şu şekil bi dede torun ilişkisi oldumu tadından yenmez.En güzeli şey 70lerindesin, marmariste yazlığın var güzeller güzeli kızın ve gevşek damadın geliyo yanlarında da 5 10 yaşlarındaki torununla. Torunun anneanne ne yaptın bana çok güzel kokuyor diye boynuna atlıyo filan. Off hayali bile çok güzel
Ben covid zamanı aylarca hastanede kaldım. İnan yaşlıların çoğu yalnız. Çocukları 5 dakika durup giden de gördüm, hiç çocuğu gelmeyen de. Bundan 30 40 yıl sonrası daha da kötü olacak. Çare hastalar için bakım evleri, sağlıklılar için huzur evleri. Tüm bunları düşünürek sağlığa dikkat etmek lazım.Çocuğu yük olarak görenler yaşlanmayı hiç düşünmüyor büyük ihtimal.
Bu noktada kendi oğlun kızın tarafından bakılmak varken huzur evlerine bakım evlerine kalmak da kötü. Sağlığa ne kadar dikkat edersen et yaşlanınca düşüyorsun. Yardıma ihtiyacın oluyor. Bu noktada hayırlı bir evlat yetiştirmek önemli oluyor işte.Ben covid zamanı aylarca hastanede kaldım. İnan yaşlıların çoğu yalnız. Çocukları 5 dakika durup giden de gördüm, hiç çocuğu gelmeyen de. Bundan 30 40 yıl sonrası daha da kötü olacak. Çare hastalar için bakım evleri, sağlıklılar için huzur evleri. Tüm bunları düşünürek sağlığa dikkat etmek lazım.
Genel bi yorum yapamam ama kendi çevremden gördüğüm kadarıyla bu huzur evleri konusunda bir yorum yapmak istiyorum. Pandemi ve sonrasından itibaren çevremdeki insanlar ailelerini düşünmek yerine daha bireysel gibiler. Yani kendi amaçlarına ve hayallerine daha çok yatırım yapıyor gibiler. Öylesiyle can ciğer olan arkadaşlarım şimdi tatillerde yurtdışı tatillerinde veya yurtiçi tatillerde. Sorduğumda da bi kere mi geliyoruz dünyaya napalım bizimkilerle oturup duralım mı diyorlar. Daha büyük olan abilerimizin çoğu ailelerine huzur evi veya bakıcı bakıyorlar.Bu noktada kendi oğlun kızın tarafından bakılmak varken huzur evlerine bakım evlerine kalmak da kötü. Sağlığa ne kadar dikkat edersen et yaşlanınca düşüyorsun. Yardıma ihtiyacın oluyor. Bu noktada hayırlı bir evlat yetiştirmek önemli oluyor işte.
Hayırlı bir evlat yetiştirsek de gelecekte durumlar değişecek reis. Hastası olan biri 24 saat o kişiyle ilgilenmeli. Bir evlat çalışıyorsa zaten imkan yok hasta bir yaşlıya bakamaz. Mecburen hasta bakıcı vb. tutmak zorunda. O da aylık 50 bin lira civarı şu an. Geçmişte çalışan kişi sayısı ve yaşlı sayısı az olduğu için ailesine bakan kişiler görüyorduk ama ilerisi zor. Burada nüfus yaşlandıkça devlet devreye girip bakım evi ve huzur evleri açmalı. Japonya'da devlet yaşlıları direkt sahiplenir mesela. Bizde böyle bir şey olacağını sanmıyorum. O yüzden birikim yapmak ve sağlıklı yaşlanmak asıl çare bence. Çocuk bu süreci kolaylaştırır sadece. Çözüm değil ama.Bu noktada kendi oğlun kızın tarafından bakılmak varken huzur evlerine bakım evlerine kalmak da kötü. Sağlığa ne kadar dikkat edersen et yaşlanınca düşüyorsun. Yardıma ihtiyacın oluyor. Bu noktada hayırlı bir evlat yetiştirmek önemli oluyor işte.
Kendi oğlu kızının bile bakacağı garanti değil.Babam da beyin tümörü çıktıktan sonra yatalak kaldı.10 ay biz baktık.Hayatımda daha zor,ağır bi dönem yaşamamıştım.Aynı şekilde o dönem bir tanıdığımızın yakını da yatalaktı.Eşi 2-3 ay dayanabilmişti ve adamı resmen bi huzurevine ya da hastaneye yatırmaya çalışıyordu.Çocukları da sessiz kalıp durumu izliyorlardı resmen.Bu noktada kendi oğlun kızın tarafından bakılmak varken huzur evlerine bakım evlerine kalmak da kötü. Sağlığa ne kadar dikkat edersen et yaşlanınca düşüyorsun. Yardıma ihtiyacın oluyor. Bu noktada hayırlı bir evlat yetiştirmek önemli oluyor işte.