Her şey o kadar saçma olmasına rağmen , berbat bir bölüm olmasına rağmen , Luffy'nin koskoca ejderhayı tutup atlama ipi olarak kullanması müthiş bir hayal gücüydü bence =)) Hala gülüyorum...
Bu güne kadar lastik diye Luffy'i aşağılayan bir düşman görmedim. Luffy'nin karşılaştığı kaç tane düşman varsa yapabildiği için amaçsızca (!) Luffy'i gerdirip ip gibi atlamak şöyle dursun onu rezalet duruma sokmaya gerek bile duymadılar. Uyanış öncesi Luffy, salakça gözüken bütün saldırılarında ciddiydi. Arlong'a karşı farklılıklarını sadece keskin dişler, ellerindeki perdelerle karşılaştııran, ırk, tür, renk, güç, şöhret, zenginlik gibi farklılıkları ayaklarının altına alan Luffy benim bu bölüm okuduğum karakter değil.
Yediği meyvenin isminin değişmesi, Joy Boy olması, tanrısal bir güç elde etmesi falan bunlar bizim bu güne kadar okuduğumuz, tartıştığımız, düşündümüz emek verip kafa patlattığımız esere ait değilmiş gibi hissettiriyor, kısacası kandırılmış hissediyorum. Hayal gücü dediğimiz şey bu olmamalı.
Oda özellikle keyif olsun diye Luffy'nin rakibini bu hale sokacak bir yazar değildi. Hikayenin işlenişi bakımından da Kaido'dan hınç almak için savaşan bir Luffy de söz konusu değildi. Şimdi daha bir hesaplaşma moduna girdiğini görüyoruz. Saydığı isimlerin arasında Pedro'nun olması bunun bariz bir göstergesi gibi. Daha önce de birileri için savaşsa da artık kendi özgürlüğü ve ardında ki özgürlük bahşedeceği insanlara iyi olanı dayatan, şaşıranların gözlerini fırlatacak kadar bünyelerine etki eden bir Luffy söz konusu. Ben bu Luffy'i sevmedim.