@Mercury
Ne yazmışsın yav.
Oku oku bitmedi.
Sen seviyorsan problem yok o zaman.
Değil.Bana göre opta birçok şey mantıklı değil.O yüzden okumuyorum bu aralar.:/ Opta vs kıyası yapmamız için illa bi karakterin tüm gücünü bilmemiz gerekiyorsa tüm seride vs kıyası yapabileceğimiz adam sayısı çok az olur zaten. (1)
Sadece hypetan dolayı WB diğerlerine hala denktir demiyorum.Kaido ve BM'nin WB'den daha güçlü gözükme nedenlerinden birinin de ''işlenme'' olduğunu düşünüyorum.Yani Oda'nın karakteri daha iyi,daha ayrıntılı işlemesi okuyucuları yanıltıyor,yanıltacak bence birazda.Bunun en güzel örneği de Kata.İlk çıktığı zamanlar k.hakisi insanlara muazzam geldi.Aynı şekilde Luffy'nin yapabildiği her şeyin daha fazlasını yapabildiği düşünüldü(G3'le yumrukları çarpıştığında Kata'nın ki daha büyüktü).Luffy'i kaç bölüm dövdü vs. vs. bir de üstüne h.haki çıkınca hiç piyasada yokken bi anda en güçlü sağ kol gibi yorumlayan çok kişi çıktı.Bu dediklerime ek olarak en güçlü sağ kol denmesinin nedenlerinden biri de Marco'yla kıyaslanmış olmasıydı.Denk geldin mi bilmiyorum da Kata dövüşünün olduğu zamanlarda ''Bir Kata'ya bak adamda neler var.Bir de Marco'ya bak sadece pençe atıyor'' vari bir sürü yorum vardı.İşte Marco'nun daha ayrıntılı işlenmemesi insanların Kata'yı daha güçlü görmesine neden oluyordu ama şahsen Kata'nın Marco'dan üstün olduğunu sanmıyorum.
İşte Marco-Kata olayı ve WB-diğer yonkolar olayı benzeyecek bence.WB sonuçta 30-35 chapterlık bir arcın baş rolüydü.Kaido,BM en az 70-80 chapterlık bir arcın baş rolleri olucak ve WB'den daha iyi işlenicekler.Yani daha güçlü olmasalar bile daha güçlü gözükmeleri normal olucak. (2)
WB'nin durumu A şıkkına daha yakın bence.
Adam konuşmasında bende kalbi olan bir insanım vs. diyor.''Her insan bir gün eski gücünde olmayabilir.Bende onlardan biriyim'' anlamını taşıyor cümlesi aslında. (3)
Bilemiyorum ya.Şimdi tamam kalp direk ölümcül olucak bir organ ama bizim dünyamızdaki mantıkla da bakamıyorum olaya.O evrende bu saldırılara dayanmak bizim dünyamızdakinden doğal olarak daha kolaydır.Mesela WB'nin aldığı yaraların büyüklüğünü göstermek için en çok kullanılan argümanlardan biri de ''Adama boyumdan büyük kılıç girdi'' lafı.Lan adam magmaya kafa atmış kafasının 4'te 1'ini falan kaybetmiş o haliyle hala bir yumruk savurcak gücü buluyordu kendinde.Boyundan büyük kılıç girse ne olur ki ?
Yani bunu şöyle anlatayım sana.Dedim ya önceki mesajda Aka'nın tek magma yumruğu tüm o kılıç,mermi,top yarasından daha güçlüdür diye.Aka tüm bu saldırıların toplamından daha güçlü.O zaman bu saldırılardan sadece biri olan Squardo'nun kılıcı da ne kadar etkileyebilir ki ? Evet o kılıç aslında sadece bir yaradan ziyade olayları tetikleyen bir şeydi ama işte ben bunun etkisinin büyüklüğü konusunda hala aynı düşünüyorum.:/ (4)
Hiç girmedi işte.O psikolojinin savaşta çok etkili olduğunu düşünmüyorum.Zaten dediğim gibi gerçek anlamda Aka vs WB Ace'nin ölümünden sonra başlıyor ki WB Aka'ya saldırdığında çöküntü bir psikolojiyle değil aksine sinirden dolayı büyük bir motivasyonla vuruyor.Yani WB'nin mesela o anda Aka'ya saldırması Kata'nın ağzı gözükünce k.haki kullanamaması gibi bir şey değil.Çünkü Kata'yı böyle bir durum dövüş içinde olumsuz yönde etkilerken WB'yi olumlu yönde etkiledi. (5)
Haklı da olabilirsin yav.Çok iddaalı değilim.Can sıkıntısına tartışıyorum.
(6)
Buraya çok girmeyeyim.Önceki mesajda dediğim gibi Oda mesela Kaido vs WB çizse WB'yi anlık haki kullanırken mi gösterirdi yine ? Ya da kondisyonsuz bir WB mi gösterirdi ? Pek sanmıyorum.Hikaye uğruna yapılan mantıksızlar bunlar bence.Aynı BM'nin açlık krizi gibi.Hani deniyordu ya bi ara BM vs bir yonko olsa ve dövüşün 3. 4. gününde kadın açlık krizine girse kadın direk yenilir.O zaman BM<yonko falan deniyordu.Oda işte hikaye uğruna o anlık handikaplar falan veriyor ondan ''Sürekli haki kullanamaz'' vs. gibi şeyleri çok takmıyorum. (7)
Gizemli bi sahnede değildi bence o.:/ Yani tesadüf olabilir.Böyle bi ihtimal var.Mesela BM'nin sahneyi gördüğümde WB sahnesi aklıma gelmemişti benim.Çünkü dediğim gibi WB sahnesini de k.hakiye çok yormadığımdan BM sahnesinin altında bi anlam aramadım. (8)