Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Bleach

AperionRyoku

Aklıma şu geldi de, sizinlede paylasayım dedim;

Şimdi bu Ichigo'nun Mugetsu'sunu, Aizen zaten biliyordu. Hatta Aizen o saldırıdan dahi ölmedi. Sizce Urahara'nın içine yerleştirdiği gizli bir Kido bile olsa, bunun yerleştirilmediğini fark edemeyecek bir seviyede miydi? Kendisinin 5 duyuyu kontrol edebilen bir shikai'si var ve bu özellik Tanrı'ların sahip olduğu bir kontrol gücüdür. Ki biz henüz her şeyin bu 5 duyuyla sınırlı olup olmadığını dahi bilmiyoruz. Peki ya bankai'si ne olabilir? Bu soruyu birazdan yanıtlayacağım ama öncesinde şunları da belirtmek istiyorum:

Bir önceki bölüm yorumunda da belirttiğim gibi, Aizen yukarının boş olduğunu söylüyordu. Önceleri Aizen'in Yhwach'ın kardeşi olma ihtimalini hep göz önünde bulundurmuşumdur fakat bu bölümden sonra Aizen'in Shinigami Kralı(tabii bu tez ile Yhwach'la kardeş olma durumu paralel olarakta ilerleyebilir) olduğu fikri bende hakim olmaya başladı.

Sonuçta Aizen'in geçmişine ve nereden nasıl geldiğine dair hiçbir sey bilinmiyor. Bu adam yukarıdaki koltuğu hedef almasının daha realistik bir sebebi olması gerekiyor. Çünkü ne olursan ol, yukarıda oturmak herkesin yapacağı bir iş değil. Belki Aizen daha evvel bu koltuktan indirilmiş, hatta ve hatta sadece Quincy Kral'nın karşısındaki bu yetersizliğini arttırmak ya da eski güçlerini kazanmak için bile Hougyoku'ya sahip olmuş olabilir. Ya da aynı Yhwach'ta olduğu gibi, gerçek güçlerini geri kazanmak için ya varolan güçlerinin hepsini kaybetmesi ya da ölmesi gerekiyordu. Böylece üzerindeki mühür kırılabilecekti.

Şimdi şu ilk defa göğe yükselme olayına tekrar dönersek, Sougyoku'dan ayrılmaya başladıklarında Negacion içerisindeyken Komamura Kaname'ye "Neden shinagami oldun, ölen arkadaşların için değil miydi? Adaletin peşinden gitmek için değil miydi?" diye soruyor, Kaname ise "Sana daha evvelde söylediğim gibi bu gözlerin gördüğü tek şey daha az kan dökme yoludur" şeklinde bir cevap veriyor. Belki Kaname gerçekten Aizen'in neye karşı hazırlandığını ve neyi arzuladığını biliyordu. Çünkü asıl plan Shinigami'leri Nihai Savaşa(FKT savaşından bahsetmiyorum) hazırlamaktı. Eğer dikkat ederseniz Arancar'lar ile olan savaşta, hem Shinigami'ler hem de Ichigo'nun güçlerini kat be kat arttırılması sağlanmıştır.

Son olarak Bankai'sine değinirsek, bence bu güç onun her arzuyu yerine getirme gücü olabilir. Sonuçta kendi istek ve arzusuyla zampaktosu shikai formundayken onun isteği ve arzusunu 5 duyunun algılayabileceği şekilde yerine getiriyordu. Ama ilizyondaki tek fark bunların gerçek olmuyor oluşuydu.

Peki ya bu arzuları gerçek olursa ne olur?

206-212 bölümlerini izledim, daha önce neden izlemedim bilmiyorum. Bir tek Urahara'nın Aizen'i durdurmaya geldiği sahneyi biliyordum.
Ama bu bölümlerde Urahara'nın, Hikifune'nin yerine 12. takım kaptan olması falan var, sıfırıncı bölük burada geçiyormuş. Bayağı bir şaşırdım doğrusu, tabi kendime de kızmadım değil. Bu bölümleri nasıl izlemedim diye.
Üstelik şans eseri oldu. Başka bir şeyi izleyeyim diye açtım, Urahara'nın Kurotsuchi'yi ziyaret ettiği bölüme denk geldim falan, öyle işte.

AperionRyoku

Herkese tekrar merhaba,

Bugün ki bölüm çıkmadan evvel bir öneride bulunmak istiyorum. Belki daha önce tartışmış olabilirsiniz. Spoiler'ları tek bir konu altında toplamaktansa bölüm bölüm yapsak daha iyi kategorize etmiş olmaz mıyız?

Çünkü ben sizlerin eski yorumlarını okumak istediğimde epey zorlandığımı söyleyebilirim. Bu konuda yaklaşımlarınızı duymak isterim.

Selamlar...

Herkese tekrar merhaba,

Bugün ki bölüm çıkmadan evvel bir öneride bulunmak istiyorum. Belki daha önce tartışmış olabilirsiniz. Spoiler'ları tek bir konu altında toplamaktansa bölüm bölüm yapsak daha iyi kategorize etmiş olmaz mıyız?

Çünkü ben sizlerin eski yorumlarını okumak istediğimde epey zorlandığımı söyleyebilirim. Bu konuda yaklaşımlarınızı duymak isterim.

Selamlar...
Bunu Lord Shohei'ye söyle :D
Ayrıca gerek olduğunu da sanmıyorum.Çünkü çok fazla tartışma dönmüyor Bleach konularında.

Herkese tekrar merhaba,

Selamlar...
Her bölümün tartışıldığı şurada en fazla 5 sayfadır. Konunun başlangıcı 570 civarı olan bölümler ve şu an biz 620lerdeyiz. Yani 241 sayfada 50 bölümün tartışması yapılmış (yapılan genel tartışmaları saymıyorum bile). Yani her hafta yeni konu açmak bence çok gereksiz olur.

Her bölümün tartışıldığı şurada en fazla 5 sayfadır. Konunun başlangıcı 570 civarı olan bölümler ve şu an biz 620lerdeyiz. Yani 241 sayfada 50 bölümün tartışması yapılmış (yapılan genel tartışmaları saymıyorum bile). Yani her hafta yeni konu açmak bence çok gereksiz olur.
Evet bence de çok gereksiz bir hesap olmuş. :S

Herkese tekrar merhaba,

Selamlar...
Bir bölümde olağanüstü bir olay dönmezse, Zaraki'nin bankai açması, aizenin ordan burdan fırlaması gibi, bölüm yorumları bölüm başına 2-3 sayfa dönüyor. Bunların da zaten yarısı "ne oldu lan bu bölüm bir şey anlamadım gene nasıl çiziyor bu adam" diye olunca gereksiz bence her hafta ayrı konu açılması bu seri için. Naruto konusu daha hareketliydi zamanında ama ona bile açılmıyordu bölüm yorumu (daha hareketli derken 5 ila 10 sayfalık). şinigamifan olmadığı için sitenin ismi o kadar rağbet gören bir seri değil, özellikle manga olarak birazcık anlaşılmaz olduğu için de olabilir elbette. One Piece'in en kötü haftalarında bile 30 sayfalık tartışma döndüğü için yeni bölüm konusu açılıyor her hafta.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık