Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Amiraller'in Gücü

Sizce?

  • Yonkou > Amiral

    Kullanılan: 216 79.7%
  • Yonkou = Amiral

    Kullanılan: 42 15.5%
  • Yonkou < Amiral

    Kullanılan: 13 4.8%

  • Kullanılan toplam oy
    271
O Ace'yi uykusunda tekleme sahnesi k.hakiye yorulabilir mi bilmiyorum ya.Çoğu kişi diyor bunu WB'nin o zaman k.hakisi uykusunda Ace'yi fark edicek kadar iyidi diye ama Oda o sahneyi WB'nin k.hakisini göstermek için çizmedi.Hatta bunu düşündüğünü bile sanmıyorum.Orda sadece Ace'nin WB'ye suikast girişimlerine dikkat çekildi.Yani atıyorum Oda bugün Ace'nin tayfaya katıldığı ilk zamanlarla alakalı bi fb çizse WB'nin o zamanki k.hakisi mf haliyle aynı seviyede olabilir.Çünkü dediğim gibi o sahnenin asıl amacının WB'nin k.hakisini göstermek değildi,bunu düşünmemiş bile olabilir.

2. dediğin WB'nin güçsüzleştiğine kanıt sayılabilir.Ama hala diğer yonkoların gerisine düştüğünü kanıtlamaz.O yüzden pek sanmıyorum diğerlerinden güçsüz hale geldiğini.

B.haki hakkında yorum yapamayız ama mfde kullandığını biliyoruz.Burda da yorum farkı devreye girer.Yine diğer yonkoların gerisine düşürecek kadar güçsüzleştiğini sanmam b.hakide de.
1- Başka türlü nasıl uyansın ki peki? Uykusu çok hafif olsa, Ace odaya girer girmez farlederdi.

2/3- B. Haki'yi düzgün bir şekilde kullanabiliyor olsa, basit denizci neferlerinin saldırılarını almazdı değil mi? Kurşun yarası vs. gibi. Kullanmasında sıkıntı var yani. Beyazsakal'ı o halde Kaido/Linlin ile dövüşürken düşün. Sertleşme hakisi düzenli değil, bazen kullanıyor, bazen kullanmıyor. Kral haki hiç yok. Dolayısıyla kral hakinin üst düzey kullanımları da yok. Kaido o şekilde kullanırken, Beyazsakal kullanamayacak. Sağlığı yerinde değil, Akainu ile dövüşürken bile sıkıntı yarattı. Genç halinin bile yonko ile uzun uzun dövüşmesi gerekir. O halde hiç açık vermeyecek mi? Nasıl diğerleri ile denk olabilir yani.

Üstüne en başta hiçbir açıklaması yok dediğin eşitsizliği düşün. Beyazsakal'ın diğer yonkoulardan güçsüz olduğunu kabul edince her şey çözülüyor. Yani ne bileyim, bence yeterince kanıt var. :)
 
Seninle tartışırken ilk defa hayatımda çok büyük değişikliklere gidip, ben de senin gibi her birini ayrı ayrı alıntılara almayı deneyeceğim. Telden zor olacak ama, bakalım. :oleyo2:
Zor oluyorsa denemene gerek yoktu ya.:D Uzun yazılarda yorumun neresine yazıldığı anlaşılmıyor bazen.Kolay anlaşılsın diye tek tek alıntıyordum ben.

Aslında önceden Marineford Arc'tan mümkün olduğunca uzak durarak konuşmaya çalıştığımı yazmıştım. Dediğin şey çok doğru, o dövüşlerin hiçbirinde Marineford ciddiyeti yok. Ama mesele şu ki: Marineford'da da Oda'da ciddiyet yok. Luffy hariç hiç kimsenin tam gücünü göstermedi. Marco sözde canını dişine takıyor ama nedense Marco'nun gücü hala bir sır. Bu da çok mantıksız sonuçlar doğuruyor.

Ama zaten sen beni biraz yanlış anlamışsın sanırım. Amiraller ile komutanlar arasında güç farkı yok demedim, güç farkı var ama amirallerin yoldan geçerken tekleyebileceği kadar yok.

Akainu için dediklerini bana yazmamıştın sanırım, ama neyi kastettiğini anlıyor ve katılıyorum zaten. Yukarıda bir yerlerde yazmıştım. Luffy yine dövüş içinde gelişme şeysisini çıkarmaz ise, Akainu orta-alt zorlukta alır zaten.
Yani burda çok tartışılcak bir şey kalmamış.Evet tüm karakterlerin tam gücünü göstermemiş olabilir ama karakterlerin birbiri arasındaki güç dengesinde ilerde de çok farklılık olmaz.Yani atıyorum Aka mfde Marco'nun 5 tık üstündeyse şimdi de 5 tık üstünde gösterir Oda.Yani Marco'dan atıyorum farklı şeyler görürsek Aka'dan falan da görürüz,fark yine aynı kalır.

Çok hype'lasa bile bu neyi değiştirsin ki? Oda bence biraz kendisini değil konumunu hype'ladı bence. Çünkü o zamanlar uzun bir süre yonkou görmeyecektik. Bir yonkou'nun ne demek olduğunu anlamamız gerekiyordu. Aksi takdirde, Punk Hazard'da Kaido denilince kimse tınlamazdı bile. Yonkou olmasının haricinde eski nesil olmasında da bu hype'ın etkisi vardır ayriyeten. Eski nesilin yonkou'dan daha da ağır olduğunu hissettirmesi lazımdı, çünkü yine çok uzun bir süre boyunca eski nesilden insan görmeyeceğiz.
Dediğin gibi de olabilir tabii de sanki orda ''yonko'' kavramından ziyade direk ''WB''nin efsane olmasına vurgu vardı.Buggy'nin,Marco'nun sözlerinin falan yonkolukla çok ilgisi yoktu.Yani orda söylenilen sözler ''İşte bir yonko gücü bu,işte yonko böyledir'' vs vs. gibi laflar söylenmedi.Roger'la dövüşebilen tek adam,seni biraz daha izlememe izin ver vs. vs. direk WB'yle bağlantılı sözler.

Zirve > Kaido veya Linlin. Bu tartışmaya açık değil zaten. Tartışmaya açık olan kısmı çok aşırı güçten düşmeyip, Kaido ile denk seviyeye düşmesi. Aslında Beyazsakal bir nevi kendi artık en güçlü olmadığını (Beyazsakal < Kaido) olduğunu Marineford'da itiraf etti. Hadi bunu yok sayayım. Bir çok kişiden eskiden olsa şöyle yapardı vs. tarzı şeyler duyduk. Yani az da güçten düşmemiş ki bu adam. Zirve hali Kaido'dan güçlü ise de çok aşırı fark atacak kadar güçlü değildir. Yani bir tık güçten düşse, denk, iki tık güçten düşse Kaido'dan güçsüz olur zaten. Adam, Luffy'nin yemeyeceği bir darbeyi (Squardo olayı) yiyor. Kimse eski WB lafını ağzından düşürmüyor. Yani bu adam, 1-2 tık değil, daha fazla düşmüş. Zaten başta dediğim gibi, sonsuza kadar en güçlü kalamam diyerek kendi de kabul ediyor bu durumu.
O sözden nasıl illa WB<Kaido anlamı çıkıyor yav ? :D Adam o sözü söylerken ''Artık benden güçlü kişiler var'' anlamın söylemiyor ki.Kastettiği ''Bende bir insanım.Bende güçsüzleşebilirim.Artık benden beklentilerinizi en üst seviyede tutmanıza gerek yok'' vs. vs.En güçlü olmasa bile diğerlerine denk olabilir hala.

Bunlara alıntı yapmadan tek seferde cevap vereyim dedim. Öncelikle sen de hepsinin etkisini kabul etmişsin, ama biraz garip düşünmüşsün. Şu şekil garip. Sanki hepsi birden etkilemiyormuş gibi. Rakamları atıyorum, hastalık %5 düşürdü, %95 oldu. Top kılıç yaraları %10 düşürdü, ama %85 değil de, %90 oldu gibi. Oysa bu şeylerin hepsi üst üstte ekleniyor. Hatta %5 düşüren ve %10 düşüren iki şey bir araya gelince %15 yerine %17 düşürüyor bile diyebilirim.
Üstüne kalbine aldığı kılıç yarasını da küçümsüyorsun. Katakuri karnında bir yere hasar aldı, gücü azaldı. Kalbi sen düşün yani. En önemli organ. Akainu'nun vereceği hasarla kıyaslarsam, Akainu, kalbe vurursa daha kötü olur, doğru. Ama böbreğe falan vurursa, bu kadar etkilemez bence. Kılıç, kurşun yaraları için dediğim gibi, tek tek yese bir şey değil, ama bin şey birden üst üste geliyor.
Şu iki yere aynı anda cevap vereyim.Yine senle tartışmıştık değil mi 1 tane 2 mi yoksa 2 tane 1 mi daha büyüktür muhabbetini ? :D Çünkü bu muhabbet oraya geliyor biraz.O kılıç,top,mermi yarasının hiçbiri nitelikli saldırı değil.Sadece sayı olarak fazla olmasının bi etkisi var.WB'yi etkilediği ortada ama onun etkisi konusunda ayrılıyoruz.

Psikolojik baskı derken, sadece Ace'i kastetmiyorum. 4. adamını en güçlü adamlarından biri öldürmüş, ikiside tayfada yoklar. 2. adamı tayfada yok. Sen yaşlı ve hastasın. Üstüne Shanks gelip seni gönderme diye uyarmış, ciddiye almamışsın. Bu koşullarda senden güçlü olan birine savaş açmışsın. Bir sürü adamın yine ölecek. Marco falan bile ölebilir. En sevdiğin adamının kardeşi de gelmiş. Şimdi Ace'in önünde ölür falan kötü olur. Üstüne mekan dezavantajı da var. Senin adanda değil onların adasında dövüşüyorsun. Empati yapsan, çok zor bir durum olduğunu farkedebilirsin yani bence. :)
Oda bu psikolojik çözümlemelere çok girmedi.Hani savaş esnasında WB'nin psikolojisini daha ayrıntılı anlatsa kabul edebilirdim ama dediğim gibi Oda çok değinmedi bu psikolojik çözümlemeye.WB'nin psikolojisiyle alakalı gördüğümüz en büyük şey Ace'nin ölümüydü ki ondan da zaten atmadığı güçte 2 yumruk attı sinirden.

Düşün Luffy'nin Kata dövüşünün sonlarında hala kullanabildiği gözlem hakisini kullanamıyor. Luffy'nin baygınken istemsiz kullandığı kral hakisini bile kullanamıyor. Luffy'nin Cracker ve Sanji dövüşünden sonra kullandığı sertleşme hakisini bile her daim kullanamıyor. Denizci kurşunlarını yemek zorunda kalıyor. Bu adam üç alanda da Luffy'den iyi iken, bu kadar kötü hale düşmüş ise gerçekten etkisi senin düşündüğün kadar az mı?
H.haki konusunda meiouya da yazdım.Evet bu dediğiniz WB'yi güçten düşürmüştür.B.haki konusu öyle değil ama.B.hakiyi her daim kullanmasına gerek yok zaten.İhtiyacı olduğu anlarda kullandı o yeter.K.haki ise sadece WB tarafından bakmaya gerek yok.Eğer dövüştüğü Aka tarafından bakarsak bende onun hazırlıksız yakalandığı için k.hakiyi kullanamadığını düşünüyorum.Yani mesela Aka vs WB'yi değerlendirirsek ikisi de k.hakiyi o an kullan(a)madı bence.
 
Amiraller bi insanın çıkabileceği max seviye gibiler. Yonkoular ise artık insandan sayılmıyor.

Tayfanın tepkileri bile gösterir bence bunu. Nami’nin “bi insan nasıl bu kadar güce sahip olur” demesi, robinin “unutma luffy düşman bi yonkou. Önceki rakiplerimizden ayrı bi ligde” demesi. Bu tayfa hem kizaruyla hem aokijiyle karşılaştı. İkisinin de gücünü az da olsa gördü.

Fujitora hazırlıksız yakalanınca g3’le afalladı. Ama tabi daha sonra meyve kullanmadan gear 3’ü bloklayabildi. Big mom ise meyve kullanmadan gear 4’ü blokladı.

Sadece shanks insan gibi biraz. Diğerlerinden güçsüzdür. Ama yine de coby’nin hayalinin zoro’nunkinden büyük olduğunu sanmıyorum. En azından amiral ligindedir ama ligin tepesindedir.
 
1- Başka türlü nasıl uyansın ki peki? Uykusu çok hafif olsa, Ace odaya girer girmez farlederdi.

2/3- B. Haki'yi düzgün bir şekilde kullanabiliyor olsa, basit denizci neferlerinin saldırılarını almazdı değil mi? Kurşun yarası vs. gibi. Kullanmasında sıkıntı var yani. Beyazsakal'ı o halde Kaido/Linlin ile dövüşürken düşün. Sertleşme hakisi düzenli değil, bazen kullanıyor, bazen kullanmıyor. Kral haki hiç yok. Dolayısıyla kral hakinin üst düzey kullanımları da yok. Kaido o şekilde kullanırken, Beyazsakal kullanamayacak. Sağlığı yerinde değil, Akainu ile dövüşürken bile sıkıntı yarattı. Genç halinin bile yonko ile uzun uzun dövüşmesi gerekir. O halde hiç açık vermeyecek mi? Nasıl diğerleri ile denk olabilir yani.

Üstüne en başta hiçbir açıklaması yok dediğin eşitsizliği düşün. Beyazsakal'ın diğer yonkoulardan güçsüz olduğunu kabul edince her şey çözülüyor. Yani ne bileyim, bence yeterince kanıt var. :)
1- O sahne tartışmaya bile değmez bence.Yani nasıl söyliyim bilmiyorum ama Oda'nın WB'nin k.hakisini vurguladığını hiç hissetmedim ben orda ya.:/ Oda'nın gözünden bakmaya çalışıyorum olaya.Güç dengelerini bu kadar önemseyen bir tek takipçiler.Oda içinde güç dengeleri illaki bir yere kadar önemlidir ama her olaydan güç dengesi çıkarmak ancak bizim yapıcağımız bir iş.Mesela belki de güç dengesiyle ilgili tartıştığımız bazı şeyleri Oda çizerken düşünmedi bile.Biz öyle yorumluyoruz.O sahnenin de amacı WB'nin k.hakisi değildi zaten.Ön planda olan olay Ace'nin suikast girişimleriydi.Oda WB'nin k.hakisini göstermek istese öyle 2 karelik olay çizmez daha iyi anlıcağımız bir sahne çizebilirdi.

Bu dediğinde işin hikaye kısmı.Aynı şeye benziyor bu yazdığın.Amiraller 10 gün dövüşüyor,Ace-Jinbei 5 gün dövüşüyor.Ama en az Ace ve Jinbei seviyesi olan Luffy Cracker'le 11 saat,Kata'yla yine o kadar süre falan dövüşüyor.O zaman Ace>Luffy,Kata vs. vs. demek gibi bir şey.Anlatabildim mi bilmiyorum ama WB'nin ara sıra kullanmasına da çok takılmıyorum ben yani.Oda WB vs Kaido'yu çizse WB'yi ara sıra b.haki kullanırken çizer miydi acaba ? Oda devamını getirmeyeceği işlerde sallamayı seviyor.
 
Yonkoulara denktirler tabi ki? Donanmanın en üst düzey savaşçısı bunlar .. Haliyle de bir zahmet yonkoulara denk olsun. Kim kimden üstün onu kimse bilemez yani ama yonkoular daha serbest ya da dokunulmazmış gibi görünüyor. Hepsinin kendi bölgesi vb şeyleri var, amiraller bunlara dokunmuyor mu? Dokunamıyor mu? En basiti Wano neredesin ey donanma neredesin ey amiraller?Söz konusu kutsallar olunca, ortalığı bir birine katan adaletin kalbi donanma, Wano gibi bir yeri görmüyor ya da umursamıyor.
 
Son düzenleme:
Çok saçma düşünmek bile saçma nasıl bir amiral ile yonkou bir tutulabilir wb tek başına (filosuyla) marineforda kafa attı neredeyse bütün marineyle savaştı... Akainu dediğimiz adam tamamen senaryo gereği ölmedi neymiş kaya parçasına tutunmuş hahahha. Hani ne biliyim ya yazmadan önce bi objektif düşünün öyle yazın aga yemez böyle harbiden. Taraflı değilde gerçekçi bakın
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık