Shanksın gorosei'yi Luffy ile korkutmaya gittiğini hiç sanmıyorum neticede Luffy o zamanlar henüz sağ kol bile değildi, belki wano sonrası yonko olmuş Luffy için konuşuyor olsak tutarlı olabilir ama henüz güçlenmemiş Luffy için gidip "bu da size düşman olur" derse kimseyi korkutamadığı gibi birde Luffy'i hedef tahtasına koymuş olur.
Shanks zaten Luffy 5.İmparator ilan edildikten sonra yola çıktı diye hatırımda kalmış. Ayrıca Shanks eğer ki düşmansa Rayleigh, Crocus hatta Roger'ın da düşman olmasını beklerim
Shanks'ın politik tavırlarını hiç bir korsanda olmadığı kadar etkin bir şekilde kullandığını biliyoruz. Sürekli bir strateji yürüttüğü aşikar. Hikayenin ilk dakikasından son dakikasına kadar belirleyici bir yönelimi var. Bu noktada benim düşüncem Sabo'nun yakalanışı, Karasakal'ın "onu kimseye bırakmam" diyerek Mera Mera no mi yi almak adına harekete geçirmiş olabilir. Yani Sabo'nun idamı Devrimciler, Karasakal Korsanları ve Hasır Şapka Korsanları ve Filosunu harekete geçirebilir. Dünya beşlisi konuşmasında gelecek için büyük tehlike olarak Luffy'i bu yüzden görüyor olabilir. Bu noktada uyanış meselesi Mera Mera için mi yoksa Gomu Gomu için mi? Ben Luffy den yana kullanıyorum oyumu.
Her halükarda Shanks bütün bunların One Piece serüveninde Luffy'nin bulaşmasını istemeyeceği veya Luffy için erken bir karşılaşma olacağını düşündüğünden Dünya beşlisini Luffy'nin meyve gücü ile ilgili ve aynı zamanda Joy Boy ile ilgili uyarıp yapacaklarından vaz geçirmek istemiş olabilir. Ayrıca meyveyi daha önce WhoisWho'dan bilinçli şekilde çalmış Shanks'ın onun lastik meyvesi olmadığını bildiğini düşünüyorum.
Bu noktada çok fazla olasılıklar zincirini birbirine bağladığımdan bu şekilde bir sonuç ortaya çıkmayacaksa da Shanks'ın şu ana kadar ki hareketlerinden yapabileceği şeyleri kestirebilmek mümkün diye düşünüyorum.