Starkların alayında warglık vardı az çok ama brandon kötürüm kaldığı için level atlayıp yeşil gören oldu
.. en çok merak ettiğim catelyn'e ne oldu ? Bide nedir abi bu starkların çektiği ya john'uda bıçakladılar oda gidici , kim alacak bu intikamları nolacak bu kadar kin nefret .. inşallah khalesi drogon'un alevleri ile yakar bu batı diyarı baştan aşağı .
Lady Stoneheart oldu. Kafayı sıyırdı, önüne geleni asmaya başladı. Brienne'nin ölmesini engelledi veya Brienne tekrar diriltildi. Pod da muhtemelen aynı kaderi paylaşıyor. Yanlış hatırlamıyorsam yanlarında biri daha vardı o sıra. 2-3 sene oluyor okuyalı, net hatırlayamıyorum.
Yalnız teorideki Winter Is Coming muhabbeti ve Jon'un Ice And Fire olma durumu çok hoşuma gitti. Hear Me Roar bile yanında cılız kalıyor. Beware! Winter is coming! Ay ay... Zaten tüm olayı 3 tane ejderhası olan abaza bir kızın hikayesi olmasını hiç istemiyorum bu serinin. Ciddi anlamda çok uyuz oluyorum "Kalisiye".
Ayrıca çok fazla kehanet var. Bunlara net bir şekilde inanmamız mı gerekiyor yoksa, bunlar uydurma mı onu da bilemiyorum. Her ne kadar POV'u olan çok fazla karakter olsa da ve bu karakterler ana karakter gibi gözükse de, bence Stark'lar ve ne yazık ki Dany biraz daha ağır basıyor. Bu söylediklerime de tek istisna da Tyrion Reiz. Daha önümüzde binlerce sayfa var. Yemeklerin ayrıntısından vakit bulabilirsek, güzel şeyler de olacak gibi geliyor.
"Bittersweet" bir son da bence bu seriye yakışacak bir şey. Martin'in bu tarzını gerçekten beğeniyorum. Evet sevdiğimiz karakterlerin ölümü üzücü ama, gerçeklik katıyor. Yüzüklerin Efendisi'den en büyük farkı da bu zaten. LOTR evreni ile kıyaslamaktan nefret etsem de bu noktada ASOIAF evreni önde bence.