Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1066: Ohara’nın İradesi

Bölüm nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 168 68.9%
  • Orta

    Kullanılan: 51 20.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 25 10.2%

  • Kullanılan toplam oy
    244
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
vegapunk dragona bal yapmayan arısın demiş. ohara olayı da belirleyici olmuş olsa gerek, abimiz sonra devrim ordusunu kurmuş.

saulun kurtulması, denizcilerin kitapları fark edip ellememesi, dragon-aokiji ilişkisine doğru çıkacak gibi.

vegapunkun dünya hükümeti ve denizciler hakkında konuşurken, özellikle denizcilerin içinde iyi insanlar var diye belirtmesi de güzel olmuş. herkesin beklediği marine&wg ayrılması için yeşil ışık oldu.

dragonun çizimleri hoşuma gitti.

yüksek ihtimal haftaya bonney-vegapunk yüzleşmesi ve kumanın hikayesine gireriz gibi.

bölüm güzeldi. artık sır perdesi dökülüyor ve serinin hızlandığını hissedebiliyorum.

shaka bizimkilere birşey göstermek istiyor. cp-0 gelecekse şimdi tam zamanı gibi. zoro ve brook sunnyde, luffy, chopper, jinbei farklı bir yerde takılıyor. sanırım shaka gösteremeden gösteri başlayacak gibi.
 
vegapunk dragona bal yapmayan arısın demiş. ohara olayı da belirleyici olmuş olsa gerek, abimiz sonra devrim ordusunu kurmuş.

saulun kurtulması, denizcilerin kitapları fark edip ellememesi, dragon-aokiji ilişkisine doğru çıkacak gibi.

vegapunkun dünya hükümeti ve denizciler hakkında konuşurken, özellikle denizcilerin içinde iyi insanlar var diye belirtmesi de güzel olmuş. herkesin beklediği marine&wg ayrılması için yeşil ışık oldu.

dragonun çizimleri hoşuma gitti.

yüksek ihtimal haftaya bonney-vegapunk yüzleşmesi ve kumanın hikayesine gireriz gibi.

bölüm güzeldi. artık sır perdesi dökülüyor ve serinin hızlandığını hissedebiliyorum.

shaka bizimkilere birşey göstermek istiyor. cp-0 gelecekse şimdi tam zamanı gibi. zoro ve brook sunnyde, luffy, zoro, jinbei farklı bir yerde takılıyor. sanırım shaka gösteremeden gösteri başlayacak gibi.
Ah be Zoro aynı anda iki farklı yerde takılıyor aslanım.
 
Ya hadi birilerini öldürmüyorsun, bari düzgün ve şerefli ölenleri de geri getirme. Saul nerden çıktı... Tüm ölümünün anlamı gözümde yok oldu şimdi.
 
Bence eski antik krallık yozlaşmıştı, bu yüzden zulme uğrayan 20 krallık isyan edip eski antik krallığı yani eski dünya hükümetini yok etti. Sonra dünya hükümeti oldular ve 1000 yılda bublar da yozlaştı, şimdi yozlaşan hükümet yok edilip, daha sonra yozlaşacak başka bir hükümet kurulacak.
 
One Piece'de geçen hikayelerin nereden alıntılandığı her zaman çok bellidir , tabi azıcık dünya tarihi , mitoloji ve dinler tarihi bilenler için. Galiba 10 küsür yıl önce başka bir hesap ile bu foruma yazmıştım , - Shanks ve Beyazsakala dair. O zaman çoğu kişi itiraz etmişti , meselenin özünü kavrayabilen bir kaç kişi vardı o kişilerde zaten bana pm atmıştı bunlara anlatamazsın falan tarzında yazmışlardı. Sonradan o konu başlığını kapattılar , bana admin pm atmıştı kaydetmek istiyorsan yazdıklarını kaydet zira sileceğiz diye... Şimdi tam hatırlamıyorum uzun süre takip etmediğim için id-şifre unutup yeni hesap açmıştım , ara sıra tekrardan yeni nesilin yorumlarına falan bakayım diye. Neyse işte anlatmaya çalıştığım şey o zaman da aynıydı şimdi de aynı ;
One Piece ve dahi diğer animelerin çoğu işledikleri konuların yüzde doksanını dünyada geçen olaylardan alıntılar. O alıntıları eğer büker biraz değiştirip bize sunar. Tıpkı Atack On Titan da 2.Dünya savaşına , Hitlerin politikasına ve lanetlenmiş halk olan israiloğullarına yani yahudilere dair bir çok göndermeler olduğu gibi =) Atack on Titan animesinde bu gönderlemeler ve alıntılamalar çok belli olduğu için misal olarak veriyorum. Yoksa bu tarz şeyler animelerin yüzde doksanında mevcuttur. One Piece'de de aynı durum , dünya tarihinden alıntılar çok fazla , mesela gökyüzü adası kızılderililer ve altın şehir olayları , all blue muhabbeti , Kuma'nın tayfayı dağıtmasından sonra Nico Robin'in düştüğü yerde yapılan o uzun köprü de muhtemelen 2. Dünya savaşı ile alakalı bir durum ( Hitler Almanyadan İngiltereye kadar bir köprü yaptırtmak istemişti 2. dünya savaşı sıralarında , tankları geçirebilmek için. ) Olay tamamen aynı olmayabilir ama zaten söylemiştim başta mesele şu ; dünya tarihinden çok ünlü olayları alıp eğip bükerek kendi serisine yansıtıyor. Mesela başka aklıma gelen bir şey ; gökyüzü adasındaki o uzayıp giden koca yeşil bitki... Bu da dünya klasik masallarından alıntı hani bir çocuk masalı vardı ya ; büyülü fasulye tohumlarını yere eker ekmez çıkan bitki gökyüzüne kadar uzuyor ve eken kişi ona tırmanıp başka bir diyara ulaşıyor vesaire...
Karanlık çağda geçen olaylar da tamamen ATLANTİS veya MU kıtası hikayelerinden alıntı. Yüzde yüz yani ordan esinlendiği =) Ha tabi kendi kafasına göre değiştirecek bir şeyleri ama dur bakalım nasıl yapacak ? Normalde Platon'un bize anlattıklarına göre Atlantis kıtası bütün dünyadan daha ilerde bir ülkeydi , çok zengindi çok güçlüydü falan. Atlantisin yok oluşunu ise Atlantislilerin kendisine bağlıyorlar zira anlatıldığına göre eşi benzeri olmayan çok güçlü bir ülke düşmanlık etmeye gücü yetebilecek başka bir ülke yok. O yüzden yıkılışı tamamen kendileri yüzünden , kendi kendilerini bitiriyorlar yani. Yıkıldıktan sonra kıta batıyor , ve geriye kalan yani sağ kurtulan halk da dünyanın çeşitli yerlerine bölük pörçük bir şekilde göç ediyor. Tabi bu konu hakkında başka teorilerde var mesela yanar dağ patlamasından dolayı yıkıldığını savunanlarda var vesaire...
Eğer One Piece'nin yazarı Oda bu hikayeye sadık kalırsa , Robin ve Oharadaki bilginlerin teorilerinin yanlış olduğunu göreceksiniz ileride =) Yani One Piece evreninde kayıp yüzyıldaki o büyük ve güçlü ülke aslında kimseyle savaşmadan kendi kendini bitiren bir ülke olacak ve arda kalanlarda dünyaya dağılacak. Belki o ülkenin kendi içinde bir iç savaş çıkacak veya başka bir şekilde doğal afetler olacak falan. Zira o kadar güçlü ve teknolojide ilerlemiş bir ülkeyi 20 devlet bir araya gelse bile yıkamaz diye anlatılacak. Tabi eğer Atlantis hikayelerine ve teorilerine sadık kalırsa Oda bey...
 
Sıvamanın da böylesi gerçekten. Hafta boyu konuşulan şeyin nasıl oluruna adamın verdiği cevap bu. Sanki denizcilerin kitaplara bakıp bu zararlı değil diye ayırt etme lüksü var. Tüm adayı yok ediyorlar ama kitaplar kalsın :D Rakip çok güçlü olup saçmaladığında da ''ciddiye almıyor'' kartını oynuyor mesela. Bulmuş bazı yolları aynen devam. Luffy'nin Dragon'un oğlu olduğunu bütün dünya öğrendikten sonra bile Iva Sanji'ye bunu anlatma gereği görmüyor :D Robin, Saul yaşıyor mu diye bile sorma gereği duymuyor :D Kitapların içeriği bilinmesine rağmen hükümet için çalışan Vegapunk nasıl oluyorsa Elbaflılardan izin alabiliyor :D Sıvamanın resmen kralını ve her türlüsünü göstermiş bu sayıda reis.
Denizciler kayıp yüzyıl ya da o tarz bilgilerden dolayı oharaya saldırdıklarını bilmiyorlar adayı kontrol edenlerde zaten normal piyade en alt kısım - iva söylemese bile luffynin dragonun oğlu olduğunu sanji zaten biliyor - Robin de devlerin başındaki kişinin ismi saul muydu diye soruyor yani saulun yaşayıp yaşamadığını
 
Vegapunk shaka'nin gösterecegi şey ne ola?

Bilgiler fena degil ancak hepsi bu degildir. Hükümeti sevmedigi belli. Onlari devirmek için şöyle en güçlü silahini tayfaya verse fena olmazdı. En azından teknoloji oldugundan Franky ve usopp için saglam şeyler versede olur.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık