Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1066: Ohara’nın İradesi

Bölüm nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 168 68.9%
  • Orta

    Kullanılan: 51 20.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 25 10.2%

  • Kullanılan toplam oy
    244
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Belkide Japonlar 2.dunya savaşında atilan atom bombasının yıkıcı etkisini haturladiklari için buster call ona benziyor bütün bir ülke yok oluyor
 
Şimdi doğru mu anladım. Topladıkları bilgiler dünyayı karıştıracak diye bu bilgileri toplayan insanların bulunduğu adaya buster call atan hükümet, buster call atma sebepleri olan adamların son anlarında kurtarmaya çalıştıkları kitapları buldular ama sırf yazanları anlamıyoruz diye boşverdiler.
Adadan kaçan 8 yaşındaki çocuğu sırf o adanın bireyi diye 20 yıl boyunca kovalayan hükümet o adanın kitaplarına elini sürmedi.

Nasıl sövecem bulamadım ulan
Sıvamanın da böylesi gerçekten. Hafta boyu konuşulan şeyin nasıl oluruna adamın verdiği cevap bu. Sanki denizcilerin kitaplara bakıp bu zararlı değil diye ayırt etme lüksü var. Tüm adayı yok ediyorlar ama kitaplar kalsın :D Rakip çok güçlü olup saçmaladığında da ''ciddiye almıyor'' kartını oynuyor mesela. Bulmuş bazı yolları aynen devam. Luffy'nin Dragon'un oğlu olduğunu bütün dünya öğrendikten sonra bile Iva Sanji'ye bunu anlatma gereği görmüyor :D Robin, Saul yaşıyor mu diye bile sorma gereği duymuyor :D Kitapların içeriği bilinmesine rağmen hükümet için çalışan Vegapunk nasıl oluyorsa Elbaflılardan izin alabiliyor :D Sıvamanın resmen kralını ve her türlüsünü göstermiş bu sayıda reis.
 
Wano'da yonkoulara yapılan itlik üzerine amiraller de rezil edilir mi diye konuşuyorduk. Ben de her türlü olurlar demiştim ama Oda beni çok şaşırttı.
Hayır amirallerin rezil olacağı fikrimle çeliştiği için değil bu süreci amiralleri göstermeye bile tenezzül etmeden yürüttüğü için.
Yeşil hıyarın göründüğü bölümden bu yana her bölüm amirallere eksi yazıyor. Adamlar arkeologları öldürüyor ama arkeologların kitaplarını ortada bırakıyorlar.
Mamanın düşünme yeteneğine laf eden amiralciler bu sayıda yasta :hhh:
 




şu adamda tam bir şey tipi var ama ayıp olmasın diye söylemiyorum argoda paraları cukkalayn çip derler adam dişini yaptırmış neyseki sonunda
 
Oda seriyi hazırlarken tarihi ve mitolojik olaylardan ve günümüzdeki toplumsal ve sınıfsal ayrimlardan etkilenmiş gibi zengin fakir ayrımı savaslarin toplumlar için özellikle kadın ve çocuklar için ne kadar yıkıcı olduğunu gostermis ve ezilen sınifla herşeye sahip olan sınıf arasındaki farkları göstermiş.biraz feminizm biraz sosyalizm var seride birazda eşcinsellik konularına değinmiş.
 
Bu konu biraz İskenderiye kütüphanesi biraz Moğolların Bağdat'ta kütüphaneyi yakması yada cortes in inka medeniyetini yok etmesi gibi
3 olayda da ortak nokta kitap-parşömen yakıldı-nehre atıldı. Burada gören askerler ''biz cahilik anlamayık'' demişler sözde. Hal bu ki ''komtanım bunlar bizim'' diyerek hepsini toplamaları ve yakmaları lazımdı. Seul okyanusu geçiyor bir şekil deniz altı üstü yapıyor elbaf dan adam getiriyor alıyor gidiyor. Sonradan gelip bunlar ne buldu ki nasıl buldu ki dememiş denizci-hükümet. Çok saçma şu olay kısaca. Gerçi senelerdir gözlerinin önünde ki meyveye ''800 yıldır arıyoruz ehe'' diyen mallardan çok şey bekliyoruz hata bizde...
 
Hikayenin tutarlı olmasını istiyorum ben şahsen. Bölümde önemli bilgiler var ama, Saul'ün ölümü üzerine karakter inşa eden Robin de var. Adadaki kitapları görmelerine rağmen hiçbir şey yapmayan denizciler var. Maalesef bu iki tutarsızlık yüzünden diğer bilgilere yükselemiyorum.
Kitapları gören denizciler boş denizcilerse, kabul edilebilir. Robin'in karakteri zaten inşa edilmiş, saul olmasa, annesinden dolayı bu karakterde olacaktı. Belki saul muhabbetini en başından planlamıştı Oda, bilemeyiz. Bence tutarsızlık sayılmaz bunlar, her bölüm tutarsızlık arayan arkadaşlar tutarsızlık adı altında bu iki şeyi önümüze sunmuşlar, o kadar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık