Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2023 Eurovision Şarkı Yarışması

Sizce Hangi Ülke ve Şarkısı Birinci Olacak?


  • Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir kısmının daha değerlendirmesini yazıyorum.

5. Portekiz: Ai Coração

Portekiz'in şu ana kadar en sevdiğim şarkısı olmuştur. Geçen seneden beri hoş şarkı getiriyorlar, bundaki yöresellik ve o latin havası çok hoşuma gitti. Portekizce de çok tatlı dil, Mimicat güzel söyleyerek o enerjiyi vermiş. Şarkının çevirisini yaptığım için sözleri de beni etkiledi. Normalde aşk şarkıları beni etkilemez ama kadının "kalp" sözcüğüyle, kişinin kendi kalbiyle aşk sohbetini bağdaştırışı beni benden aldı. Güzel bir aşk şarkısı. Âşık olasım geliyor. Sözlerinde aşk adam @Tiksav Lee ve yakışıklı kakaolu kek @Alcatraz'ın ruhuna girme hevesi oluyor. Onlara da armağanım olsun. Bu seneki birkaç favorimden biri diyebilirim.

Kendi ülkesindeki performansında yanlış bilmiyorsam farenjit imiş, ona rağmen şarkıyı güzel seslendirmişti. Ulusal sahnesindeki müzikal tiyatro ruhu diğerlerinden farklı olan yanı, aynısını yarışmada da umarım devam ettirir. Ayrıca güzel dekorlar, dansçılar ve kıyafetlerle rahat finale kalır. Fanlar basitlikle küçümsüyor ama çok fikirlerini dikkate almamak lazım. Finalde olacağını düşünüyorum. Bu tarz şarkılar kalmalı. Hem eğlenceli hem de sözleri anlam taşıyan "catchy" dedikleri yakalayıcı bir şarkı olarak bakıyorum. Ah kalbim, ah kalbim. Söyle bana, benimle misin? Türkçe deyince bir tuhaf geldi.

Sözün özü finale kalacaktır.



6. İrlanda: We Are One

Forumda 3-4 kişinin bu şarkıyı sevdiğini gördüm. Şarkı aslında kendince güzel tarafı var ama ben sanırım, istediğimi alamadığım için pek sevemedim. Sadece şarkının adı bende One Piece'in ilk opening şarkısını aklıma getiriyor istemsiz.

Adamlar yarı finalde çok etkileyici performans edeceklerini söylüyorlar da Portekiz'den sonra ve unutulmayacak Hırvatistan'dan önce olmasından akılda kalacağından emin değilim. Bahisler de Azerbaycan'la birlikte sondan elenecekler arasında yarıştırıyorlar. Ben listenin sonunda kalacağını düşünmüyorum. Ya ucundan finale girecek ya da kaçıracak gibime geliyor.

Ben ucundan finali kaçırıp eleneceğini düşünüyorum.



7. Hırvatistan: Mama ŠČ!

Bu şarkı net finale kalacak. Çünkü Avrupa böyle absürt şarkıları alıp havada kapmayı seviyor. Üstüne adamların kıllı tarzları, Hitler yüz ve savaş bombaları temalarıyla durumu garanti etmiş oluyor. Hırvatistan bunu bilerek mi bilmeyerek mi seçti, neyse elenme niyetini bununla bozacak....


İlk dinlerken ve izlerken "bu ne lan" dedim. Bir şarkıya bayağı abartılı tepki vermiştim. Burada bu şarkıyı dinleyip gerçekten seven, beğenen var mı, biri bana söylesin. Normalde hiçbir şarkıyı bu kadar eleştirmem. Emek emektir. Ama bunda sövmem lazım. Bu şarkıyı ne dinlemeye tahammülüm var, ne performansını izlemeye. Sanırım, yarışmada duyduğum en kötü şarkı. Şarkı bile demem mi gerekiyor, bilemedim. Bana sövmede eşlik etmek isteyen varsa buyursunlar bekliyorum.

Performansı yukarıda göründüğü gibi hafif erotik, savaş temalı olacak. Ben muhtemelen bu sırada tuvalet molası, çay molası vs. neyse kullanmam en iyisi. Yoksa gözler ve kulaklar...



Şarkı "annem bana traktör aldı" deyip dursa da alt mesajda Rusya-Ukrayna savaşına göndermeler var. Absürt şarkı ama bu tarz gönderimlere görünür şekilde sahip. Bu da tartışılacak ayrı bir nokta.

Sonuç olarak finale kalır millet.


8. İsviçre: Watergun

Şarkının piyanoyla başlayan kısımları çok güzel. Ben şarkıyı beğeniyorum ve dinliyorum ama çok da özümsenecek bir tarafı yok. Şarkının en büyük numarası başlangıcı ve sonundaki piyano kısmı. Onun dışında çerezlik diyelim. Eleneceğini söyleyen bazı jüriler var. Bence ucundan da olsa finale kalacağını düşünüyorum. Adam şarkının performansı için dansçı getirmiş, çalışacağı isim de sanırım geçmişte ülkelere ortalama başarı sağlamış. Şarkı dansçı ve temayla nasıl bağdaştırılacak, merak ediyorum. Bunları da değerlendirince finalde olması yüksek görünüyor. Bir yandan @Sabo'nun dediğine de katılıyorum, yüzünde ışığı alamıyorum. Ama birçok şarkıdan finali daha çok hak ediyor. En azından albenisi var.

Finale kalır diyorum.
 
Son düzenleme:
Son bir ay içinde Spotify Türkiye'de en çok dinlenen Eurovision şarkıları:

1. Tattoo
2. Unicorn
3. Blood & Glitter
4. Queen Of Kings
5. I Wrote A Song
6. Evidemment
7. Future Lover
8. Cha Cha Cha
9. Who The Hell Is Edgar?
10. My Sister's Crown

Kaynak: Eurovision Turkey

Buna göre bakarsak Blood & Glitter bu forum sayesinde çok dinlenmiş olabilir. Türk ESC fanlarının çoğunun nefret kustuğunu görüyorum. Forumu tebrik mi edeyim, ne diyeyim bu konuda?

7 ve 9 listedeyse azıcık payım vardır, sanırım.
 
Son düzenleme:
9. İsrail: Unicorn

Bu şarkıyı ilk dinlediğimde bir şarkının içinde 5-6 şarkı olması beni rahatsız ediyordu. Şimdi alıştım, çerezlik olarak arada denk gelince durdurmuyorum. Fakat İsrail'den beklentim büyüktü. Noa Kirel, burada da şarkılarını paylaşmıştım, oldukça iyi şarkılara sahip şarkıcı. Çoğunu da dinlerim de bu şarkının hem sözleri basit hem de karmakarışık olmasından özümseyemedim. Finale kalır mı, hiçbir yerde canlı performansını göstermese de net kalır. Seveni çok. Kız da iddialı, birincilik için her şeyiyle vurguluyor. Onu görünce değerlendirmek düşer de umarım, şarkıyı arşa çıkaracak kadar etki yapar.

Finale kalır.

10. Moldova: Soarele și Luna

Şarkıyı dinliyorum ve seviyorum da sayılır. Ancak şarkı sözleri kendini sık sık tekrarlıyor. Ha bire Soarele si Luna (Güneş ve Ay) sözü dönüyor. Bir yerden sonra bu da sıkıyor ve şarkının çok da iyi olmadığını anlıyorsun. Basit ve sıkıcı olduğunu bir yerden sonra söylüyorsun. Müziği hoş, etnik bir müzik. Benzerleri olsa da güzel. Canlı performansında adamın sesi mikrofondan mıdır, hiç hoşuma gitmedi. Eskiden yarıştığında canlıda sesi böyle değilmiş. Az sesle söylerse finalde işi zor. Kesinlikle elenmez, Avrupa Moldova'ya da şarkılara da bayılıyor. Sahnesindeki ayin hava, flüt çalan cüce adam ilgi çektiğinden onun devam biletini garantiler.

Sonuç olarak Moldova finale kalır.

11. İsveç: Tattoo

Bu şarkı da birkaç favorilerim arasında. Euphoria'nın aynı tarzı, kopyalanmış hâli denilse de yok, bu seneki ortalama altı şarkıların arasında benim için parlıyor. Tabii @Teach reisin kazanmasın bu demesine de aslında katılıyorum. Kendi tarzıyla birinci olan biri ikinci kez katılmaması lazımdı, tarzı herkesçe benimsenmişti ki bence Loreen'in katılmaya ihtiyacı olmamalıydı. Ancak Finlandiya ile İsveç arasından birinin birinci görüleceği algısını düşünürsek Finlandiya'dansa birincilik tercihim kesinlikle İsveç olur. Başka seçenekler genelde katılırsa o zaman fikir değişir. Teach buraya gelince o bana katılır mı, görmek isterim. Şarkı bende en tepelere çıktıysa Loreen'in canlı performansı ve yaratıcı sahnelemesiyle oldu. En azından başta söylediğim şeyleri burada bozabilirim. Ulusal sahnesi tek başına nefesimi kesti.

Euphoria klasik sahnesi vardı ama bunda çıtayı artırdı ve katıldığına göre iyi yaptı. Yarışmada kısa süreden dolayı o sahneleme kabul edilmemiş ama Loreen aynı duygu ve ortamı verecek benzer sahne üzerinde çalışıyorlar. Dediyse de yapar zaten. Sözlerine baktım. Anlamlı bir elveda şarkısı, sevdim.

Söylemeye gerek yok, finalde.

12. Azerbaycan: Tell Me More

Azerbaycan bu sene şarkıyı İsveç yerine, kendi ülkelerinde alıp yaptırmışlar. Bu sene farklı strateji denemişler. Normalde bir yerde duysam herkesin dediği gibi "hoş bir şarkı" derdim. Ancak yarışma formatından bakınca şarkı acemice ve kötü geliyor. Pink Floyd ve The Beatles'tan etkilendiğini söylüyorlar, hoş onlardan bir şeyler alıp katmaya çalışmış da keşke yarışma için sunmasalardı. İkizler yarışmayı çok ciddiye alıyorlar, bugün yarışma için saçlarını sarıya boyattıklarını gördüm. Elenmelerini hiç istemezdim ama şarkıda da ikizlerde de o ışığı alamıyorum ve elle tutulacak bir yan bulamıyorum. Loreen'den sonra yarışmaları da dezavantaj konumda aslında. Canlı performansları çok hoş aslında. Söyleme biçimleri sokakta çalarsın da söylersin havasını veriyor. Yapacak bir şey yok. Seneye daha iyisiyle gelecektir kardeş ülke.

Özetle "elenir" diyorum.
 
Son düzenleme:
Aslında "troll" ya da alışılmışın dışında şarkıları özellike Eurovision'da severim, bana göre kesinlikle farklı bir hava katıyorlar yarışmaya. Mesela Sırbistan 2022, El chiki chiki ya da 2012 Karadağ gibi. Ama bu seneki Hırvatistan ayrı bir kötü. Sadece kulak tırmalıyor. Sadece birazcık farklı diye finale kalmaz umarım.

Ayrıca bu senenin geçmiş senelere kıyasla genel olarak çok iyi olmadığını ben de düşünüyorum. İlgimi çeken sadece birkaç şarkı var ve onların tümü de ilk yarı finalde olanlar.
 
Aslında "troll" ya da alışılmışın dışında şarkıları özellike Eurovision'da severim, bana göre kesinlikle farklı bir hava katıyorlar yarışmaya. Mesela Sırbistan 2022, El chiki chiki ya da 2012 Karadağ gibi. Ama bu seneki Hırvatistan ayrı bir kötü. Sadece kulak tırmalıyor. Sadece birazcık farklı diye finale kalmaz umarım.

Ayrıca bu senenin geçmiş senelere kıyasla genel olarak çok iyi olmadığını ben de düşünüyorum. İlgimi çeken sadece birkaç şarkı var ve onların tümü de ilk yarı finalde olanlar.
Haklısın. "Troll" denilen şarkıları daha fazla güzel olur. Bunun güzel örneği gerçekten geçen seneki Sırbistan. Hâlâ izlerken el yıkama pozlarını yaparım.
Senin verdiğin örnekler dışında Ukrayna'nın Dance Lasha Tumbai (yılını 2007 ya da 2008 olması lazım, emin değilim), 2021 Almanya ve Ukrayna gayet keyif aldığım şarkılardı. Ancak bu kulak kanatıyor. Buna üç nokta bırakıyorum. Gel gör, Avrupa halkı farklı diye bayılmış buna. O yüzden kalacak, umarım yanılırım ve dediğin gibi olur. Çok doluyum.

İkinci yarı final için anketi açınca yine bakarız ama seninle aynı fikirdeyim. Orada 1-2 şarkı hakkında konuşulabilir. Geçmiş yıllara göre kesinlikle az zevk veriyor.
 
Son düzenleme:
Abi bahsettiğin "Şempanze gülüşü" bu muydu? :D
Bildirim gelmedi galiba, yeni görüyorum. :)
Olabilir dostum, sana çok bildirdi geliyor son zamanlar normaldir. Sky, Lalo, Mihawk, Montana, ceza vs. gündemin dolu.

Ben seni 3-4 sayfa öncesi de burada andım ve şarkı armağan etmiştim. Tabii çoğuna yaptığım gibi seni etiketlememiştim. O da benim uyanıklığım.
 
Son düzenleme:
Yarismayi degerlendirmek istiyorum ya vakit bulursam girisicem ;3
Çok mutlu edersin. Biliyorsun. Parça parça da değerlendirebilirsin. Birinci yarı finalin son 4 parçası hariç ben de değerlendirdim.

Dışarıda olduğuma daha ayrıntılı açıklama yapacağım ama şu kadarını diyeyim, bir ülkeninin yorumunu özellikle bekliyorum. Kendim küfür etmek istedim çünkü.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık