Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1046: Raizo

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Iyi

    Kullanılan: 148 33.6%
  • Orta

    Kullanılan: 103 23.4%
  • Kötü

    Kullanılan: 190 43.1%

  • Kullanılan toplam oy
    441
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gerçek Luffyciler her durumda karakteri savunanlar değil, gerektiğin de gömmesini de bilenlerdir. Oda efendi Luffy karakterinin içini boșaltmak için elinden geleni yaptı, biz ise eski Luffyi özlediğimiz için feryat ediyoruz. Bu seriye Luffyi sevmeden bașlayan 1 kiși bile yoktur zaten. Ahh ahh lastiğimi ne hale soktular. Ne lastik, lastikmiș ne de Luffy, luffy miș. Biri nika çıktı diğeri de joyboy. Kaç yıl aradan sonra böyle bir hikaye anlatımına giderse sonuçlarına katlanacak. Uluslararası her mecra da OP severleri bu adama nota vermesi lazımdı.
 
İşin kötü tarafı bu Nika ile ortaya farklı bir şey de koyamadı. Ne güç ne de duygusal olarak etkili bir uyuanış olmadı. Bunun yerine, buyrun lastiğin uyanışı dese hepimiz yerdik. Ne gerek vardı Nika falan. Bir de Luffy'i öldürdün bu anlamsız şey için.
Misyon yüklemek istedi işte, Joy Boy meyvesi ve Nika figürü ile. Ama bence zoan ve paremecia farkı da var. Mesela Buggy vücuduna koka bassa kesilebilir mi? Ama Luffy vücuduna koka basınca lastik özelliğini koruyor. Benzer bir güç var mıydı hiç meyveler içerisinde, koka ile birlikte özelliğini koruyan?
 
Ana karakterin serinin en güçlü özellikleriyle donatılması aslında absürd değil, örnek vermek gerekirse: Narutoda İtachi "sharingan" sahibi, serideki önemli birkaç güçten biri ve hakikaten aşırı overpowered bişey, ama sırıtmıyor çünkü seride Uchiha klanı diye bir klan var ve bunun üyelerinin sharingan gücü var, İtachi'de zaten çok güçlü olan bu özelliği iyi kullanıp seride çok büyük güç elde ediyor. İtachi direkt ana karakter değil ama örnek olsun diye söyledim.

Peki Luffy'nin bu özel meyve gücüne sahip olması niye sırıtıyor? Meyvenin 25 yılın ardından apar topar seriye dahil edilmesini bir kenara bırakırsak, bunun asıl sebebi Luffy'nin zaten özel bir adam olmasına rağmen bu meyvenin ona verilmesi asıl problem. Luffy zaten iradesi arşa değmiş soy olan D. soyundan değil mi? bu işte Luffy'nin zaten özel biri olduğunu gösteriyor, üstelik D.'ler arasında da en iradeli olanı. Şimdi böyle bir karaktere 25 yıl ilmek ilmek ördüğün, anlamı "irade gücü" olan haki kavramıyla büyük güçler bahşetmek yerine uyduruk şekilde seriye soktuğun ne idüğü belirsiz uyduruk bir meyveyle neden ilah yaparsın ki? Halbuki bu Luffy temelleri ilmek ilmek atılmış D. soyunun iradesi ve haki kavramlarıyla yeri göğü yararaktan, hakiden şelale değil okyanuslar yaratarak bu Kaidoyu yenmiş olsa kimse yadırgamaz. Seri bitme noktasına gelmiş, 25 yıldır herkes ana karakterin birgün bu seviyeye geleceğini düşünerekten bu seriyi takip etmiş, buna rağmen 25 yılın ardından önceki tüm yatırımları es geçip birden şapkadan ilah meyvesi çıkarmanın ne mantığı var yahu? buna ne gerek var, bunu savunmaya ne gerek var?...
Ben de tersini düşünüyorum yıllardır haki konusunda top noktada olan kişilerle kafa kafaya kapışmış teke tekte asla kaybetmemiş kaidoyu 1 günde öğrendiği ryou ve yarım saattir kullandığı haoshoku haki tekniği ile zaten yenememeliydi. Uyanış şarttı... Nika meselesi olmasa da luffy'nin uyanışı az buçuk böyle olacaktı zaten etrafı lastik yapacaktı, meyvesini kendi üzerinde daha iyi kullanacaktı, yeni form elde edecekti. G5 modunda ciddi dövüş hala başlamadı elbette güle oynaya yenmeyecek kaidoyu diye düşünüyorum. Ayriyetten op evreninde uyanış açmış kişilerin hepsi belli seviyede haki hakimiyeti olan ve meyvesinde ustalaşmış kişilerdi zaten kaido da açıklıyor bu durumu... Bir diğer konu ise biraz gözlerden kaçmış ama kaido kimsin sen diye sorguluyor yüksek ihtimal joyboy ve nika hakkında bilgili ama meyve gücünü bilmiyor... Kaido flashback i üzerinden nika hakkında daha cok bilgi edinecegimizi düşünmekteyim ve kaybettiğinde de nikaya yenilmiş olacağı icin istediği gibi bi ölüme nail olacak gibi duruyor
 
Şu an kötü diyenlerin çoğu 1-2 seneye fikir değiştirir. Bende G4 ilk çıktığında bu nasıl form diye seriyi bırakmıştım ama G5i baştan sevdim, Luffy'nin karakterine en uygun form olmuş. Bir saçlarını sevemedim.

Bu arada bir şey dikkatimi çekti, Luffy'nin Uyanışı diye anime müziği çıkmıştı son albümde. Zaten çoğumuz bu bölümleri izlerken onu dinlemişizdir, albümde Family şarkısının Jinbeili versiyonu var:

Bu müziğin orijinali seride sadece tek bir sahnede kullanıldı, Skypieadaki parti. Daha sonra serinin yıldönümü için 2.bir versiyon yapıldı (Jinbei-Brook ikilisi eklendi), peki o yıldönümü içindi Jinbeiliyi niye yaptılar?
Bu müziği kullandıkları tek sahne, Oda'nın serideki favori sahnem dediği Skypiea parti sahnesi. Bir çok kişi Luffy'nin bu sahnedeki siluetinin Nika siluetine benzediğini söylemişti, Oda da sık sık Wano'nun final sahnesini çizmek için sabırsızlanıyorum demişti. Sanırım bahsettiği final sahne bu sahneye gönderme bir parti sahnesi olacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık