Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2023 Eurovision Şarkı Yarışması

Sizce Hangi Ülke ve Şarkısı Birinci Olacak?


  • Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok mutlu edersin. Biliyorsun. Parça parça da değerlendirebilirsin. Birinci yarı finalin son 4 parçası hariç ben de değerlendirdim.

Dışarıda olduğuma daha ayrıntılı açıklama yapacağım ama şu kadarını diyeyim, bir ülkeninin yorumunu özellikle bekliyorum. Kendim küfür etmek istedim çünkü.
Heyecan yaptim simdi abii!!! Merak ettim!
 
Heyecan yaptim simdi abii!!! Merak ettim!
Konudaki mesajları kenara koyduğum için şimdi bakıyorum.
Senden birkaç mesaj öncesi yazmıştım ama etkilenmemek için okuma istersen. Hatta işlerim hafifleyince anketteki son 4 şarkıya da kısaca değineceğim. Vaktin olunca bakabilirsen, belki beğenirsin belli olmaz, benim yüzümden etkilenme. O yüzden şimdilik bir şey demeyeyim.

Baktım biraz ve şempanze olduğunu düşünüyorum.
Bonoboların yüzü tamamen siyah duruyor, bir de dudakları daha farklı.
İnternetten resmi arattım da ikisinin kırmasıymış sanırım.
Konuda attığım maymunun türü konuşulması hoşuma gitti. Sayenizde bonobo ne öğrenmiş oldum.

Bu sefer de size çita ile gülümseyeyim.

 
Son düzenleme:
13. Çek Cumhuriyeti: My Sister's Crown

Bu şarkının en büyük numaralarından biri dört dilli olup bu kadar dilde uyumlu olması bence. Ben Çek'in ulusal final seçimlerinde desteklediğim bir şarkı değildi ama video kliplerini gördükten sonra şarkıyı sevmiştim. Çoğu kişinin aksine şarkıda hoşuma giden kısım Bulgarca rap ve sonrasında gelen nakarat öncesi sözlerdi. Ancak canlı performanslarını izledikten sonra şarkıdan soğudum ve yaklaşımım olumsuz oldu. Vokalin biraz detone olması ve kendi başına ve toplu olarak söyleme biçimini hiç sevmedim. İlk yarı finalde olsalar da yarışmada yüksek ihtimalle finale kalacaklardır. Çünkü seveni ve destekçisi çok. İyi bir sahne ve vokaller düzeltilirse finalde daha iyi bir yer edinebilirler.



14. Hollanda: Burning Daylight

Sözleri fena değil ama buna rağmen şarkıyı maalesef sevemedim. İkili seslendirmelerinden o duygu bana geçmedi sanırım. Kadın şarkıcı söylese bi' tık gideri olabilirdi. Belki de şarkıyı yazan Duncan (2019 Hollanda birincisi, Arcade) söylese daha etkili olurdu, bilmiyorum. Performanslarını birkaç yerde gördüğüm kadarıyla detone olma durumları ve ikili arasındaki uyuşmazlık var. O olumsuz enerji bana da geçti. Dün bir yerde şarkıyı seslendirmişler. Sanırım tepkilerden ötürü şarkıyı söyleme şeklinde değişiklikler yapmışlar ve sesini iyileştirmişler. Tüm bunlara bakarak durumu ne olur, bilmiyorum. Jüri puanlaması olsaydı finale kalmaları yüksek olurdu ama bu durumda sınırdalar. Ben eleneceklerini düşünüyorum. Çek ve Finlandiya arasında performans yapmaları da onlara eksi yazıyor. Sahnesi çok etkileyici olması gerek.



15. Finlandiya: Cha Cha Cha

Bu şarkıyı daha resmî seçilmeden önce Finlandiya'da ilk yayınlandığı gün klibini izleyerek dinlemiştim. O zaman kulağıma ilginç geliyordu. Klipteki boks arenasının etkisi ve şarkının da bu havayı vermesinden dinlerken sanki birileriyle dövüşüyormuşum gibi geliyordu, hatta dövüşmek istiyordum. Bir ara kendimi @Kenshiro gibi kaslı ve güçlü hissediyordum...

Şarkının seçildiği gün ulusal sahnesini de canlı performansını da izledim ve maalesef sevemedim. Sanırım, şimdi de aynı tarz olacakmış.

Şarkı değişik bir yapıya sahip. Verdiği havaya bakınca gaza getirici tarafı var. Finlandiya'nın bu sert seçimleri genelde hoşuma gider ancak bu konuda şarkı, birincilik olarak destekleyebileceğim bir şarkı değil. Kimisine tuhaf gelebilir, önüme konulsa Eurovision şarkısı olduğunu düşünmem. Japonya'da belli animelerin açılış müziği havası veriyor, farklı iki müzik ortamı düşüncesiyle de özümseyemedim. Tabii şarkının çok seveni ve destekçisi var. Bu anlamda yarı finalden yüksek oyla ya birinci ya da ikinci olarak finale kalacaktır.

Birinci yarı final bu kadar!

Şarkı olarak destekleyeceğim Norveç, Portekiz, İsveç; performans olarak da birkaç güne provalardan görüntüler, bilgiler sızınca daha net bir şey söylerim. Yarından itibaren birinci yarı finalin provalar başlayacakmış. Ara ara paylaşımlar yaparım.
 
Son düzenleme:
Hazır müzikle iç içeyken o arada bir liste daha ekleyeyim:

Onuncu liste: Polonya, İtalya ve Danimarka'nın seçilmemişlerinden.

1. Jann - Gladiator

Polonya için yarışan bir şarkıydı. Şu anki temsilci kızımız kazanınca, Jann kazanmayınca kıza ne linçler yapıldı, iftiralar atıldı. Polonya'da bu şarkının seçilmemesi bile muhafazakar kimliğine kadar gitmişti. Çünkü ülkenin ve ülke dışından dinleyicileri şarkının yarışmada ilk beşi zorlayabileceğine inanıyordu. Türü indie pop olan şarkı şu an seçilmese de Spotify'da listelere girebilecek şekilde dinlenme oranı elde edebilmiştir.

2. Alicja Szemplińska New Home

Polonya için yarışan ballad bir parça.


3. Felivers - Never Back Down

Pop rock türünde Polonya için yarışan bir parça.


4. Yan Majewski - Champion

Polonya için yarışan klasik pop bir parça.

5. Eyjaa - I Was Gonna Marry Him

Danimarka için yarışan folk-pop bir şarkı. Danimarka için açık ara favori görülen şarkılardandı ancak temsilci seçilmedi. Benim de sevdiğim, desteklediğim bir şarkıydı. Ne diye TikTok şarkısını seçtiler hâlâ anlamış değilim. Bu seçilseydi finalde iyi bir sahne ve performansla ilk 10'a giderdi ama Danimarka son seneler inatla favorileri seçmiyor.

Kedidaşım @Bisküvi sen belki seversin bu şarkıyı, seninle paylaşıyorum.

6. Nicklas Sonne - Freedom

Danimarka için yarışan elektronik rock bir şarkı. Temsil seçilmeyi kıl payı kaybetti.

Özgürlük dediği için @Vintage Culture seni etiketleyeyim.

7. Madame - Il bene nel male

İtalya'nın bu seneki ulusal yarışmasını hiç takip etmediğim için şarkıları ilk kez duyuyorum. Bu şarkı, seçilen Due Vite'den katbekat daha hoşuma gitti.

8. Mr. Rain - Supereroi

İtalya için yarışan şarkılardan bir tanesi. Dikkatimi çektiği için direkt bu r&b türünde parçayı paylaştım.

Bonus 1: Leyla İzzətova bu seneki ikizlerle temsilci seçilme yarışına girmiş kişilerden biriydi. Şarkısıyla temsil olmaya hak kazanamadığı şarkı hâlâ yayınlanmadı. Ancak Youtube'da kadının O Ses Azerbaycan'daki performansları dikkatimi çekti. Beyoncé'nin şarkısını kendince yorumlamış, paylaşmak istiyorum.

Bonus 2: Karadağ bu sene çekilmeseydi sanırım, Enisa "Olé" isimli şarkısıyla temsil edecekti. Bence fena şarkı da değil. Vokal şarkıyı "Dünya Kupası" için kullandı.
 
Son düzenleme:
İlk yarı finalde belli temsilcilerin provaları bu sabah başladı. Bir kısmını izliyorum. Akşam tek tek paylaşmak için sabırsızlanıyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık