Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1093 Öngörüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanlığa bakış açısı ile bilek hakkı arasında nasıl bir bağlantı var anlayamadım.
Her yerel devlet,kurum,korsan vs den yardım ve destek aldılar.döğüşleri sonrası yaraları sarıldı,aç ise doyuruldular,yerel halk ve korsanlar bile asla bunları korsan diye orduya satmadı.smo dedigi gibi, onemli kisilerce korundular(amirallerce -aokiji-bile korundular)
 
Mangaka, ilgi çekici olsun diye en olmadık geçmişlere sahip en anormal karakterleri tasarlamış doğal olarak. Sıradan düz ana karakterlerle okuyucuyu çekmek her babayiğidin harcı değil ne de olsa.
İçinde fantastik öğeler olmayan, sıradan insanların bulunduğu çok eser var ve bunların karakterleri gayet seviliyor. Hatta içinde fantastik öğeler olan ve orada sıradan olanlar da seviliyor.

Tayfanın hepsini sıradan yapsan birkaç senaryo değişikliğiyle hiçbir şey değişmeden seri yoluna devam eder.
 
Luffy öldü zaten.
Luffy öldüğünden ilk sezonu bitti diyebilir miyiz? Şimdi izlediğimiz ikinci sezon; One Piece Nika
Bir meyvenin uyanması için kullanıcısının karakterinin meyvenin kişiliğine uyması gerekiyor. Yani, meyve Luffy'nin karakterini etkilemedi. Luffy'nin karakteri zaten Nika'ya benzediği için uyanış geçirebildi.
Kim diyor bunu, Nika'nın kendisi mi? :p
 
Luffy ve tayfasının benim gözümde çok bir kıymeti kalmadı. Tayfada sıradan diyebileceğimiz iki kişi var; Chopper ve Brook.

Luffy: Baba dünyanın en çok aranan adamı, büyükbaba Denizci Kahramanı, meyve dünyanın en güçlü meyvelerinden biri, akıl hocaları dünyanın en güçlü dört korsanından biri ve Korsan Kral'ın sağ kolu. Üvey kardeşlerinden biri Korsan Kral'ın oğlu, diğeri Devrim Ordusu ikinci komutanı. Anası da kesin önemli biri çıkar.

Zoro: Geçmişi tam belli değil, ama çok yüksek ihtimalle Kılıç Tanrısı olarak bilinen efsanevi samuray Ryuma'nın soyundan geliyor.

Nami: Geçmişi belirsiz, önemli birileriyle bağlantısı çıkabilir. Bilinmesi imkansız hava olaylarını falan biliyor çünkü.

Usopp: Babası dünyanın en güçlü dört korsan tayfasından birinde önemli bir konumda. Babasının hayatında attığını vuramadığı olmamış. Kendisi de keskin nişancı.

Sanji: eskiden Dünya Hükümeti'ne bağlı olan Germa Ülkesi'nin varislerinden biri. Babası zamanında dünyanın en büyük bilim insanı Vegapunk ile çalışmış. Gen eklemesi falan yapmışlar vs vs.

Robin: Dünyada antik dili okuyabilen tek kişi.

Franky: Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi gemi marangozu olarak kabul edilen Tom'un iki çırağından biri, Pluton'u yapabilecek kapasiteye sahip.

Tayfanın güzelliğine bak.
Eleştiriyi anlıyor ve kısmen hak veriyorum, ama karakterlerin bu şekilde tasarlanması daha gerçekçi.

Her ne kadar başarı hikayeleri onları öne çıkarsa da günümüzde çok başarılı olan insanların çok azı gerçekten "sıradan" kişiler. Büyük çoğunluksa önemli network'lere, sermayeye sahip iyi ailelerden gelen kişiler.
Bu şekilde düşününce yeni korsanlar kralının tabii ki sıradan bir meyve yemiş, sıradan bir köylü çocuğu olması yerine önemli bağlantılara sahip, en güçlü meyveyi yemiş biri olması daha olası. Tayfası için de aynı şey geçerli.

Geriye böyle bir tayfanın tesadüfen nasıl bir araya geldiği kalıyor sadece.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık