Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1037 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sanji evrendeki en mantıklı güçlendirmeyi aldı, nesi mantıksız geldi sana anlamadım. Adamı zaten böyle olsun diye dizayn etmişler ama geç açılmış özellikleri. Kimisi mantıksız buluyor hadi öyle olsun diyelim ama Zoro ve Sanjinin aldıkları yol ile Luffynin aldığı yol arasında uçurum kadar fark var. İki hafta önce bu adam Katakuriyle denk falandı. Şimdiyse Yonko level oldu. Bunun neresi mantıklı?
Aslında bir yere kadar haklısın ama Luffy tayfa içinde önü en açık karakter. Çünkü üç Haki'ye de sahip. İki yıllık zaman atlaması sırasında Rayleigh'den her şeyi kapmış. Sadece bu üç Haki'nin daha üst seviyelere çıkması dövüş sırasında gelişecek yeteneklerdir diye belirtmiş. Katakuri'yle dövüşü esnasında Busoshoku Haki'leri çarpıştığında gördük ki Luffy biraz daha zayıftı. Kenbonshoku Haki'leri arasında da iki - üç level fark vardı. Sonra dövüş içinde Luffy'de geleceği görmeye başladı. Eğer Kenbonshoku Haki'si, Katakuri gibi geleceği görmeye meyilli olmasaydı oradan çıkamazdı. Sonra iki üç hafta denizlerde yol aldılar. Wano'da Kaido'ya karşı bir girişimde bulundu ama Haoshoku Haki'yi kafasına yiyince bayıldı. Udon'da kendisine lazım olan şeyin Rayleigh'nin göstermiş olduğu ileri seviye silahlanma olan Ryou olduğunu anladı ve orada bulunduğu süre zarfında 10 gün boyunca antrenman yaptı. Ryou'yu öğrenirken artık çelik levhaları yumrukluyordu. Daha az Haki'yle daha fazla hasar atabilmek için silahlanmayı daha fazla geliştirdi. Kaido karşısında bir kez daha bayılınca o anda Haoshoku'yu saldırılarına eklediğini keşfetti. Zaten istediği şekilde Haoshoku Haki salınımı yapabiliyordu iş bunu saldırıya eklemekti ve bunu başardı. Burada en saçma güçlenmeyi alan kişi kesinlikle Zoro'dur. Bütün Haki'sini kılıçlara basarken Haoshoku'yu saldırılarına ekledi ama adam halen Haoshoku salınımı yaptığından habersiz. Sanji'nin gen uyanışı da çocukken yaşaması gerektiği bir mevzuydu. Suiti giyince genlerde değişim oldu ve gen uyanışı aktive edildi. Suiti Luffy ve Chopper kullanmak istedi ama Sanji'nin genlerine uygun tasarlandığı için sadece Sanji kullanabiliyor.
 
Luffy neler yaptı ve başına neler geldi ben de biliyorum. İyi hoş diyorsun, evet seride gelişmek için önemli faktörlerin bunlar olduğu da vurgulandı ancak bunlar bahsettiğim seviye farkını kapamak için yeterli gelmiyor. 20 yıldır övülen ve sürekli zirve seviye olduğu söylenen yere Lufffynin bir kaç haftada sıçramasını mantığım kabul etmiyor.
Bu dediğine katılıyorum. Bizim tayfa üyeleri daha iki yıllık korsanlar, yendikleri adamlar tam zirve hallerindeler, bu kadar kolay yenilmeleri biraz fazla can sıkıcı olsa da sonuçta bir Shounen manga okuyoruz.
 
Wb basamakları hızlı çıktın diyordu Shanks için, şimdi luffy ise asansör ile çıktı ortada basamak falan kalmadı. :d Kaido bunu dövdükçe güçlendi ve luffy hiç olmadığı kadar rahat, Kaido katalizör görevi görüyor.

Sen yıllarca bu anı mı bekledin?
Yıllardır bu anı bekledik. Hangi anı bekledik? Tabi benim beklentim daha da fazlasını görmek. Bu kadar ile bitmez.
 
Bu söylediklerine karşı çıkmıyorum zaten. Zoro'nun King'i yenmesinin sebebi de çok fazla kral haki kullanması, ne kadar fazla kullanırsan o kadar çok limitini harcarsın. Bu bölüm Kaido ve Luffy dövüşüyor ve sınırlı kullanıyorlar haliyle koruyorlar hakilerini ki mantıklı olan da bu. Bölümdeki olaylara laf etmemin sebebi spoilerdi ve ilk söylediğim şeyin hala arkasındayım ortada o kadar büyütülecek bir şey göremedim.
Bana göre saldırının boyutu kral haki kullanımının limitini arttırıyor bence. Limitini onlar belirlemiyor, sadece saldırının boyutunu belirleyerek kral haki kullanımını azaltıyorlar. Çok güçlü bir saldırının çok kral haki tüketmesi gayet mantıklı bir şey. Bir tutam kral haki basayım da çok tüketmeyeyim gibi bir şey çıkacağını sanmıyorum :D Örneğin Normal kral hakili tekmesi hasar vermesine rağmen bu kadar zarar almıyor Kaido. G3 ile gatling yaptığında Kaido hepsini savuşturmak zorunda kalıyor çünkü ne denli hasar yiyeceğini biliyor. Sonrasında zaten tek bir g3 tekmesiyle karnına aldığı hasar da görüyoruz saldırının gücünü. Hepsini yese alacağı hasar boyutu daha büyük. Sınırlı kullanımın saldırının boyutuyla alakalı çıkmasını bekliyorum.

Peki şuna bağlayamaz mısın bunu ? Sınırlı kullanımı bu seviyede olan bir adamın sınırlarını aşması ne denli olur diye :D
 
Çizimler baya güzel olmuş. Oda tüm karakterlerden çaldığı sahneleri buraya eklemiş. Yalnız dövüşte ilerleme yok yine. Aynı şeyler dönüp duruyor. Kaido'nun vuruşları etki etmiyor. Seride o vuruşları hiçbir şey olmamış gibi alacak tek kişi Luffy'dir herhalde. Luffy'nin kral haki güçlendirmesinin iyi kötü bir mantığı var ama dayanıklılığın 100 katına çıkması mantıklı değil. Zaten serideki az olan mantık Wano başladığından beri iyice bitti.
 
Delikanlı insan, samimi adam yani kale alınacak güzel kardeşlerimiz Luffy'nin de Zoro'nun da Sanji'nin de yaptığı sıçrayışa söver. Zoro'da veya Sanji'de zevk havuzuna düşmüş ve ağzından en ufak bir eleştiri çıkmamış insanlar bugün Luffy'e bok atıyorsa gençleri aynı havuza fırlatıp Kibar Feyzo tarifesi uygulamak lazım.

Oda adam akıllı işlemiş olsa bizimkilerin güçlenmelerini ben bu bölümü kıçı kırık spoiler resimlerinden dahi okurken ekrana beş posta sallardım ve bundan utanmazdım anasını satayım. Şimdiyse içim kıpır kıpır ama rahatsızlığım da devam ediyor. Bu böyle olmamalıydı kendi kafanda hayali bir zaman atlaması yapıp öyle çizmeye başlayacağına tek bir bölüm aradan şu kadar zaman geçti vs diye atlama yapman yeterdi at ağızlı. Hani yanlış anlaşılmasın Sanji hiçbir sol kol ile karşılaştırılamayacak kadar özel hatta en billurlu sağ kollar hariç (zirve Ray) aşamayacağı sağ kol olmayan adam o potansiyeli var. Zoro Op evrenindeki en özel sağ kollardan bile daha güçlü olacak çaptaki adam onun potansiyeli karşısında bdsm karga falan yalan. Luffy zaten gelmiş geçmiş en billurlu adam olacak karakter Kaido kim köpek. Ama bütün bunların bir yeri zamanı olur, güçlenmeleri kademe kademe işler altını doldurursun sırf nasıl olsa o noktaya gelecek karakterler diye bir anda sıçrama yapmazsın mantıksız şekilde. Bunu yaparak okuyucularından çok kendi karakterlerine ihanet etti Oda farkında değil.

Zoro, Sanji vsleri sonrası yazdığım gibi Oda o vsleri üstünkörü çizerek "ben bu seride Luffy'den başka hiçbir karakteri iplemiyorum mesajı verdi" demiştim. Aynen ona göre çizmeye devam ediyor. OP evrenindeki her dövüş dinamiğinin zirvede kullanıldığı ve bolca kullanıldığı bir dövüş okuyoruz. Haki zirve, fiziksel güç zirve, meyve kullanımı zirve, hayvanlık azmışlık zirve koreografi bomba ve daha en güçlü saldırılar gelmedi bile. Milyon tane seri okudum şu şekilde çizilen Luffy dövüşlerinden daha çok keyif aldığım herhangi bir dövüş olmadı. Gün gelir Kaido efendi sopanla teklediğin adamın saldırılarından korunmak için sopanın arkasına saklanırsın. Bakalım devamı nasıl gelecek.

Ayaklı sabıka kaydı olan keş tiplere aşık olup hayatını karartan kezbanları haklı şekilde eleştiren aklı başındaki bir kadının günün birinde uyuşturucu kaçakçısı kıvamında barzonun tekine aşık olması gibi bir şey yaşıyorum resmen. Ne bok yediğinin bilincinde ama adamdan da uzaklaşamıyor. Sanırım şuursuz bir kezban oldum bu arc. Lanet olsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 23)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık