Toplanın bombayı bırakıyorum!
Bu Killingham'ın gücü insanların rüyalarından nesne ya da korktukları şeyi maddeselleştirmekle kalmıyor, onları hayal dünyalarından tamamen çıkartıyor. Mesela ejderhadan korkan çocuğun hayallerinden ejderhayı çıkartıp somutlaştırdığında o çocuk bir daha o ejderhayı hayal ederek korkamayacak.
Bu noktada Usopp vs. Perona durumu kendini gösterebilir. Bir şekilde hikayenin gidişatında Usopp ve Killingham karşı karşıya gelir ve güçlerini Usopp üzerinde kullanmaya çalışırsa olacak 2 şey var.
1. Killingham Usopp'un akıl almaz korku dünyasında kaybolur ve yeteneğini kullanamadan bitkin düşer -> bu hikayeyi kısırlaştırır
2. Usopp'un hayal dünyasından saçma derecede çok miktarda anlamlı anlamsız korku öğesi etrafa saçılır ve kaos yaratır. Oda kaosları sever. O sırada bir şekilde killingham bayılır ve mevcut yaratıklar + usopp'un beynindeki saçmalıklar yok olur. Bununla beraber Usopp'un da korkularının neredeyse tamamı yok olur ve Usopp cesaretle ilgili ilk karakter gelişimini tamamlar. -> Usopp'un korkmadan savaştığında potansiyelini ne kadar ortaya çıkartabildiğini biliyoruz. Luffy ile savaşı bir örnek.
Bu bahsettiğim senaryo size saçma gelebilir, işte tam da bu yüzden gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Usopp Elbaf'a ayak bastığı anda "korku ve cesaret" temalı bir konunun hikayeye dahil olmasını bekliyordum. Killingham'ın gücüyle beraber bu fikrim netleşti.