Yada Sovyetlerin nazi almanyasini yagmalamasi yada britanyanin mısırı yagmalamasi gibi bir sey
Sıvamanın da böylesi gerçekten. Hafta boyu konuşulan şeyin nasıl oluruna adamın verdiği cevap bu. Sanki denizcilerin kitaplara bakıp bu zararlı değil diye ayırt etme lüksü var. Tüm adayı yok ediyorlar ama kitaplar kalsınŞimdi doğru mu anladım. Topladıkları bilgiler dünyayı karıştıracak diye bu bilgileri toplayan insanların bulunduğu adaya buster call atan hükümet, buster call atma sebepleri olan adamların son anlarında kurtarmaya çalıştıkları kitapları buldular ama sırf yazanları anlamıyoruz diye boşverdiler.
Adadan kaçan 8 yaşındaki çocuğu sırf o adanın kişii diye 20 yıl boyunca kovalayan hükümet o adanın kitaplarına elini sürmedi.
Nasıl sövecem bulamadım ulan
3 olayda da ortak nokta kitap-parşömen yakıldı-nehre atıldı. Burada gören askerler ''biz cahilik anlamayık'' demişler sözde. Hal bu ki ''komtanım bunlar bizim'' diyerek hepsini toplamaları ve yakmaları lazımdı. Seul okyanusu geçiyor bir şekil deniz altı üstü yapıyor elbaf dan adam getiriyor alıyor gidiyor. Sonradan gelip bunlar ne buldu ki nasıl buldu ki dememiş denizci-hükümet. Çok saçma şu olay kısaca. Gerçi senelerdir gözlerinin önünde ki meyveye ''800 yıldır arıyoruz ehe'' diyen mallardan çok şey bekliyoruz hata bizde...Bu konu biraz İskenderiye kütüphanesi biraz Moğolların Bağdat'ta kütüphaneyi yakması yada cortes in inka medeniyetini yok etmesi gibi
Kitapları gören denizciler boş denizcilerse, kabul edilebilir. Robin'in karakteri zaten inşa edilmiş, saul olmasa, annesinden dolayı bu karakterde olacaktı. Belki saul muhabbetini en başından planlamıştı Oda, bilemeyiz. Bence tutarsızlık sayılmaz bunlar, her bölüm tutarsızlık arayan arkadaşlar tutarsızlık adı altında bu iki şeyi önümüze sunmuşlar, o kadar.Hikayenin tutarlı olmasını istiyorum ben şahsen. Bölümde önemli bilgiler var ama, Saul'ün ölümü üzerine karakter inşa eden Robin de var. Adadaki kitapları görmelerine rağmen hiçbir şey yapmayan denizciler var. Maalesef bu iki tutarsızlık yüzünden diğer bilgilere yükselemiyorum.
Yav gercekten kafa kotu olmus. Insanin aklina bir kac benzetme getiriyorda neyseBölüm Vegapunk'un kafası haricinde gayet iyiydi.
Fukurokuju kadar olsa yeterdi en azından gözümüz aşina olmuştu.
One Piece finale hızlı bir şekilde gidiyor.