Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ona bakıyorsan Ace 1000 kere ölmüştü şu ana kadar. Öldürülmeyeceğini bildiği için WB'ye uykusunda bile saldırmıştır. Kotasını zaten doldurmuş Ace?
Kid, Ace, Zoro, Luffy ve çok övülen Teach ölebilirdi ama tek ölen Ace oldu diye, o her türlü ölürdü demek yanlı oluyor. Yoksa Wb ile ilk karşılaştıkları zaman öldürür atardı bir köşeye. Ana karakter üzerinden örnek vermezsem çarpıcı olmaz. Ben Luffy'ye karşı değilim. Bu seride herkesin yaptığı şeyi tek Ace'ye yükleyemeyiz. Ama Teach'i değil Luffy'yi örnek göstermemden doğal bir şey yok.
 
@Alpamis Şimdi tek tek senin yanlış bakış açılarını ve anlayamadığın yerleri yazayım.
Kendince komiklik yapmaya çalıştığın için Alvida ve Kuro kısımlarını atlıyorum.
Luffy vs Morgan:Luffy'nin Zoro'nun Morgan'ı indireceğini öngörmesi tamamen senin uydurduğun bir durum.
Luffy vs Don Krieg:Burda bahsettiğimiz şey birinden yardım alması ya da almaması değil dövüşü kazandıktan sonra suya düşüp ölecek olması.(Teknik olarak Don Krieg kazanıyor.)
Luffy vs Arlong:Ben Arlong daha güçlü diye birşey mi yazdım ? Arlong sadece delikanlılık yapıp Sanji ve Zoro'yu kendi adamlarının indirmesini bekledi.Hadi onu geç Luffy'nin arkasından suya girse yine Luffy'i öldürürdü.
Luffy vs Smoker:Adamın meyvesi Logia ne yapsın Luffy'e haksızlık olmasın diye meyvesini mi kapatsın ?
Luffy vs Crocodile:Yine yukarıda bahsettiğim gibi adamın meyve yeteneği.Logialara karşı bu kadar zayıf kalması Luffy'nin yetersizliğinden kaynaklı.Bir de her vs kurgu zaten işine gelen yeri beğenip işine gelmeyen yeri Kurgu gereği demen acayip.3.dövüşte de Robin'in panzehir verdiğini gözden kaçırdın yani yine yardım olmasa ölüyordu.
Luffy vs Enel:Yine kendi kafana göre bakmışsın olaya.100 milyon voltluk elektrik bırak lastiği Demiri eritecek ısı çıkarıyor ortaya.Sen hala lastik diyorsun.
Luffy vs Aokiji:İstese saniyeler içinde tüm tayfayı donduracakken onurlu davranıp sadece Luffy ile dövüşüyor ardından da kendini borçlu hissettiği için öldürmüyor.Burada karşısına çıkan Kizaru ya da Akainu olsaydı sence bırakırlar mıydı ?
Luffy vs Lucci:Hemfikiriz.
Luffy vs Moria:Yine işine geldiği gibi bakmışsın.Luffy yenilirse kurgu Luffy kazanırsa bileğinin hakkı oluyor.Moria'nın tüm tayfası yenilmişken neden Luffy tek başına dövüşmek zorunda olmuyor ? 1 vs 1'den bahsediyoruz burda.Hee sen Luffy tüm tayfasıyla anca yenerdi zaten Moria'yı diyorsan o ayrı.
Luffy vs Magellan:Benim dediğime gelmişsin.Luffy Jinbe ve Ivankov gibi adamları kaçırtacak bir adamın elinden yine Ivankov,Bon chan,Jinbe,Mr.3 yardımıyla kaçıyor.
Luffy vs Hordy:Bunu es geçmek tamamen saçmalık.Yarayı zaten Hordy açıyor.Kan kaybına sebep olan en başında Hordy zaten.o yarayı açmasaydı Luffy Noah'ı durdururken kan kaybetmeyecekti.
Luffy vs Ceasar:Hemfikiriz.
Luffy vs Dof:Tamam saydıklarında haklısın ama o kadar olayın üzerine Luffy ağır darbe yemiş Dof'u indiremezken bir de hakisi tükeniyor.Arena savaşçıları araya girmese Dof yine Luffy'i öldürecek.(Her ne kadar Luffy ben başımın çaresine bakarım dese de pek tatmin etmemiştir eminim kimseyi.Ayrıca bu sırada Luffy'i öldürmeye çalışan Burgess'ı da abisi tutuveriyor sevabına.)
Luffy vs Cracker:Adamlar 1 vs 1 yapıyorlar tabiki tek başına dövüşecek.Yonko'nun adasına geldiler de sanki Yonko tüm tayfasını Luffy'nin üzerine saldı.Adam tek başına delikanlı gibi çıkıp gelmiş Luffy Nami ve Nami'nin yanındaki Vivre Card sayesinde tüm ormanın desteğini almış.Luffy keşke Aokiji dövüşündeki delikanlılığını burda da sergileyip karışmayın ben tek dövüşeceğim deseydi.

Yine olayları anlamak istediğin gibi anlamışsın.Ben Luffy tek başına KK olur demedim.Roger Garp'a Rayleigh ve Scopper Gaban ile birlikte dalsa ona da aynı şeyi söylerim.İlla ki tayfa yardımı olacak ama bu yardımları 1 vs1 lerde görmesek de bütün dövüşler Luffy vs Lucci gibi keyifli geçse keşke.(Zaten bu konuda hemfikirizdir.Artık bunu da inkar edemezsin.)
Evet haklısın ben taraflı bakıyorum.Ace de acayip torpilli geldi bu noktalara.Gözünü seveyim 14 tane vs yazmışız sen 2 tanesini örnek vererek beni taraflı bakmakla suçluyorsun.Madem Teach vs'sine bakacaksın beğenmediğin Ace delikanlı gibi tüm tayfanın karşısına tek başına dikildi.Teach tayfasını kaybetmemek için siz karışmayın gücünüz ona yetmez dedi.Ace'in yerinde Luffy olsaydı olacaklar;
Teach'e 2 ittifak saldırırlardı.Tayfası Teach'in tayfasını yenerken Luffy ortağıyla Teach'e dalardı.Bu yetmezmiş gibi ağır darbeler alan Luffy'i Banaro halkı Teach'ten korurdu.Bu sırada senaryo gereği Luffy havadan bir yetenekle Karanlıktan etkilenmemenin yolunu bulup Teach'i yenerdi.
 
Adam da konuyu atlıyor. Zoro'nun o kadar kan kaybettiğini (Thriller Barc) gösteripte ayakta kalmasını normal karşılayan adamlar 2 yılın ardından o kadar güçlenmiş Luffy'nin öyle bir kan kaybıyla ölebileceğini düşünüyorlar.
Hacı niye böyle yapıyorsun, mangayı inkar etme seviyesine gelmişsin :)
Bak biz ölecek ölmeyecek demiyoruz?
Zoro'ya bakan doktor sargı yaptı adam ölmedi anlaştık mı ?
Luffy'e bakan doktor kan nakli yapılmazsa ÖLECEK dedi ?
Doktor kim? bu seride en üst gösterilenlerden biri değil mi ?
Yani mangaya göre Zoro o kadar kan kaybetmesine rağmen yaşarken, Luffy'e kan naklı yapılması gerekiyordu...
Bunlar manganın yazdıkları biz mangadan bişeyler söylerken neden kötü, fan oluyoruz anlamıyorum :hoo:
 
Son düzenleme:
Yav hangi seride ana karakterler adam gibi vs atmış yardım almadan.Niye yoruyorsunuz kendinizi.Dünyanın en çok satan mangası da olsa aynı saçmalık bunda da var.Niye ? Ana karakter en güçlü ile dövüşüp ondan güçlü olmak zorunda.Ha bu sırada mıçma olur mu ? Evet.
 
Yav hangi seride ana karakterler adam gibi vs atmış yardım almadan.Niye yoruyorsunuz kendinizi.Dünyanın en çok satan mangası da olsa aynı saçmalık bunda da var.Niye ? Ana karakter en güçlü ile dövüşüp ondan güçlü olmak zorunda.Ha bu sırada mıçma olur mu ? Evet.
Oturduğum yerde gülerek düştüm :hhh::hhh::hhh:
Çok güzel anlatmışsın :sapkali:
 
Git Luffy'nin hayatını tekrar izle Shanks'a yalvaran ben değildim tayfaya girmek için :bilmem: Gel seni miçom yapacam yada bir kaç yıl geçsin gelip seni alırım dese, Luffy kendi tayfasını mı kuracaktı ?
Boş boş hikayelerle adama yüklenmeyin bi zahmet :artiz:
Kendi kuyunu kazmakta üstüne yok. Luffy o zaman dahi özgürlük ve macera peşinde biriydi. Shanksa bi sonraki maceranızda beni de götür diyordu. Öyle gidip adım duyulsun diye Shanksı öldürmeye çalışıp bir kaç yüz denemeden sonra tamam la yapamıyorum işte bari adamı olayım kafasında değildi. Bak 7 yaşındaki, malum olaydan önceki Luffy bile kafa yapısı ve yürek olarak Ace'ten daha fazla Kk olmaya yakındır. Niyeti ne bu adamın? Özgür olmak, macera yaşamak. Ace'inki ne? Millet beni tanısın, aman birileri beni kabullensin, madem öldüremiyorum bari oğlu olayım... :(
Luffy, Teach, Marco falan da olmasa bu adam yine de Kk olamazdı. Bu kafayla en fazla Kkya ya da bi yonkouya falan yancı olurdu işte.
 
Kendi kuyunu kazmakta üstüne yok. Luffy o zaman dahi özgürlük ve macera peşinde biriydi. Shanksa bi sonraki maceranızda beni de götür diyordu. Öyle gidip adım duyulsun diye Shanksı öldürmeye çalışıp bir kaç yüz denemeden sonra tamam la yapamıyorum işte bari adamı olayım kafasında değildi. Bak 7 yaşındaki, malum olaydan önceki Luffy bile kafa yapısı ve yürek olarak Ace'ten daha fazla Kk olmaya yakındır. Niyeti ne bu adamın? Özgür olmak, macera yaşamak. Ace'inki ne? Millet beni tanısın, aman birileri beni kabullensin, madem öldüremiyorum bari oğlu olayım... :(
Luffy, Teach, Marco falan da olmasa bu adam yine de Kk olamazdı. Bu kafayla en fazla Kkya ya da bi yonkouya falan yancı olurdu işte.
Konudan uzaklaşma.
Sen emir eri diye küçümsemedin mi WB'ye katıldığı için ?
Luffy Shanks'a katılmak için kendi gözünü bile çıkarmayacak mıydı ?
Yani senin söylediğin argüman geçersiz, yenisini bul gel tartışalım :artiz:
 
Roger'ın yapamadığını yapacak olması Roger'ı aşacak olduğunu gösteren bir olgu olacak. Bu eski sevdasını bırakın. Şu anki çağ çok daha fazla rekabet içeriyor. Çünkü bizzat bunun olmasını isteyen sağlayan kişi Roger oldu.
Roger hasta Wb ise umursamaz biri oldugu icin olabildigince kisiyi cekmeye calisiyor denizlere kendinden daha guclu birini beklemiyor yani.Bu cag in daha cok rekabet icermesi bu cagi izlememiz ve daha cok korsân olmasindan dolayi.Crocodile soylemisti Roger ve Wb ye yenilipte hayallerini kalbine gömen bir dunya kisi var diye.Roger ve Wb farkli adamlar.Bir de bunlara Garp i eklersen zirve olarak 3 adam surekli gozumuze sokuldu.Eski nesil yeniyi gececek diye bir sey yok tekrar soyleyeyim.Mesela narutoda ne naruto ne sasuke Hashirama ve Madarayi gecememislerdir bana gore.


@Repier

Tabiki oyle olabilir.Sonucta o donemlerde de elbet guclu kisiler vardir tahminimce.Zaten 50 kusur yasinda fethediyor tum grand line i.Wb ye bakiyorsun 2 3 tane kalici yara var ki Rogerdan oldugu dusunuluyor.Ayni sekilde Roger da pek yara gormedik Rayleight de zoro gibi yaralai var.
 
@Buggy The Clown Luffy'nin müttefik edinme olayı gibisinden bir durum söz konusu değil. Luffy bunu hiç bir zaman istemedi bu istemeyişi de onun çaresizliğini değil özgürlüğünü gösterir Bartolomeo'nun dediği gibi.
Ben onu sadece müttefik bulabilme yeteneğinin potansiyeli ile bir alakası olmamasına değinmek için söyledim. Luffy'nin müttefik aradığı gibi bir iddiaam yok.

Luffy etrafta kimse yok diye Ace'i adam edip arkadaş oldu. Serseri mayın gibi etrafta dolaşan biriydi. Küçükken zaten arada yaş farkı vardı üstelik Luffy meyve gücünü dahi kontrol edemiyordu. Bu Ace Kk olmaya daha yakındı demek değil. Ace ve Sabo Luffy'yi öldürmeye niyetliyken Luffy'nin gösterdiği iradeden etkilenip onu kabul ettiler. Ace de Sabo da Luffy'nin hep başına buyruk ve insanları kendine çeken bu huylarına yönelik konuşmalar yaptı.
Ace'in çocukken yaptığı şey para toplamak ve sağa sola saldırmakken Luffy sayesinde farklı özellikler de edindi. Peşine gitti korsan oldu. Sonra gördük ki yeni dünyaya ulaşmış WByi aramaya koyuldu. Buraya lafım yok yaparsın ama niyeti ne en özgür olmaktı ne de macera yaşayayımdı. Tek derdi dünya adını duysundu ki Kk olmak Rayleighten de tescillidir ki bundan çok daha farklı bi şey.
Jinbei geldi 5 gün dövüştüler. O beğenmediğiniz Jinbei ateş meyvesi kullanan bi adamla 5 gün çarpıştı ki sonuçta kazanan da yoktu. Sonra Wb geldi Ace'i yendi yanına aldı. Bu herif tuttu uyurken dahi yüzlerce kez saldırdı. Derdi neydi? Sonra baktı ki şansı yok, bi aile gibi burası o da eksikliğini duyduğu şeyleri burada buldu ve emir altına girdi. Sadece sözde olan Kk olma isteğini de kenara atıp başka birinin iradesini kabul etti ve onu Kk yapacağım bi de dövme yaptırayım deyip bu yolda ilerledi. Sonra kaptanı gitme dedi gitti, Teachi öldürmeye peşine koştu eline yüzüne bulaştırdı ama bu önemli değil olabilir lafım yok. Neyse işler sarpa sardı tayfası ve Luffy tam düzeltti derken savaşta herkesin emeğini hiç etti yetmedi Luffy'yi falan da tehlikeye attı. Ölürken bile tek derdi dünyada onu kabullenen insanlar var mı idi.
Bu adam Kk olacak potansiyel ve iradeye sahiptir diyenle tamamen zıt fikirdeyim. Güçlü müdür? Elbette güçlüdür fakat ezip geçecek iradesi yetersiz olsa da Kk olacak kadar değil. Kk insanları peşine takacak, iradesini kabul ettirecek ve ne olursa olsun emeli özgür olmak ve kimseye aldırış etmeden ilerlemek olacaktır. Bu yolda düşersin ezilirsin ya da başaramazsın, ölürsün bunlar mesele değil ama vazgeçmek, emir altına girmek ve hedefini Ace'inki gibi tutmak önemli sorunlar.
Ace güçlü bi korsan olurdu ki çok uç da değilmiş son gördüklerimize göre bi Jack, Marco falan olabilirdi ileride. Konum olarak. Ama asla Kk olacak bi adam değildi benim gördüğüm.
BigMom kendine müttefik arıyor, Kaido Wano ile müttefik, Wb'nin savaşa getirdiği adamların yarıdan çoğu müttefik. Zamanında Roger Odenle müttefik. Müttefik aramak güçsüzlük değildir ama zaten farkı anlayamamışsın. Luffy insanları müttefik yapayım diye uğraşmıyor. İnsanlar onun peşinden gidiyor. Bu Mihawkın tabiriyle denizlerdeki en tehlikeli güç.
Dofa gelinceyse Kk olacağına inanan kim? Tayfası. Bu bi anlam ifade etmez. Luffy ise Rayleigh, Shanks gibi adamlara bunu dedirtiyor. Wb bile Rogerın iradesini Luffy'nin taşıdığına inanarak öldü.
Doftan ne Kk olurdu ne de yonkou.
Herkes özgürlüğü arayacak diye bir kaide yok. Amaçları potansiyelleriyle bağlantısız şeyler. Jinbei ile dövüşmelerini Ace için dezavantaj olarak göstermişsin fakat Ace o zaman çaylak bir korsandı. Wb'ye uyurken saldırma konusuna gelirsek Luffy de WB'yi uyurken öldüremez. Ace, WB'yi kral yapmaya çalışıyordu fakat WB'de onu kral yapmaya çalışmıyor muydu? Savaşta hiç kimsenin emeğini hiç etmedi, herkes onu kurtarmaya çalıştı ve kurtardı. Sonrasında kendisini kurtaran adama sövülmesi üzerine sana göre tayfanın as adamı olan Marco izlerken, Marco'nun yerine söven kişiye haddini bildirmeye çalıştı. Bu onun diğer WB korsanları gibi çöp olmadığının bir kanıtıdır. Ha birde yenilmesinin başlıca sebebi Luffy'den başkası değil. Korsan kral potansiyeli olan Luffy bu kadar güçsüz olmasaydı o savaş daha uzun sürerdi. Ace emir altına girdi demişsin. Bir soru sorayım Teach sence korsan kral olma potansiyeline sahip mi? O da WB'nin emri altındaydı. Müttefik aramak güçsüzlüktür hala bu iddiaamın arkasındayım. BigMom yeterince güçlü olsa müttefik aramayıp diğer Yonkouları yenerdi ama malesef yeterince güçlü değil. Aynı şey Kaido, WB içinde geçerli. Yeterince güçlüysen müttefiklere neden ihtiyaç duyarsın? Shiki, Rogere neden tek başına değilde müttefikleriyle saldırdı? Söyleyeyim gücü yetmeyeceği için. Law niçin Luffy ile müttefik olup Doffy'e saldırdı? Çünkü tek başına gücü yetmeyeceği için. Luffy neden Law ile müttefik oldu? Çünkü 1 Yonkou'yu tek başına indiremeyeceği için. Bu şekilde daha fazla örnek sıralayabilirim. Şey diyebilirsin amaçlarına daha kolay ulaşabilmek için müttefik oldular ama bu da müttefiklerini kullandığı anlamına gelir dolayısıyla gerçek bir müttefiklik değildir. Bir kandırmacadır.Diyeceğim o ki Ace, Ace, Sabo ve Luffy üçlüsü içinde ön planda olan kişiydi. Bana göre bu üçlü içerisinde potansiyeli en yüksek olarak gördüğüm kişiydi.
 
Konudan uzaklaşma.
Sen emir eri diye küçümsemedin mi WB'ye katıldığı için ?
Luffy Shanks'a katılmak için kendi gözünü bile çıkarmayacak mıydı ?
Yani senin söylediğin argüman geçersiz, yenisini bul gel tartışalım :artiz:
Yo. O baktı bi halt yapabileceği yok emir-eri oldu 7 yaşındaki Luffy maceraya çıkmak için beni de yanınıza alın dedi. Aradaki farkı göremiyorsan artık senin için çok geç. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık