Bu hikaye 25 yıllık değil. Milletin GODA diyerek ıslandığı sahnelerin 10'da 9'u Oda'nın eski bölümleri inceleyerek yaptığı işler. Yoksa önceden tasarlamıyor. Bu da öyle. İlk bölümü öyle çizmiş, sonradan aklına estiği şekilde hikayeyi devam ettirmiş. Şimdi meyvenin aklı var diyor, yani ilk bölümde meyve seçimini yapmış diye çevirecek. Şanks her şeyin içinde olan adam olarak bunu biliyordu diye resmedilir. Oda'nın zikri ne ise fikri de o.Burada laf kalabalığı yapıyor, havalı laf söylüyor, deniz canavarına yedirdim mi diyecek? Her şeyden haberi olduğu anlamı çıkarmak zorlama bence.
Orada Luffy'i arkadaşı olduğu için kurtarıyor. Normalde o meyveyi yemesine sevinmesi lazım, ama öyle bir işaret yok. Aksine çok kızıyor.
Şaka bir yana uyanış için belli bir gelişmişlik ve kararlılık lazım gibi gözüküyor.Ya da uyanış açmasın diye kurtarıyor?
Wororo diye gülme sebebide belli olduAslında bu bölümle birlikte Kadio’nun neden Zoan meyvelerin peşinde olduğu ortaya çıktı. Bir nokta daha: neden smile meyveleri güldürüyor o da belli oldu. Adam besbelli joy boy’a ulaşmaya yada olmaya çalışıyormuş.
burdan da shanks'in meyveyi denizcilerden calmasi ve roger ile son konuşması daha cok anlamli geliyor. meyvenin ozel oldugunu biliyor. ama nasil?kaido galiba joy boyun öldükten sonra meyvesinin uyandığını bildiği icin kendini oldurmeye calisiyordu. yoksa neden kendini öldürtmeye çalışsın ki? luffyi catida ilk dovdugunde ne dedi?sen joyboy degilsin galiba. siradaki bolumde sen joyboysun derse büyük ihtimalle olumden sonra joyboyun ortaya çıktığını bildiği ortaya çıkacak. kingi kurtardiginda da joyboy muhabbet dönmüştü. sen joyboy musun diye.
Ben uyumsuzluktan ziyade bütün hikayede bir mantık kuruyorum. Daha önce de yazmıştım, Shanks'ın Doğu Mavi de bulunması, Gomu Gomu no mi nin çalınması, Roger'ın bir çocuk yapmak istemesi, gelecek için seçilmiş bir veledin aranması gibi gibi süreçler aslında meyvenin Human Humon Model Nika çıkmasından çok daha mantıklıydı. Meyve bu kadar önemliyse elbette onun üzerine de bir oyun kurduğunu şimdi öğreniyoruz Shanks'ın. Son geldiğim nokta Shanks Dünya Beşli'sine Luffy'i sattı, bunun sebebi de meyve uyanışının ölüm ile ilgili bir açmazı olduğundan kaynaklandı diye düşünüyorum. Kendi eliyle öldürmek ve uyanışı sağlamak için önünde Karasakal gibi bir engelin varlığı bizi bu noktaya getirdi diye düşünüyorum.Ama bu düşünce de yazarın istemeden bıraktığı hikaye uyumsuzluğunu biz okuyucuların toplamaya çalışması gibi oluyor
Meyvenin aklı varsa da, Shanks'ı nasıl çağırıyor gel kurtar beni diye, telepati mi yapıyor? Her şeyin sesini duyma mı, Shanks'ta da mı var?!Bu hikaye 25 yıllık değil. Milletin GODA diyerek ıslandığı sahnelerin 10'da 9'u Oda'nın eski bölümleri inceleyerek yaptığı işler. Yoksa önceden tasarlamıyor. Bu da öyle. İlk bölümü öyle çizmiş, sonradan aklına estiği şekilde hikayeyi devam ettirmiş. Şimdi meyvenin aklı var diyor, yani ilk bölümde meyve seçimini yapmış diye çevirecek. Şanks her şeyin içinde olan adam olarak bunu biliyordu diye resmedilir. Oda'nın zikri ne ise fikri de o.
Yüzlerce yıl Hükümetten kaçabilmiş bir meyve istese Lufi'nin ağzından da kaçardı ama kaçmadı. Meyvenin Lufi'ye bir tek ye beni demediği kalmış, ağzı olsa onu da derdi.Meyvenin aklı varsa da, Shanks'ı nasıl çağırıyor gel kurtar beni diye, telepati mi yapıyor? Her şeyin sesini duyma mı, Shanks'ta da mı var?!
Luffy orada rastgele yiyor meyveyi, meyve zorla ağzına girmiyor veya zihnine etki ettiğine dair emare yok.
Naruto ..............Tilki KuramaAslında bu bölümle birlikte Kadio’nun neden Zoan meyvelerin peşinde olduğu ortaya çıktı. Bir nokta daha: neden smile meyveleri güldürüyor o da belli oldu. Adam besbelli joy boy’a ulaşmaya yada olmaya çalışıyormuş.