İyilik,kötülük,adalet konusunda mı ?Şu söylediğini E.oda İssho içinde yapmıştı,2'sindede E.oda'yı andım.
İyilik,kötülük,adalet konusunda mı ?Şu söylediğini E.oda İssho içinde yapmıştı,2'sindede E.oda'yı andım.
Öncelikle:782: Kötülüğün Savunucusu
Bu bölüm isimlerini de mi editörler yazıyor, merak ettim şimdi.
Doflamingo'nun ailesine karşı bagını çok sevdim gelmiş onun ailesine karşı sevgisine laf atıyor.İyilik,kötülük,adalet konusunda mı ?
O kadar şonen okudum, hiçbirinde mangaka çıkıp bu kötü bu iyi, ikisi kapışacak iyi kazanacak, ok, demedi. Ne Naruto'da, ne Bleach'te, ne FMA'da, ne Rurouni Kenshin'de, Toriko zaten iyi - kötü algısının üzerinde bir seri, örneği yok yani, kendinizi kandırmayın. Hikayede içten içe işlenmesinde bir problem yok, adamı kötü olarak dizayn edersin, biz de okur olarak iyi olarak yorumladığımız adamın arkasında durup kötü olarak değerlendirdiğimiz adama saydırırız, OP'te böyle bir şey yok. Mangaka okuyucuya değerlendirme imkanı vermiyor.Öncelikle:
Adam heroic bir hikaye yazıyor ve her heroic yazar gibi iyi ve kötüyü belirtmekte beis görmüyor. Tolkien, Rowling vb. gibi.
Zaten "shounen" klasmanında çıkan bir seriyi bunla eleştirmek afedersin dangalaklıktır.
Mesela; gider Dark Tower gibi bir seri çıkarır, sonra da bu şekilde durumu özetlerse dersin ki hayıdır birader? Ne saçma durmuş bu burada. Gidip de shounen bir seriye iyi kötü ayrımı yaptı diye laf sokulmaz, hele ki okuyucularına.
Nasıl görmedin la? Direkt aklıma gelenleri yazayım: Naruto'da Orochimaru hakkında "Evil Himself" dedirtiyor, Bleach'de Aizen'e neler neler deniyor, konu başlıkları atılıyor, burada da Trebol'un lafını özet geçiyor başlıkta. Sen çok yanlış okumuşsun serileri.O kadar şonen okudum, hiçbirinde mangaka çıkıp bu kötü bu iyi, ikisi kapışacak iyi kazanacak, ok, demedi. Ne Naruto'da, ne Bleach'te, ne FMA'da, ne Rurouni Kenshin'de, Toriko zaten iyi - kötü algısının üzerinde bir seri, örneği yok yani, kendinizi kandırmayın. Hikayede içten içe işlenmesinde bir problem yok, adamı kötü olarak dizayn edersin, biz de okur olarak iyi olarak yorumladığımız adamın arkasında durup kötü olarak değerlendirdiğimiz adama saydırırız, OP'te böyle bir şey yok. Mangaka okuyucuya değerlendirme imkanı vermiyor.
Trebolû ölüyken yendi ula.Dof'a, Trebol'a da tek atsaydı o zaman.
Yahu katakulliyle baygın taklidi yapıp. O kadar kolaysa lapıs diye indireydi Dof'la karşı karşıyayken.Trebolû ölüyken yendi ula.