Bin kollu herifi görünce Zoro'nun Ashurası akla gelmiş herhal. Zoro gelir diyenler olmuş.
Arkadaşlar Zoro Wanoya gidip shogunla mı dövüşsün , orada tayfayı mı korusun Wanolu samurayları mı eğitsin.
Adam zaten ne yapacağını şaşırmıştır. Bir de gelsin burada Crackerle mi ilgilensin?
Siz Zorodan şunu yapmasını bekliyorsunuz herhalde.
Biliyorum çok da ciddi olarak yazmadınız ama ben ciddi olarak yazmadım. :S
Baktığın zaman şu an Zoro'nun Wano'da olması sebebiyle dediğimiz mümkün gözükmüyor ancak diğer yanda da şöyle bir şey var. Wano Kaido'nun elinde. Zoro shogunla dövüşecek muhtemelen, evet. Ancak shogun'u yendi diyelim. Kaido'nun bundan haberi olduğunda ne olur ? Öldürür Zoro'yu. Bu sebeple Zoro'nun shogun'la dövüşmesi şu an zamansız. Shogun düştükten sonra Zoro Wano'da keyif yapacak değil sonuçta. Gelmesini beklememin bir nedeni bu.
Diğer nedeni daha evvel dediğim gibi ashura. Zoro ilk zamanlardan bu yana (Arlong Arc) çok kollu rakiplerle mücadele etti. Hemen örneklerini verelim, dayanağımız sağlam olsun:
- Arlong Park; Hachi
- Enies Lobby; Kaku (4 kılıç kullanabiliyordu)
- Fishman Island; Hyouzou
İlginç bir şekilde, Zoro'nun da karşılaştığı rakiplere benzer, 3 kafa, 9 koldan oluşan bir tekniği mevcut. Ve yine ilginçtir ki, yeni dünyaya girdiğimizden beri Zoro ashurasını göstermedi. Birileri için saklandığı belli. Ve tam o anda 1000 kollu bir rakip ortaya çıkıyor
Ee böyle olunca bu kadar ilginçlik de fazla yahu diyesim geliyor
Yani ilk baktığında mantıksız gözüken bu olayın aslında işlenilecek olsa bir altyapısı var aslında
Beklentim de bu yüzden.
Hee Zoro shogun'u yener, ondan sonra gider Kaido'yla dövüş zamanı gelene kadar elementleri kesmeyi öğrenir, farklı şeyler öğrenir falan. Bu da olabilir. Ancak shogun'a bir parantez daha açmak istiyorum.
Zoro'nun en iyi kılıç ustası olması yolundaki en büyük engellerden biri shogun (kurgusal olarak düşünüldüğünde). Sırf Wano'nun savaşçıları için bile çok güçlüler deniyorsa, shogun ciddi manada güçlü bir adam olmalı. Bu sebeple Zoro'nun shogun'dan sonra 2 rakiple daha karşılaşıp en iyi kılıç ustası ünvanını elde edeceğini düşünüyorum. Yani en iyi kılıç ustası olma yolunda shogun'dan evvel Kraker ya da Jack gibi karakterlerle karşılaşıp burdan alacağı power up'larla shogunla karşılaşmasının daha doğru olacağını kanaatindeyim. Çünkü samuray ülkesinin en güçlü kılıç ustası, bir Jack ya da Kraker'den daha önemli bir merhale olmalı Zoro için (kılıç ustalığı açısından).