Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 905: Güzel Bir Dünya

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    219
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luffy 8 metre olacak bence bir ara zaten. Arena zamanı öyle söylemler vardı. Kaido karşısına çıkarken de belki öyle bir şey olur hem. Bakacağuk.

Güzellik algısı bir tane mi var dünyada yav? :(

haa 8mt demişken aklıma geldi balık adam arc bittiğinde yüzeyde birtane kız vardı ufak vsde luffy ıcıne giriyordu luffy kocaman oluyordu öylemi ?
 
'GÜZEL' BİR DÜNYA
Epey güzel bulduğum bir bölümdü. Halk, karakterler, taraflar sanki bir kaç saate kopacak kıyamete tezatlık olsun diye herkes mutlu, herkes gülümsüyor. Tam bir fırtına öncesi sessizlik ve sanki bu yaşanacakları öngören ve herkese yerleşmesini beklediğim suratı takınan tek bir kişi, Tırsak Sterry.
Bu bölümün ismi Shirahoshi'nin duygularına göre verildiğini düşünüyorum. Bu yüzden sonraki bölüm Shirahoshi'nin Mariejois hakkındaki izlenimine göre şekillenirse 'Kötü Bir Dünya' adıyla 906. bölüm çıkabilir.

Ryokugyuu'nun Karakteri
@Kuroro sağ olsun bu karakterin nereden alıntılandığını ve olası tipini bizimle paylaştı. Şu anlık sadece ağızını görmüş olsak da bu karakterin gülüşü bende sadist biri olduğu izlenimini uyandırdı. Buna benzer hissi Doflamingo'da yaşamıştım. Bununla birlikte her şeye keyif alma yönüyle bakıyor olabilir ayrıca görev adamı olduğunu sanmıyorum, nitekim Issho'yu dışarı atması istendiği halde buna tenezzül etmemesi ve hafiften alaya alması bu düşüncemi perçinliyor.

Sakazuki'nin Otoritesi
Hem Issho hem de Ryokugyuu'nun emre uymamaları ve ikisinin de takındığı alaycı tavırlar, Sakazuki'nin otoritesinin pek de oluşmadığını gösteriyor. Böyle olmasını en büyük sebebinin yaşıyla alakalı olduğu kanısındayım. Genç subaylar arasında otoritesi 'demir yumruk' gibidir.

Hükümet ve Yeni Hükümet
Bir kez daha Devrim Ordusu düşmanlarının Kutsal Ejderler olduklarını dile getirdi. Buna artık gerek olduğunu sanmıyorum, 904. bölümde Sabo ve Betty'den bunu duymuştuk. Önemli olduğunu düşündüğü için mi yoksa "arka sıradakiler siz duyuyor musunuz" düşüncesiyle mi dile getiriyor Oda anlamadım.
Devrim Ordusu, Kutsalları devirmek istiyor, bu gözümüze sokuluyor, peki 5 ihtiyar bu devrimde nerede? Onlarda indirilmek istense özellikle 'Kutsal Ejderler' betimlemesi yapılmaz. Bir de bu adamların halkların, kralların ve denizcilerin üzerindeki otoritesini düşünmek lazım. Sakazuki'ye(yanlışım varsa düzeltin) "denizciler hükümetin yüzüdür" diyorlar. Bu sebeble ve krallıklarında saygı duyduklarını düşünmemle Dragon bizzat bu 5 ihtiyarla konuşmaya çalışacaktır ancak sonrasında neler olur kestiremiyorum.
Yeni hükümet kurulsa, krallıklara demokrasi mi gelecek liyakata göre mi yönetici belirlenecek? Peki hükümetin başı kim olacak? Dragon mu, 5 ihtiyar mı yoksa yeni kurulacak bir kurul mu? Tabi tüm bunlar için devrimin gerçekleşmesi gerekiyor.

Devrim Ordusu'nun Stratejisi
Artık belli oldu. Karasu karga sürüsü haliyle uçuyor, Morley dağın içinde Sabo ise kılık değiştirmiş. Kısmi sayıda devrimciyle bu işi halletme çabasındalar. Konuşup anlaşmaya çalışacaklar.

Borsalino
903. bölümde Sakazuki, prenses korsanlar tarafından yakalanınca "ne tür refakatçi buna izin verir" gibi bir kelam ediyor. Bu kişinin Borsalino olduğu kanısındayım ve bu bölümde görülmemesi ve üzerine dönen teorileri düşününce bu adam ya Vegapunk ya da denizcilerin içindeki bir devrimcidir.

Vegapunk
Bence Kuma nasıl siborg olduysa Doflamingo ve daha pek çok İmpel Down'a atılan suçluların siborg olmuş şekilde görebiliriz. Veya güçlendirilmiş Pacifistalar.

Kızıl Liman'ın Kapısı
Red Line'nın Dünya Hükümeti yazan kısmında tuhaf bir iz var. Uzun zaman önce var olan bir geçitin kapatılmış hali gibi. Marine'lerin bayrağı aklıma gelince "m" harfi gibi olan işaret denizi ve ortası Red Line'ı temsil etse; "tamirci anahtarı" gibi olan iz ise Kızıl Limanları ve geçiti temsil ediyor olabilir.
Bu sayfada ilgimi bir bu kadar çeken diğer çizim ise bu yazının önünde-limanın en önünde kocaman bir geminin pruvasını andıran çizim. Antik silah olabilir mi? Böyle olduğunu pek sanmadığımı belirtmeliyim.

Okuması keyifli, sakin bir bölümdü. Bitirecektim sonra okuyacaktım dayanamadım. Bu arcda saklı güçler ve karakterlerin kısmi ama etkileyici güçlerle görebiliriz.
 
Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen? :( Artık ortaya çıksın Marco reiz yav.
Arkadaşa sözüm var ortaya çıktığı gün yemek ısmarlayacağım :D

Shirahoshi'nin nesi güzelmiş anlamadım.Liste yapsan 10 içine almazsın Hancock'tan mı güzelmiş şimdi bir yaşıma daha girdim.Kendine has hassas bir yapısı var da Keimi bile daha güzel bundan.
+Bilmem kaç.

haa 8mt demişken aklıma geldi balık adam arc bittiğinde yüzeyde birtane kız vardı ufak vsde luffy ıcıne giriyordu luffy kocaman oluyordu öylemi ?
Filler bi arctan bahsediyorsun sanırım.
 
Ah Katakuri reyiz kim bilir seni bir daha ne kadar sonra göreceğiz. :D

Ryu'yu az çok görelim Kata vs Ryu açarız.:D

@Not: Bu arada Luffy Amiral alabilecek seviyeye gelmiştir Kata reyizle birlikte.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık