@Mercury
Belli başlı yerlere cevap vereyim.
Belli başlı yerlere cevap vereyim.
Ya tabii herkes gaza geliyordu demiyorum.Ama o zaman bu tarz yorumlardan çokça gördüğümü hatırlıyorum.2- O senin verdiğin kişiler genelde anlık duygular ile hareket eden kişilerdi ama. Üyeleri sınıflandırmak gibi olmasın ama düşünceleri daha çok oturmuş, daha objektif üyeler bu kadar çabuk gaza gelmiyordu yani.
Aradım burda diyormuş.Tabii çeviri yanlışı yoksa.3-Ben kalbi olan bir insanım diyor muydu yav? Tekrar bakmam lazım demek oraya. Eğer öyle ise bu kısımdaki argümanımı otomatik olarak çürümüş oluyorsun çünkü.
Son cümleyi yazmasan da yaşama ihtimali vardı derdim.Kesin yaşar diyemem ama o kurşun yaralarından,kılıç yaralarından sonra bile yaşama ihtimali var bence.Yani dediğin gibi bir durum olsa ve WB yaşasa şaşırmazdım.4-Bu kısım için tek bir soru soracağım. Sence WB, Squardo'nun kılıcını ve denizci kurşunlarını yedikten sonra normal yetenekte bir doktor tarafından, mesela Nami'nin köyündeki doktor tarafından tedavi edilse, kurtulabilir miydi? Bence ölürdü yani. Eğer cevabın ölürdü olursa, demek ki düşündüğün kadar basit değilmiş demek.
Orası zaten belliydi yav.Ölmeye gelmişti mfye de bu psikolojisinin kötü olduğunu göstermez ki.Yani mesela adam savaşa normal bir şekilde gelse ve savaş anında şöyle düşünse ''Aha s.çtık burdan sağ çıkamaz'' vs. diye düşünse tamam o zaman psikolojisi kötüleşti derdim ama en baştan ölme niyetiyle gelmiş.Hani ölücem diye bi üzüntüsü falan çok yoktu bence.5-Işte sen benden farklı olarak dövüş anını düşünüyorsun. Ben şey diyorum. Adam adaya geldiği ilk dakikadan itibaren, ben buradan çıkamam psikolojisi ile gelmişti. Hal ve hareketlerinden bu durum okunuyordu yani bence.
Ya takmama nedenim Oda'nın işin ''kurgu'' kısmını fazla hissettirmesinden dolayı.İşte dediğim BM-açlık krizi durumu.Kadın topkekin başında birkaç saat yemek yemedi diye adayı birbirine katmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Hatta Jinbei gelip ağzına yemek tıkmıştı da anca öyle normale dönmüştü.Yani bu kadın herhangi bir yonkoyla dövüşse ve o kadar kısa sürede açlık krizine girecekse tüm yonkolar BM'yi patates eder diye yorumlayabiliriz.Ama Oda BM vs herhangi bir yonko dövüşü çizse bu açlık krizi durumunu göstermez bence bize.Aynı şeyin WB'de de olucağını düşünüyorum işte.Yani Oda bir gün WB vs herhangi bir yonko dövüşü çizse mfdeki gibi ara sıra haki kullanan bir WB görmeyiz.Sürekli haki kullanabilen,kondisyonu 10 gün dövüşecek kadar iyi olan bir WB görebiliriz.Kurgu uğruna Oda mfdeki gibi şeyler yapabiliyor.O yüzden çok takmıyorum demiştim.:/7-Beyazsakal < Yonkou dememin en büyük sebebi yani bu. Şimdi sen takmıyorum deyince tam olmuyor yani. Ben şey diyeyim, Oda eğer Marineford'da Kaido vs Beyazsakal çizse, Beyazsakal'ın yine böyle handiklapları olurdu. Bir süre sonra neredeyse hiç haki kullanmamaya başlardı ve en sonunda (Kısa bir süreden bahsetmiyorum.) ölümcül bir darbe alıp, ölürdü.
Bi ufak şuraya da değineyim. Bu denkleme karşı çıkmadım.Bana göre de yonko>amiraldir zaten.Sadece aralarında az fark olduğunu düşünüyorum.Başlarda ben Yonkou > Amiral diyordum. Hakili Yumruk katılmıyordu,