Dün gece uyurken kafama takıldı , kitabeleri düşündüm sonra farkettim ki kitabeler zamanında dünya hükümetine yakın olmayan kurucusu olmayan adalara dağıtılmış . Alabasta , Skypiea , Balık adam adası , Zou , Tam kek adası , Wano ve muhtemel son olarak Elbaf . Bunun altında yatan sebebe dair kafamda canlandırdığım fikir şu oldu , Joy Boy 800 yıl önce bu kitabeleri kaybettikten sonra yazmış . Kaybettiğini Balık adam adasında sözünü yerine getiremeyecek olmasından dolayı özür dilediğini hatırlayınca düşündüm. Sonra MF de Beyaz sakallın ölürken bir gün Ace'in iradesini de taşıyacak biri çıkacaktır derken bu irade aynı kişi olmayı gerektirmiyor gibi düşündüm. İrade hayalleri , amaçları ve pişmanlıkları içerebilir . Ace Luffy' nin hayalini gerçekleştirmesini isterken amacı Beyaz sakalın korsanlar kralı olmasıydı ve bunları yapamadığı için pişmanlık ile öldü. Babasının iradesine sahip olmak istemedi ona benzetilse de farklılar bu yüzden. Sabo şuan Ace in iradesini almış diyebiliriz , amacı Dragonun getireceği düzende yardımcı olmakken Luffy'nin hayalini gerçekleştirmek . Şimdi gelelim asıl kısma peki ya Luffy'nin hayali nedir ? Bu açıklanmadı tam olarak ama amaçlarından biri arkadaşlarının hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak ve hayatta kalmalarını sağlamak . Burada değinmeye çalıştığım kısım Joy Boy yenildi ve yenilgisi kendi canının kaybı ile sonlanmamış çünkü yenilgi sonrası kitabelerde kendi ağızında bir özür mektubu görüyoruz , Joy Boy kendisi hayatta kalsa bile arkadaşlarını kaybetti diye düşünüyorum . Luffy Joy Boy derken aklıma gelen tek şey ne zaman arkadaşları zor duruma düşse Luffy yerden kalktı ve onları korumak için savaştı . Burada Joy Boy un iradesi yani pişmanlığı var gibi geliyor tekrar aynı durum olmaması ve herkesin tek parça kalması için ..