Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zaten bu argümanı Ace-Luffy kıyası için değil de ''Luffy KK olmayı hakediyor mu'' ya da ''Luffy Roger seviyesine gelir mi?'' gibi tartışmalarda kullanıyorlar.Ace'in de çapının olmadığını düşünen kusura bakma da açık bir şekilde haterdır.Seride net bir şekilde ''Abi kardeşini korur'' mesajı birden fazla kez verilmişken Ace'in Jinbei seviyesinde kalacağını düşünmüyordun herhalde ?
Jinbei de en az onun kadar korudu Luffy'yi.
:( Mesele korumaksa Crocodile da korudu Marco da Vista da Shanks da Dragon da. Bundan çıkarılacak sonuç ne? Ace o düzeye gelecek iradeye sahip bi adam değildi zaten isteği de o değildi. Dünya beni kabullensin vs diye dolaşıyordu.
O an için veya öncesinde Luffy'den güçlü olması daha güçlü bi iradeye sahipti demek de değil.
Ace'i kurtarmaya gelen Wb dahi o savaş meydanında adamlarını onun yolunu açmaya gönderecek kadar kabullendi ve anladı bunu.
 
Potansiyelsiz demek başka Luffy kadar potansiyeli yok veya Kk olacak düzeyi yok başka. Dof da çocukken kullandı ama Kk olacak potansiyel onda da yok.
Zaten şuradan anla Roger ve Luffy Kk olmayı en özgür adam olmak olarak nitelendiriyor ve sahip oldukları irade onlara bu yolu sunuyorken hikennoeysu'nun tek derdi dünya beni tanısın şeklindeydi. Doğarken hakiyle doğanlar var, kimisi de stres anında çocukken uyandırıyor ama bu sonradan uyandırandan güçlüdür anlamına gelmiyor.
Ace bi tümen komutanı olacak kadardı. Çocukken Luffy sonra da WB ona bi yuva verdi ve o da bunlarla yetindi zira aradığı buydu ama Kk olacak iradeye ve isteğe sahip değildi. Diyelim ki WB öldü o tayfa Ace'i değil Marcoyu baş seçerdi yine. Ama Luffy farklı. Her gittiği yer ve ortamda insanları arkasında toplayacak kudreti içinde barındırıyor ve onun en güçlü yanı da bu.
Alakası bile yok. Dediğin gibi olduğunu varsayalım o zaman Luffy, çocukluğunda neden Ace'in kuyruğuna takıldı ve onu neden hayatının hiç bir evresinde yenemedi. Ace ve Sabo, Luffy'den daha fazla gelişime açık karakterlerdi bana göre. Doflamingo'nun Yonkou olamayacağını neye dayanarak söyledin bu adamın Korsanlar kralı olacağına inanan seri içerisinde karakterler varken? Wb ölünce yerine Marco geçti çünkü tayfanın ilk üyesi, en sevilen/saygı duyulan üye, en tecrübeli üye olabilir. En potansiyelli kişinin kaptan olma gibi bir zorunluluğu yok. Luffy'nin müttefik edinme olayı onun potansiyelini değil daha çok çaresizliğini gösterir. Güçsüz insanlar kendisine müttefik arar. Biraz Ace haterlığın var gibi geldi bana.
 
Ace serideki favori karakterlerim arasındadır. İlk beşimdedir. Ki sıralama yapmayacağım bir beşli bu.
Haterlık konusuna söz geçirebildiysem, Ace'in Luffy'den daha az potansiyel barındırdığını, serideki en kuvvetli KK potansiyelinin Luffy olduğunu, daha sonra Ace'in gelebileceğini söylemek istiyorum.
@Buggy The Clown Luffy'nin müttefik edinme olayı gibisinden bir durum söz konusu değil. Luffy bunu hiç bir zaman istemedi bu istemeyişi de onun çaresizliğini değil özgürlüğünü gösterir Bartolomeo'nun dediği gibi.

*
Hayatının hiç bir evresi dediğin çocukluk karşılaşmalarından mı bahsediyorsun? Niye herkeste yıllar evvelsinden kalma bi karşılaştırma söz konusu anlamış değilim. O zaman çocukken Luffy Ace ve Sabo'dan 2 yaş küçüktü, ki bir çocuk için 1 yaş farkının bile çok önemi var güç açısında. Sonuçta gelişimi olan bir evre. Öyle kıyaslayalım o zaman. Ki bana göre her türlü kıyaslanabilecek bi nokta değil çocukluk. HHakinin Ace de çocukken çıkması evet onun güçlü biri olacağının habercisi olabilir ama bu kadar. Kalkıp çocukken çıkan HK adamı kral yapar dersek Dof gerçeğini yabana atmış olursunuz.

Kişi iradesi, hedefini koyduğu şeye karşı olan inancı, tutkusu, arzusu ile ölçülür. Luffy de bunun çocukken ki örneğini gördük. Böyle bir şey olmasa Shanks kalkıp şapkayı Luffy'e vermezdi, Roger ve Beyazsakal'a öyle laflar etmezdi. Ace'in iradesinin kırıldığı nokta Beyazsakal'a teslim olduğu vakitti. Aile, yuva isteği KK isteğine ağır bastı. Ki ağır basması gerçek arzusunun da bu olduğunu gösterdi. Aslında teslim olma olayı sadece kendi içindeki "baba nefretine" karşı ağır basan" baba özlemi" duygusunaydı. Ace'in KK olmayı istemesi bile babasıyla alakalıydı, dünyaya kendi varlığını kabul ettirmek istiyordu. Ace babasından nefret ediyordu, anlamak istiyordu ama anlayamıyordu. Baba konusuna bu kadar takıntılı olan bir kişilik için aile faktörü Beyazsakal'ın ona vaad ettiği yuvayla sağlandı. Ace'de amacını gerçekleştirmiş oldu.

Yahu nasıl aslında Ace olacaktı da öldürdü Oda , Luffy oldu gibisinden bir durum olabilir. Ace zaten Beyazsakal Korsanlarının üyesi ve de çok mutlu. Anca Beyazsakal tahtının varisi olarak seçebilir böyle KK olabilirdi. Siz tatmin olur muydunuz bundan? Bu mu asıl KK iradesi? Luffy gibi en başından tayfasına tek tek üye bulup, küçüğünden büyüğüne yoluna çıkan her korsan tayfasını devirip, hedefinden bir an bile kırılma yaşamayıp ilerlediği yolda, kendi tayfasıyla bile olmayan Beyazsakal korsanlarını yöneten Ace mi KK iradesini yansıtacak? Luffy ve Ace'in kat ettiği yollarda Luffy hükümete, donanmaya, tenryuubitolara, büyük korsan tayfalarına karşı geldi ve ilerledi. Ace ne yaptı? Ace iradesini ve potansiyelini kanıtlayacak ne yaptı? Luffy KK olmanın özüne sahip bir karakter. Öyle Ace gibi gidip en güçlü adamı bulup yeneceğim, KK ben olacağım kafasında değil. KK olmanın özü de bu değil. Luffy, tayfasını kurup ada ada gezmek isteyen, denizi tanımak, yaşamak, özgür olmak isteyen bir karakter. KK olabilmek için de bu yüreğe sahip olmak gerekir diyorum ben.
 
Alakası bile yok. Dediğin gibi olduğunu varsayalım o zaman Luffy, çocukluğunda neden Ace'in kuyruğuna takıldı ve onu neden hayatının hiç bir evresinde yenemedi. Ace ve Sabo, Luffy'den daha fazla gelişime açık karakterlerdi bana göre. Doflamingo'nun Yonkou olamayacağını neye dayanarak söyledin bu adamın Korsanlar kralı olacağına inanan seri içerisinde karakterler varken? Wb ölünce yerine Marco geçti çünkü tayfanın ilk üyesi, en sevilen/saygı duyulan üye, en tecrübeli üye olabilir. En potansiyelli kişinin kaptan olma gibi bir zorunluluğu yok. Luffy'nin müttefik edinme olayı onun potansiyelini değil daha çok çaresizliğini gösterir. Güçsüz insanlar kendisine müttefik arar. Biraz Ace haterlığın var gibi geldi bana.
Luffy etrafta kimse yok diye Ace'i adam edip arkadaş oldu. Serseri mayın gibi etrafta dolaşan biriydi. Küçükken zaten arada yaş farkı vardı üstelik Luffy meyve gücünü dahi kontrol edemiyordu. Bu Ace Kk olmaya daha yakındı demek değil. Ace ve Sabo Luffy'yi öldürmeye niyetliyken Luffy'nin gösterdiği iradeden etkilenip onu kabul ettiler. Ace de Sabo da Luffy'nin hep başına buyruk ve insanları kendine çeken bu huylarına yönelik konuşmalar yaptı.
Ace'in çocukken yaptığı şey para toplamak ve sağa sola saldırmakken Luffy sayesinde farklı özellikler de edindi. Peşine gitti korsan oldu. Sonra gördük ki yeni dünyaya ulaşmış WByi aramaya koyuldu. Buraya lafım yok yaparsın ama niyeti ne en özgür olmaktı ne de macera yaşayayımdı. Tek derdi dünya adını duysundu ki Kk olmak Rayleighten de tescillidir ki bundan çok daha farklı bi şey.
Jinbei geldi 5 gün dövüştüler. O beğenmediğiniz Jinbei ateş meyvesi kullanan bi adamla 5 gün çarpıştı ki sonuçta kazanan da yoktu. Sonra Wb geldi Ace'i yendi yanına aldı. Bu herif tuttu uyurken dahi yüzlerce kez saldırdı. Derdi neydi? Sonra baktı ki şansı yok, bi aile gibi burası o da eksikliğini duyduğu şeyleri burada buldu ve emir altına girdi. Sadece sözde olan Kk olma isteğini de kenara atıp başka birinin iradesini kabul etti ve onu Kk yapacağım bi de dövme yaptırayım deyip bu yolda ilerledi. Sonra kaptanı gitme dedi gitti, Teachi öldürmeye peşine koştu eline yüzüne bulaştırdı ama bu önemli değil olabilir lafım yok. Neyse işler sarpa sardı tayfası ve Luffy tam düzeltti derken savaşta herkesin emeğini hiç etti yetmedi Luffy'yi falan da tehlikeye attı. Ölürken bile tek derdi dünyada onu kabullenen insanlar var mı idi.
Bu adam Kk olacak potansiyel ve iradeye sahiptir diyenle tamamen zıt fikirdeyim. Güçlü müdür? Elbette güçlüdür fakat ezip geçecek iradesi yetersiz olsa da Kk olacak kadar değil. Kk insanları peşine takacak, iradesini kabul ettirecek ve ne olursa olsun emeli özgür olmak ve kimseye aldırış etmeden ilerlemek olacaktır. Bu yolda düşersin ezilirsin ya da başaramazsın, ölürsün bunlar mesele değil ama vazgeçmek, emir altına girmek ve hedefini Ace'inki gibi tutmak önemli sorunlar.
Ace güçlü bi korsan olurdu ki çok uç da değilmiş son gördüklerimize göre bi Jack, Marco falan olabilirdi ileride. Konum olarak. Ama asla Kk olacak bi adam değildi benim gördüğüm.
BigMom kendine müttefik arıyor, Kaido Wano ile müttefik, Wb'nin savaşa getirdiği adamların yarıdan çoğu müttefik. Zamanında Roger Odenle müttefik. Müttefik aramak güçsüzlük değildir ama zaten farkı anlayamamışsın. Luffy insanları müttefik yapayım diye uğraşmıyor. İnsanlar onun peşinden gidiyor. Bu Mihawkın tabiriyle denizlerdeki en tehlikeli güç.
Dofa gelinceyse Kk olacağına inanan kim? Tayfası. Bu bi anlam ifade etmez. Luffy ise Rayleigh, Shanks gibi adamlara bunu dedirtiyor. Wb bile Rogerın iradesini Luffy'nin taşıdığına inanarak öldü.
Doftan ne Kk olurdu ne de yonkou.
Hani her zaman koruyabilmesi için her zaman güçlü kalması lazım ya o açıdan.Neyse bu konuda ikimizin de fikri net olduğu için tartışmayı devam ettirmek beyhude olur.
Her zaman koruyabilme lafın yanlış. Luffy Ace'i Sengokudan korurken ondan güçlü mü oldu? Aokijiye karşı Ace kendi ağzından cevabı verdi. Bi gün Luffy onu geçene kadar ve yanında olduğu sürece korurdu. Luffy geçse bile gerçi korumak için o da canını verir Luffy de. Abi kardeş ilişkisi üzerinden çok yanlış bi denklem kurmuşsun. Luffy'yi Crocoya, Lucciye, Moriaya, Enele karşı Ace mi korudu? Elbette kardeşin tehlikedeyse, bunu biliyorsan ve gücün yetiyorsa koruyacaksın. Luffy de Ace'i korudu Sengokudan, cellatlardan. Ne oldu bu durumda senin denklemine göre?

Neyse Ace'i zaten sevmem bunu hep de söylerim ama Luffy'den daha fazla potansiyelli olmasına işaret bi durum ne oldu ne de görüldü. En fazla olacağı şey Luffy Kk olurken yanında duracak önemli bi güç olmasıydı. Kk olacak bi iradesi yoktu zaten hedefi de bu olmamıştı.
 
Son düzenleme:
Şu anki kk adayından 10 sene önce kral haki kullanabilen birinin, kendisi Shanksu Shanksu diye dolaşırken sokaklarda adam döven birinin, Wb'nin yanında yetişmesine ve kendisinden alt ve üst rütbede olanların haki bilmesine rağmen Ace'in haki bilmediğinin iddia edilmesi..!

Henüz uyanmamışsınız (!) anlaşılan. Bir taşla iki kuş vuralım öyleyse. Günaydın :)

Edit: Cümle düşüklüğü.
Edit 2: Cümlede hala bir sıkıntı var gibime geliyor ama hayırlısı artık.
 
Son düzenleme:
Bencede Ace in pontansiyeli Luffy den fazlaydı.Küçükken yaş farkı güç farkına neden oldu doğru.Ama denize açıldıktan sonra işler değişir aga.MF deki Ace e bak Mf deki luffy e bak.Luffy yavaş yavaş pişiyor.
 
Bencede Ace in pontansiyeli Luffy den fazlaydı.Küçükken yaş farkı güç farkına neden oldu doğru.Ama denize açıldıktan sonra işler değişir aga.MF deki Ace e bak Mf deki luffy e bak.Luffy yavaş yavaş pişiyor.
Mfdeki Ace Luffy'den 3 sene fazla denizde kalmış bi Ace. :( Yahu cidden bu örneği verirken dalga geçmedin değil mi? Gelgelelim orada Aokiji ile meyve bazlı bi çarpışmaları söz konusu sadece. Mfde Ace ne yapmış?
Luffy'nin orada ve oraya gelene kadar yaptıklarıyla kıyaslamak mı niyetin?
Ne yapmış ve göstermiş de Ace potansiyeli geçmiş Luffy'yi?
Haydi Ace de savaş lordu indirmiş olsun ki çoğu uzun zamandır savaş lorduydu Luffy'nin indirdiklerinin haydi dengi adamlar olsun biliyoruz ki Luffy'den önce Enies Loby'yi basan ve o hale getiren yok, İmpel Downda Shikiden başkası yok, Mfye gelecek sebebi ve durumu da yok Ace'in. Luffy'nin orada yaptıkları belli. 6 ayda Luffy en azından Ace'in kesin yapmadığı 3 büyük olayı başarmış. Savaş lordlarını saymasak bile ki onlar da sayılı ve uzun süredir o konumda olan adamlar. 6 ayda bile fazla iş yapmıştır Luffy o gereksizin 3 yılda yaptığından.
Ne yapmış bu Ace yahu nedir yani sırrı?
 
Son düzenleme:
Bazı yorumlar göz kanatıyor, Ace'in zaten Haoshoku Haki'si var :/
Daha veletken ne olduğunu anlamadan kullanıyor lakin kendisi bunun farkında değildi, H.Haki var diyemeyiz o yüzden, kullanamıyor çünkü. :)

@Reiper ,

Bir tarafta Ace WB öldükten sonra kaçtığını düşünsek kaptanlığı Ace yapacaktı WB korsanlarında. Rogerın oğlu, opi bir meyveye sahip,tüm hakileri kullanabiliyor. Potansiyeli luffy'nin 20-30 katı.

Bir tarafta ne yediği belirsiz olan bir tip olan Luffy en özel noktası hal,tavır,kullanabildiği güçler olarak Roger'ı andırması.

Soy faktörü seride o kadar ön planda olmasa dediğin gibi sağ tutması luffy'e engel olmazdı ama önemli bir faktör.
Marcodan kesin, Jozudan da büyük ihtimalle zayıf bir adamı niye kaptan yapsınlar? Hadi yaptılar diyelim, babamızın vasiyeti deyip destek oldular, Ace ne kadar etkili olabilirdi? 2 meyveli BB bu sefer de Ace önderliģindeki WB korsanlarlarını yenip yine adalara çökecek, yine Yonko olacaktı. WBnin tayfasının adı şimdiki gibi yine silik olacaktı. Olayı hikayenin gelişimine göre değerlendirmek gerekiyor.

Soysa Luffy de D. onun dedesi de Roger dengiymiş, babası da Devrimci Dragon. Bir de görünen üzerinden konuşmak lazım. Acein Mera Mera dışında yeteneği yok, yani o çıkardı bu çıkardı demek yersiz.
 
Roger'ın oğlu olan Ace, Roger'ın neredeyse reenkarnasyonu olan Luffy. Hani mesele Roger ise belirteyim dedim.

Şu konuda bilmediğiniz bir şey var. Ace potensiyelli ve yaşça Luffy'den büyüktü evet ama her insan gibi Ace'in de bir sınırı vardı. O sınıra varınca Ace'in gelişimi duracaktı. Luffy'nin Ace kadar potansiyeli varsa eninde sonunda gelişmesi durmuş Ace'i yakalayacaktı. O potansiyel ise kesinlikle var Luffy'de. Roger'ın adamları, Roger'ı tanıyanlar falan paso Luffy'yi Roger'a benzetmedi mi?

Velhasıl kelam Roger üzerinden bir yerlere varmak isteyenler için yazdım bunları. Ace ise güçlü müydü? Kesinlikle. Sadece yanlış zamanda yanlış adamlara çattı.
 
Ace hater'ları iş başında. Wb gibi bir efsanenin, Marco gibi gücü goroseiler tarafından övülmüş bir ekibin yanında Ace tümen komutanı olabilmiş ancak. Vah Ace vah ! :) Aynı durumda Luffy olsaydı Wb'ye " oyy Oyaji, sen yaşlandın devir artık benim devrim, kk olacak adam benim, o yüzden bundan sonra kaptan da benim" diyecekti :fool:

Hadi Luffy Wb'nin 1. tümen komutanı olsun. Yine de ancak(!) bir tümen komutanı olabildiği için eziklenecek miydi ? Yenilir yenilmez orası ayrı da Wb'nin 1. Tümeni Bb'yle savasabilecek kadar güçlü la şaka mısın :hhh:

Luffy Mom'un adamını yanında bir kişi+tüm ormanla 11 saatte ancak yenebiliyorken Marco Mama'ya denk güçte olan Bb'yle savaşıyor :hoo:

Evet, sadece bir tümen komutanı olduğu için bir adamı eziklemenin ne kadar mantıklı olduğunu da bu ezikleme çabasının ne kadar nefret ve mantıksızlık temelleri üzerine kurulu şahsi bir iddia olduğunu da görmüş olduk. Şahsi iddia diyorum çünkü bir tümen komutanının neler yapabildiği manga sayfalarıyla ortada ;)

Şimdi de şey der/ler... Marco 1. tümen, Ace 2'ydi. Aralarında dünyalar kadar güç farkı var :gamyon:Derler derler, eminim. Buna binaennnn :)

Şimdi 1. tümenle 2. tümen arasında güç farkı olduğunu söyleyen kesim bu sefer de Ace'in 2. tümen komutanı olarak haki kullanamayıp 3. ve 4. tümen komutanlarının nasıl oluyor da haki kullanabildiğini açıklayamaz :) Pardon onun için de şunu derler; tümen komutanları güç sıralamasına göre belirlenmiyor :hhh:

Yani kısacası arkadaşlar, bu hatercı kesimin tutunduğu şeyler kırık dallardan müteşekkil. Onlara da gördüğünüz gibi bir yere kadar tutunabiliyorlar. Hatta bu arkadaşlar için:


desek daha doğru olacak sanırım :ehe:

Ne denir ki başka. He Ace ezikti, tamam sensin, sizsin, sizsiniz, sizsinler, sensizler :fool: :byee:
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık