Hazır müzikle iç içeyken o arada bir liste daha ekleyeyim:
Onuncu liste: Polonya, İtalya ve Danimarka'nın seçilmemişlerinden.
1. Jann - Gladiator
Polonya için yarışan bir şarkıydı. Şu anki temsilci kızımız kazanınca, Jann kazanmayınca kıza ne linçler yapıldı, iftiralar atıldı. Polonya'da bu şarkının seçilmemesi bile muhafazakar kimliğine kadar gitmişti. Çünkü ülkenin ve ülke dışından dinleyicileri şarkının yarışmada ilk beşi zorlayabileceğine inanıyordu. Türü indie pop olan şarkı şu an seçilmese de Spotify'da listelere girebilecek şekilde dinlenme oranı elde edebilmiştir.
2. Alicja Szemplińska New Home
Polonya için yarışan ballad bir parça.
3. Felivers - Never Back Down
Pop rock türünde Polonya için yarışan bir parça.
4. Yan Majewski - Champion
Polonya için yarışan klasik pop bir parça.
5. Eyjaa - I Was Gonna Marry Him
Danimarka için yarışan folk-pop bir şarkı. Danimarka için açık ara favori görülen şarkılardandı ancak temsilci seçilmedi. Benim de sevdiğim, desteklediğim bir şarkıydı. Ne diye TikTok şarkısını seçtiler hâlâ anlamış değilim. Bu seçilseydi finalde iyi bir sahne ve performansla ilk 10'a giderdi ama Danimarka son seneler inatla favorileri seçmiyor.
Kedidaşım
@Bisküvi sen belki seversin bu şarkıyı, seninle paylaşıyorum.
6. Nicklas Sonne - Freedom
Danimarka için yarışan elektronik rock bir şarkı. Temsil seçilmeyi kıl payı kaybetti.
Özgürlük dediği için
@Vintage Culture seni etiketleyeyim.
7. Madame - Il bene nel male
İtalya'nın bu seneki ulusal yarışmasını hiç takip etmediğim için şarkıları ilk kez duyuyorum. Bu şarkı, seçilen Due Vite'den katbekat daha hoşuma gitti.
8. Mr. Rain - Supereroi
İtalya için yarışan şarkılardan bir tanesi. Dikkatimi çektiği için direkt bu r&b türünde parçayı paylaştım.
Bonus 1: Leyla İzzətova bu seneki ikizlerle temsilci seçilme yarışına girmiş kişilerden biriydi. Şarkısıyla temsil olmaya hak kazanamadığı şarkı hâlâ yayınlanmadı. Ancak Youtube'da kadının O Ses Azerbaycan'daki performansları dikkatimi çekti. Beyoncé'nin şarkısını kendince yorumlamış, paylaşmak istiyorum.
Bonus 2: Karadağ bu sene çekilmeseydi sanırım, Enisa "Olé" isimli şarkısıyla temsil edecekti. Bence fena şarkı da değil. Vokal şarkıyı "Dünya Kupası" için kullandı.