyin tümörü çıktıktan sonra yatalak kaldı.10 ay biz baktık.Hayatımda daha zor,ağır bi dönem yaşamamıştım.Aynı şekilde o dönem bir tanıdığımızın yakını da yatalaktı.Eşi 2-3 ay dayanabilmişti ve adamı resmen bi huzurevine ya da hastaneye yatırmaya çalışıyordu.Çocukları da sessiz kalıp durumu izliyorlardı resmen.
Bir de istediğin kadar iyi anne baba ol.Her sey ebeveynlere bağlı değil.Ne iyi ailelerden kötü çocuklar çıkıyor.
Bizde de bakıcıların çoğun yabancıdır. Herhangi bir araştırma hastanesine gidin çok sayıda Özbek, Türkmen ve Kırgız abla göreceksiniz. Daha geçen Bursa'da 70 bin lira ile bakıcı arandığını duydum. Hasta bakmak @Hakili Yumruk'un yukarıda anlattığı gibi zor bir iş. Yaşayan bilir sadece. Kolay olsa o 50 bin maaşı herkes alırdı. Dediğin gibi ilerisi güzel olabilir ama reis. Biz yaşlanınca belki de robotlar yetecek sadece.Bu da çözüm değil ki Japonya'da şu sıra büyük sorun. Bu yaşlılara bakanlar direk kendi vatandaşları değildi. Yabancılar geliyordu. Şimdi onları da halk istemiyor burada oturum ile daha sonra vatandaş oluyorlar ve toplumun düzenini bozuyorlar diye. Hatta yanlış hatırlamıyorsam artık bunların hakları alınsın istiyorlar. Onlar da robota yöneldi ama kim bilir neyi ne kadar yapar Allah bilir. Bi de bunun yükü de çok.
Ücretli bakım evi bana mantıklı geliyor ama onun harici evde kendin bakıyorsan devletin evde bakım hizmeti bile tam çalışmıyor öyle diyeyim. Hastane hastane dolaşıyorsun veya işte bakıcı falan ayarlayıp uzaktan ziyaret ediyorsun.
En temizi bu.
Yok bu dediğine katılıyorum zaten.Eğer hayatta bir parçan yoksa ve uzun bir ömrün olursa Brook misali sevdiğin herkesin ölümünü göreceksin ve hayatta tek kalıcaksın.Dünyadaki en kötü şeylerden biri olsa gerek.Ama işte her evlatta hayırlı olmuyor.Biraz şans işi gibi sanki.Değişik bir durum.Allah kimseyi hastanelere düşürmesin. Evet dediğiniz doğru ama hiç çocuğunun olmaması daha başka. Geçen haberde görmüştüm yaşlı adamcağız hiç kimsesi yok. Bir yaşlı insan için böylesi yalnızlık ağır bir durum bence.
Yakın zamanda çocuk sahibi oldum.Toplumda söylenilen evin neşesi kısmına katılıyorum gerçekten güzel bir duygu, evde yan odaya bile gidemiyorum(sürekli yanında olmak istiyorum ), ama büyük bir sorumlulukta , psikolojik ve bedenen yıpratıyor insanı . Çocuk sahibi olurken iyice düşünmek gerek . Sorumluluğu fazla biraz .Toplum ve aile baskısından dolayı birçok insan istemeyerek çocuk yapıyor ve bu yükün altından kalkamıyor. Yük olarak demek istediğim şey ise ekonomik. Ekonomik zorluk yüzünden çocuk nasıl bir mutluluk getirebilir ki ? Toplum çocuğa ''evin bereketi, neşesi'' vb. birçok şey söylüyor. Ekonomik olarak bir ailenin durumu iyi olsun veya kötü olsun böyle olduğunu düşünmüyorum. Çocuk belli bir yaşa gelinceye kadar hep bir yüktür. Peki siz ne düşünüyorsunuz ?