Hala bana ödül=güç demişim gibi cevaplar yazıyorsun.Öncelikle 400 den sonrası için konuşuyordum üstteki yorumlarda.
E sonra tehlikelilik için ne kadar zarar verirsen o kadar tehlikeli GÖRÜLDÜĞÜNÜ yazmışım.
400 altı içinde bol bol örnekler var ama.
Mesela Sanji yok diye usopp 200 bin oldu geçti sanjiyi. Sanjiden güçlü mü usopp ? veya tehlikeli ?
Robin ise bir şey yapmıyor ki ödülü artsın. Yapabilir ama yapmıyor. Çocukken yapmış 79 m olmuş. Bak çocukken diyorum. O kadar da güçlü olmadığı bir dönemde.
Nami ile brook az şey yapmış az ödül kapmış (punk hazard). O kadar şaşılacak bir şey değil :/
Bir şey yapmıyorsan seni tehlikeli kabul etmiyor denizciler. Seriyi okuyamıyor ya onlar. Biz korsan olduğundan beri yaptığı herşeyi bildiğimiz için luffynin tehlikeli olduğunu biliyoruz, yapabileceklerini biliyoruz, potansiyelini biliyoruz. Bu yüzden ödülü az diyoruz. Ne bilsin denizciler çaylak diyor ödül biçiyor ha bire.
Lawun luuffyden güçlü olduğunu yada olabileceğini düşünen var mı ? Law daha çok şey yapmış ki Luffy den daha tehlikeli 'görülüyor' onun için ödülü luffyden fazla.
Verdiğin örnekler aslında dediğime geliyor hep. Mantığı belli. Rahat durmuyorsan başındaki ödülü artırıyorlar. Luffy bu güçle evde otursa ödülü gıdım oynamaz. Mantığı basit yani.
O kadar kompleks veya metaforik düşünmeye gerek yok.
Robin'in mantıksız olan kısmı baştan az ödül alması. Seni yıkabilir bu kadın. Hükümet haa bu bir şey yapmıyor kalsın ödülü az olsun demesi mantıksız. Bir şey yapsın yapmasın çocuk olsun olmasın sana en büyük zararlardan birini verecek kişiye nasıl 80 ödül biçilir? Baştan yüksek olması mantıklı olan.
Nami ile Brook için 50 m fazla mesela. Çünkü Barto'da o kadar almış.
Luffy ve Luffy-Law konusunda ise acayip bir yanılgı içerisindesin bence. Luffy daha ne yapsın denizcilerin anlaması için? Kaç shichi yendi Luffy. Kaç defa girmemesi gereken yere girip çıktı? Bunları denizciler bilmiyor mu? Sadece okuyucular mı biliyor?
Koyu kısmaysa ne desem bilemedim. . Bunu okuduktan sonra ben seni yiyordum demeni o kadar isterim ki. Neyse. Yukarıdaki nedenler bunu çürütüyor zaten. Luffy yüzünden kaç defa shichi aramak zorunda kaldı denizciler. Impel Down'a girip çıktı. Enies Lobby de Lucci'yi indirdi. Marinefordda neler neler yapmadı. Ve Dragon'un oğlu. Ve Law bütün bunlardan daha fazla şey yaptı ve bu yüzden daha tehlikeli öyle mi?