Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zaten Ace'in korsan olması kadar büyük bir mantık hatası yok.

Hem babasından nefret eden bir çocuk karakteri yaratıyorsun hem de onun gibi bir korsan oluyorsun.

Ace eğer korsan değil de bir denizci olarak yetişseydi, şuan bu seri olduğundan iki kat daha heyecanlı bir halde olurdu.

İdam edilen karakter Sabo olurdu mesela.

Ace de koramiral kompozisyonundayken, Akainu'nun filo amirali olmasından sonra amiralliğe yükselseydi.

Ace, babasına olan nefretinden ötürü korsanlar kralı olmak isteyen herkesin önünde bir engel olarak dursaydı, Luffy dahil.

Oy oy oy.
Ace'nin kişiliğine ters bu yazdıkların kimse onun yanında kardeşini idam ettiremez. En azından Ace yaşıyorken. Eleman babası yerine konan adama söz geldi diye neleri gözden çıkardı.

Bir öteki durumsa Garp'ın kişilik olarak etkileyicilikten uzak etkisiz biri olmasından dolayı kimsenin onun yolunu seçecek olmaması :bilmem:
 
Adamlık olgusunu sadece bir iki olay üzerinden yorumlayıp kesin karara bağlayanlara da ayrı gülüyorum.Garp oharaya sustu adam değildi deniyor peki Wb adam mıdır ? Korsan olmadan aile kurulamıyor mu ? Luffy adam mıdır ? Özgürlük korsanlık mıdır ? Korsan olmadan özgür olunamıyor mu ? Geçelim bu basma kalıp lafları.

Bazı şeyleri bedel ödemeden gerçekleştiremezsin.Issho buna en büyük örnek.Hükümetin kara yüzünü ortaya çıkartmak için binlerce insanı kaderine terkeden Issho değil mi ? Üstelik insanları acı çektirmeden kurtaracak gücü olmasına rağmen.Sakazuki orada olsa Doflamingonun canına okur ve kimseye zarar bile gelmezdi belki de.Peki bunu yaptı diye Sakazuki adam mıdır ?

100 kişi ölecek diye 10 kişinin hayatından vazgeçebilir misiniz ? Önce bu soruya cevap verin sonra Ohara olaylarını yorumlayın.Oharadaki bilgiler dünyaya yayılsa belki de bir iç savaş çıkacaktı.Sakazukinin adalet anlayışı kesinlikle yanlıştır lakin oharada verdiği karar doğrudur.Eğer bir bilgin bile o gemiye binmişse bu kadar ölüm boşa gider.Nitekim de bu kadar ölüm Kuzan yüzünden boşa gitti.

Adaleti uygulamak mı adamlıktır yoksa kendi adaletini uygulamak mı ? Adalet durduğun yere göre şekil değiştirir.Ne güzel söylemiş Doflamingo-sama.Keza adamlık da kişiden kişiye bir yerden diğer bir yere göre değişkenlik gösterir.
Adalet durduğun yere göre şekil değiştirir sözü Kuzan'ın.
 
Kuzan'ı kim eğitti, Garp ...
Yani insanlar eğitildiği kişilerin kopyalarıdır?
Ok.
Ahlaksız insanların ana babaları hep ahlaksızdır zaten, ahlaklı insanların da keza öyle. Bir çizgide ilerliyoruz.
Mesela Garp ne güzel eğitmiş Luffy'i bebe iken, tam bir denizci kahramanı

Edit: Helmeppo'yu da Garp eğitmişti değil mi? Bak bir kanıt daha.
 
1-Olabilir, uyku çok tatlı, sen de gelsene <3

2- Robin kabul etmese ne olacağını bilmiyoruz, Kuzan "Ben olsam bu kadar ileri gitmezdim" diyor, yani evet, Kuzan gibi patlatmayacaktı.

3- Issho'nun yapış biçimi başka günün konusu, biz onu mu tartışıyoruz? Issho'nun hareketleri politik güce sahip olduğunu gösterir hiyerarşide üst basamaklara çıkmanın.

4-Evet mantıklı, ama onurlu değil. Mantıklı veya mantıksız olduğunu tartışmıyorum adamın hareketlerinin.
1- Yok sen uyumaya devam et Ohara'daki asıl sorumlular Aokiji ve Sengoku söz konusuyken. :D

2- Kuzan'ın Spandam'a altın dendenmushi vermesinin nedeni belli. Ve Ohara'da Akainu'nun yaptığını, başka bir koramiralin Water 7'da yapmayacağının garantisi yoktu. Net iki tane Akainu tıynetli koramiral hatırlıyorum.

3- Gördük üst basamağı, adam denizci karargahlarına ayak basamıyor şu an.

4. Bence onursuz da değil. Denizcilerde üstdüzey veya deneyimli bir konuma sahipsen, illaki bir bipe bulaşmış veya şahit olmuş oluyorsun.

@Eustass Captain Kidd, yorumun çok güzeldi, etkilendim. :sapkali:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 29)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık