Yanlış hatırlamıyorsam uyanışın lütuf olduğu söylenmişti sanırım bu lütfu veren meyvenin kendi ruhu oluyor, fakat ben bunun tamamen kişiden bağımsız bir lütuf olduğunu da düşünmüyorum.
Meyvenin hükümetten kaçması da çok uzaklarda ortaya çıkması şeklinde açıklanması mantıklı olur, fakat meyve neden hükümetten kaçıyor? Neden kaçma mekanizması gösteriyor? Bu meyveler tarafsız olması gerekmiyor mu?
Bunun bir açıklaması, Nika Kurtuluş Savaşçısı olmasından dolayı, doğasında özgürlük olan bir meyve ve bunu ona verebilecek bir irade bulamadıkça kendini ortaya çıkarmıyor, yani kullanıcısına uyanış lütfunu vermiyor. Luffy karakter ve irade olarak "test"ten geçtiği için buna ulaşmıştır. Zoro'nun "Enma beni test ediyor" lafı gibi.
Luffy'nin Coby ile ilk tanıştığı anda denizlerin en "özgür" kişisi korsan kral olmak istiyorum gerekirse de bu yolda öleceğim demesi ve o yolda ölmesi Nika'yı aktif etmiştir.
Farklı bir bakış açısı olan Luffy meyveyi yediği için yukarıdaki lafı söylemesi durumu ise konuyu çok farklı bir yere taşır, o zaman da biz insanların değil meyvelerin serisini okuyormuşuz meğer deriz, çünkü insanlar sadece host olmuş olurlar. Bu kadarını Oda bile yazmaz.