Özel yazmıyorsundur da takılayım dedim yine de.
''Luffy'den önce millet uyanış açmış olamaz diye bir kural mı var?'' dediğin için senle bu noktada mutlak surette ayrılıyoruz zaten. Bence boş ver, bi' yere varamayız.
Kid abimize gelirsek evet 2 yıldır Yeni Dünya'da, eli armut da toplamamış. Yonkou'ya kafa tutma arzusundan dayak yemediği kalmamış. Bunlar vurdumduymazlık ve deli cesareti örnekleri olsa da, adamı illa ki güçlendiren deneyimler olmuştur zaten. Sorunum yok, fakat bunların meyve uyandırması için yeterli ve sindirilebilir sebepler olduğunu düşünmüyorum.
Meyvesine sıradan demişsin bir nevi, evet. O meyveyi çoğu kullanan bir baltaya sap olamaz zaten, kim olsa Kid'in yaptıklarını yapar. Bu nedenle ''meyve sadece bundan sınırlı'' demek mi doğru, yoksa ''Kid biraz daha yaratıcı ve efektif kullanamaz mıydı?'' demek doğru? Luffy'yi bu bağlamda övüyorum. Evet, belki lastik meyvesi estetikliğinden dolayı dövüşe daha uygun ama her meyvenin ortalama ve ortalamanın üstü kullanıcıları vardır. Bence Kid'in meyvesi kullanım alanı çok daha geniş bir meyve ve başkaları bunu başarabilirdi. Kid düz bir adam, düz adamlarda gözüken dövüş zekasına bile fazla sahip olduğunu göstermedi benim nazarımda. İşte bu adamda uyanış görmek bana mantıksız geliyor. Yoksa çok haklı olurdun Law gibi gözümüzün önünde değildi. Adam kaç Yonko'ya kafa tutmuş, Tatlı Komutanı'nı yaralamış, en yüksek 2. Nova ödülünü kasmış. Bu nedenlerle benim de merakla işlenmesini beklediğim ve neyi varsa gümbür gümbür göstermesini istediğim bir çardı fakat Wano'daki en büyük hayal kırıklıklarımdan biri oldu. İnsan hiç mi Haki kullanmaz yahu? Suç Oda'da. Herif Luffy'ye fazla odaklanıp diğer çarlara yazık ediyor, diğer çarları işledi mi düzgün işleyemiyor, arada da MC'ye ayıp ediyor. Çözmek güç.
Sakazuki'nin kullanımından çok farkı var yalnız. Magma Meyvesi seni yer yemez güçlü yapacak meyvelerden biri olsa da Sakazuki gibi kaliteli ve zirve güçte bir çarın bunu taşıyabileceği en üst noktaya getirdiği yine de bir gerçek. Marineford'da kullandığını gördük zaten sadece, orada belki yüzlerce yanardağının etkisini yaratırdı ama bu sefer karargah zarara uğrardı ve denizci tarafında büyük zayiat olurdu. Aynı WB'nin Deprem Meyvesi'ni çekingen kullanması gibi. Sakazuki yine de baya terör estirdi. Neyse, bu adam Kuzan ile dövüşürken kocaman adanın yarısının iklimini kalıcı olarak değiştiriyor. Bu, sıradan bir kullanım imkanı yok olamaz. Ya zirve kullanım, ya da varsayıldığı üzere Logia uyanışı. Son dediğine gelirsek de Kid'de neye takıldığımı anlamışsındır artık. Uyanışı dövüş başında açması veya sonrasında açması mühim değil benim için. Buna takılmıyorum yani, Luffy'den önce açmasını bir kenara bıraktığımızda bile uyanış barındırabilecek bir meyve performansına sahip değil demek istiyorum.