Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1030: Her Şeyin Geçiciliği

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 95 37.4%
  • Orta

    Kullanılan: 70 27.6%
  • Kötü

    Kullanılan: 89 35.0%

  • Kullanılan toplam oy
    254
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Özel yazmıyorsundur da takılayım dedim yine de. :mincika:''Luffy'den önce millet uyanış açmış olamaz diye bir kural mı var?'' dediğin için senle bu noktada mutlak surette ayrılıyoruz zaten. Bence boş ver, bi' yere varamayız.

Kid abimize gelirsek evet 2 yıldır Yeni Dünya'da, eli armut da toplamamış. Yonkou'ya kafa tutma arzusundan dayak yemediği kalmamış. Bunlar vurdumduymazlık ve deli cesareti örnekleri olsa da, adamı illa ki güçlendiren deneyimler olmuştur zaten. Sorunum yok, fakat bunların meyve uyandırması için yeterli ve sindirilebilir sebepler olduğunu düşünmüyorum.

Meyvesine sıradan demişsin bir nevi, evet. O meyveyi çoğu kullanan bir baltaya sap olamaz zaten, kim olsa Kid'in yaptıklarını yapar. Bu nedenle ''meyve sadece bundan sınırlı'' demek mi doğru, yoksa ''Kid biraz daha yaratıcı ve efektif kullanamaz mıydı?'' demek doğru? Luffy'yi bu bağlamda övüyorum. Evet, belki lastik meyvesi estetikliğinden dolayı dövüşe daha uygun ama her meyvenin ortalama ve ortalamanın üstü kullanıcıları vardır. Bence Kid'in meyvesi kullanım alanı çok daha geniş bir meyve ve başkaları bunu başarabilirdi. Kid düz bir adam, düz adamlarda gözüken dövüş zekasına bile fazla sahip olduğunu göstermedi benim nazarımda. İşte bu adamda uyanış görmek bana mantıksız geliyor. Yoksa çok haklı olurdun Law gibi gözümüzün önünde değildi. Adam kaç Yonko'ya kafa tutmuş, Tatlı Komutanı'nı yaralamış, en yüksek 2. Nova ödülünü kasmış. Bu nedenlerle benim de merakla işlenmesini beklediğim ve neyi varsa gümbür gümbür göstermesini istediğim bir çardı fakat Wano'daki en büyük hayal kırıklıklarımdan biri oldu. İnsan hiç mi Haki kullanmaz yahu? Suç Oda'da. Herif Luffy'ye fazla odaklanıp diğer çarlara yazık ediyor, diğer çarları işledi mi düzgün işleyemiyor, arada da MC'ye ayıp ediyor. Çözmek güç.

Sakazuki'nin kullanımından çok farkı var yalnız. Magma Meyvesi seni yer yemez güçlü yapacak meyvelerden biri olsa da Sakazuki gibi kaliteli ve zirve güçte bir çarın bunu taşıyabileceği en üst noktaya getirdiği yine de bir gerçek. Marineford'da kullandığını gördük zaten sadece, orada belki yüzlerce yanardağının etkisini yaratırdı ama bu sefer karargah zarara uğrardı ve denizci tarafında büyük zayiat olurdu. Aynı WB'nin Deprem Meyvesi'ni çekingen kullanması gibi. Sakazuki yine de baya terör estirdi. Neyse, bu adam Kuzan ile dövüşürken kocaman adanın yarısının iklimini kalıcı olarak değiştiriyor. Bu, sıradan bir kullanım imkanı yok olamaz. Ya zirve kullanım, ya da varsayıldığı üzere Logia uyanışı. Son dediğine gelirsek de Kid'de neye takıldığımı anlamışsındır artık. Uyanışı dövüş başında açması veya sonrasında açması mühim değil benim için. Buna takılmıyorum yani, Luffy'den önce açmasını bir kenara bıraktığımızda bile uyanış barındırabilecek bir meyve performansına sahip değil demek istiyorum.
Akainu düz kullanıyordu bayağı bayağı, meyvesi üretken. Üretip dalıyor işte. Sizin teziniz çok çelişkiler dolu. Magellan gibi golem falan mı yaptı? Ki o ada mevzusu da uyanış sonucu büyük ihtimalle.
 
Sizin dediğiniz daha mantıklı ama kaynak olarak gösterebileceğiniz bir manga sayısı var mı yoksa bir çıkarım mı yaptığınız? Benim kaynağım yok açıkçası haki yakıldığı konusunda.
Hayır belirli bir manga sayısında açıklandığını hatırlamıyorum.
Ama Şöyle açıklasam daha iyi olur herhalde;
Bildiğimiz üzere haki meyveler üzerinde etki sağlayan birşey bunu iyi yönde değil kötü yönde yapıyor örneğin dokunulmaz olan meyvelere dokunmayı sağlıyor durum böyleyken senin dediğin gibi eğer haki meyve için enerji kaynağı olsaydı şöyle bir durumla karşı karşıya gelirdik;
-eğer rakibin meyvesi logia ve hakisi seninkinden üstün ise haki kullansan bile rakibine dokunamazsın çünkü bildiğimiz üzere hakisi güçlü olan daha baskın oluyor.
- yine aynı şekilde eğer haki meyve için enerji sağlıyor olsaydı herhangi bir meyve başka bir meyveye vurabiliyor olması gerekirdi sonuçta haki ile kaplama olayı vurmayı sağlıyor ise meyvenin haki ile çalışmasıda bunu sağlamalıydı.
İkinci bir şey olarak bazı kişiler meyvelerini çocukken yiyor ve çocuk hallerinde nereden bakarsan bak ya hiç yada çok az hakiye sahip olmaları gerekir durum böyleyken meyvelerin kullanımında sınır oluşurdu fakat gördüğümüz üzere luffy küçük yaşlarda meyvesini yemiş ve günlerinin büyük kısmında meyvesini kullanılabilir hale getirmeye çalışıyordu eğer dediğin gibi haki etkili olsaydı bu durumda luffynin ya hakisinin çok güçlü olması yada meyvesini daha az kullanıyor olması gerekirdi. Fakat 2 arc öncesine kadar gördüğümüz üzere hakisi az ve meyvesini çok kullanan bir karakterdi.

Edit: farklı bir nokta olarak haki dediğimiz kavram 3 farklı kısıma ayrılıyor silahlanma, gözlem ve kral hakisi ve bunların herbiri ayrı şekillerde eğitiliyor örneğin; silahlanma hakisi çok üstün olan bir kişi aynı şekilde gözlem hakisinde çok üstün olamayabiliyor. Meyveye enerji için haki kullanıldığını varsayamamızın asıl sebebi hangisinden kullandığını söyleyemememiz çünkü herbiri diğerinden farklı bir yarar sağlıyor fakat meyve bu 3 hakininde hiçbir etkisini karşılamıyor ( bu etkiler; silahlanma için - logia türü kullanıcılara vurabilme, gözlem için - meyveyi kullanırken görüş sağlama, kral haki için - meyveyi kullanırken güçsüz rakiplerin bayılması veya şuan gördüğümüz kral haki kaplamada çıkan siyah yıldırımlar çıkması) gibi durumların olması gerekirdi.
 
Son düzenleme:
Forumda ve manga sayılarında analiz yapan kaliteli 3,4 arkadaşın yorumları var gerisi sidik yarışı her hafta zoro daha çok uçmuş luffy az uçmuş bilmem ne sıkılmadınız mı arkadaşlar sizin yaptığınızın bir sonucu yokki. Vallahi sıkıldım sanji döver zoro dövemez luffy daha iyi muhabbetlerinden. Herkes istediğini yazmakta özgür tabii ki ama o güzel yorumlarınızı daha yararlı kullansanız iyi olmaz mı?
 
Umarım luffy uyanış açmaz. Zaten her aldığı powerupa bide çok güçlü yan etkileri alan bir luffy var. Uyanış açan law ve kid çok enerji yediğini söylüyorsa zaten herkese damacana ile verdiğini luffye pet şişe ile veren e.oda uyanışın yan etkisi ile luffyi öldürtür.
 
Bu Numbers denilen yapay devlerin olağanüstü güçlü olduklarını ama partide sarhoş oldukları için adam akıllı dövüşemediklerini söylemişti Apoo. Herhalde ayıldıklarında savaşı etkileyecek güce sahiptirler.
Oars büyüklüğünde varlıklar işte güçleride üç aşağı beş yukarı aynıdır. Çok fazla bel bağlanabilecek bir olay yarı olduğunu sanmıyorum.

Bu 10 tanesi yeniden ayağa kalkıp bizimkilerin safında son savaşta savaşsalar çok büyük katkı sağlayabilirler, en azından Denizcilerin dev koramiralleri ile kapışabilirler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık