Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi Kitap Tartışma

Bence epey yazdı sonra beğenmedi tekrar yazdı. Hatta kendi sonu dizideki gibi olduğu için ve çok küfür yiyeceğini bildiği için bile yapmış olabilir.
Belli bir zaman diliminde kesinlikle bunu yaptı ama ne zaman orasını bilemiyorum.Muhtemelen finalden sonra tekrar yazmaya çalıştı ama adamda istek yok.İstek ve ihtiyaç olmayınca da yazamıyor işte.
"Çok karmaşık ve kompleks bir hikaye evet ama kutsal kitap yazmıyor neticede"

Yaz la bi tane o zaman okuyalım. Sana yıl sonuna kadar müddet. Bitirince mail adresime atarsın. Aralıkta özel mesaj at bana vereyim sana mailimi bende ocak 28 2026 ya kadar okuyup bitirmeye çalışacağım
Ne alaka bu cevap?Herkes haklı olduğunu düşündüğü kişiyi aklamak için karşısındakine kolaysa sen yap desin o zaman.Böyle bir saçmalık mı olur?Bu bir kenara 15 yılda 3 Asoiaf kitabı yazamazdım muhtemelen ama yazmadığım her sene çıkıp pişkin pişkin şu kadar zaman kaldı,seneye çıkıyor,bu sene çıkmazsa bana istediğinizi yapabilirsiniz tarzı kolpalar sıkıp okuyucu kitleme umut satmazdım.Bence bu yaptığı kitap yazmamasından daha büyük problem.

Got bence ilk 5 sezon için ortalama bir uyarlamaydı. Bir uyarlama nasıl yapılır dersi verilecek kadar iyi değil ama uyarlama felaketi denecek kadar kötü de değil. En azından piyasadaki diğer eserlere kıyasla. Bunun yanı sıra adam yazmadı daha nasıl devam edebilirdi konusuna da çok katılmıyorum. Kitapları yazacağı yoksa ve serinin bitmesi için de belli bir limit varsa seri hızlanabilir kitapta olacak sonraki olaylar üzerinden bir kurgu gelişebilirdi. Mesela en basitinden Aegon devreye girer tahtı da alır, Dany ile aralarında ciddi bir savaş yaşanırdı ve Dany'nin karakter gelişimi de bu sayede daha mantıklı bir zemine otururdu. Bunu yapmak için kitapta olan şu inanç mevzulari atlanabilir Tommen Marg olayları geçiştirilebilirdi. Dorne'lular da Aegon aracılığıyla daha sağlam şekilde işlenebilirdi. Mesela yani. Ama planlama genel olarak kötü yapıldı. Süre ve diğer imkanlar dolayısıyla dizi içinde çok da sonuca varamayacak konseptler detaylı işlenip kitabın 3 büyük konusundan biri olan 2. dans atlandı ve zaten bunun atlanması da bence finalle ilgili çoğu kurgusal problemin ana sorunu. Kabaca Aegon'un siyasi olarak Dany'nin rakibi olma işlevini Cersei'ye, hakkı daha güçlü olduğu için Dany'e çelişkiye düşürüp delirtme işlevini de Jon'a yüklediler. Bu da olmadı tabi.
Bak Gutts bile daha iyi senaryo yazabiliyor @Yonkou34 :D

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık