Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haki>meyve.Aman aman haki daha önemli diyemem ancak bence olay bu. İleridede nice meyvesiz ve haki ile büyük yerlere gelmiş karakterler göreceğiz bence.Ki şu an bile Garp, Muhtemelen Roger,Shanks,Rayleigh,Weeble(bence) gibi karakterler var.Üstüne üstlük Meyvesi çok üst düzey olanlarda bile haki vardır ve bunu geliştirmişlerdir bence :)
 
Potansiyeli olan bir adam;

1 - Meyve gücü kullanmadan haki ve douriki kasarak en güçlü adamlardan biri olabilir mi?
2 - Haki kullanmadan meyve gücü ve douriki kasarak en güçlü adamlardan biri olabilir mi?

İlk soruya evet ikincisine hayır diyorsan sende haki > meyve gücü demiş oluyorsun güzel kardeşim. Serideki karakterlerin çoğu bu iki gücü de kullanabildiğinden şu karakter şöyle bu böyle diye konuşmaya pek gerek yok aslında serinin mantığı içerisinde güç unsurlarını ele alarak şu soruyla cevaba ulaşabiliriz basit olarak. Ha cevapların başka türlüyse yapacak bir şey yok.
 

MDL_Roronoa

smokerin meyvesi haki bilen için büyük bir dezavantaj sağlıyor kendine. east blue'da takılıp kral olabilirdi. şimdiye kadar ne zmaan luffy ile karşılaşsa yere yatırırdı luffy yi. hatta luffy smokera tek bir yumruk dahi atamadı. ama bakıyorsun 2 yıl sonra luffy aradaki farkı kapatmak bir yana fersah fersah açmış. tek bir dövüş yapmadan adamı yere gömdü resmen. bildiğin smokerin 4-5 katı gücünde görünüyor luffy.
 
Haki meyveden daha üstün bir güçtür bana göre. Meyve ile bir yere kadar gidebilirsin ama hakisiz asla devam edemezsin (Teach örneğini vermeyin). Haki seni bir üst boyuta taşıyacak olan unsurdur. Nitekim bizimkilerin devler ligine girmeden önce aldıkları ve öğrendikleri eğitim ''haki'' idi. Yok efem Zoro kılıç tekniği üzerine çalıştı, Sanji de bacak kıllarını aldı artık daha güçlü demeyiniz :) Evet, bunlar tabi ki var. Ancak işin temelinde hepsi de haki öğrendi ve bu konuda kendini güçlendirmeye çalıştı. İki yıllık eğitim resmen bizimkilerin haki öğrenmesi adına verildi desek yanlış olmaz bana göre.

Seride meyvesiyle ön plana çıkıp da zirveye oynayan isimler bile hakiyle zirvedeler bir ölçüde. Aksi halde sadece meyve ile zirvede olamazlardı. Yine çok güçlü olabilirlerdi ancak zirveye çıkamazlardı. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri, Dünya'nın en güçlü adamına dünyayı yıkacak gücün yanı sıra 3 tip de haki de verilmesi ;)

O meyveyi başka birine ver ama hakileri çıkar... Çıkabilir miydi Wb zirveye ? Çıkardı diyeni Allah çarpar Cuma Cuma :)

Meyve 1 ise, o meyveyi 10 yapacak olan hakidir. Luffy hakisiz kokasız g2 ile nerede, g4 ile nerede ? Hakisiz g4 işe yarayan bir teknik olur muydu ? Hayır. Çünkü o tekniğin özünde haki gücü yatıyor. Dolayısıyla gomu gomu gibi normalde dandik gözüken o meyveyi zirveye taşıyacak olan da hakidir.

Başka karakterlerden örnek vermek gerekirse... Shanks ve Mihawk. Biri yonkou diğeri dünyanın en iyisi. Shanks'ın ne kadar sağlam hakisi olduğunu hem Oda tasdikledi hem Wb tümenlerinden Jozu ve Marco. Onu anlatmaya gerek yok. Mihawk'ı ise şu şekilde anlatayım. Meyvesi olan adamdan meyve konusunda kendisini geliştirmesini beklersiniz. Bunun yanında fiziksel güç, hız, dayanıklılık, teknik ve haki. Sadece kılıç kullanan meyvesiz (ağırlıklı olarak çoğu kişinin düşüncesine göre) bir adamın zirve olabilmesi için geliştirmesi gereken şeyler daha kısıtlıdır. Bu adam kılıç teknikleri, fiziksel güç, dayanıklılık ve haki kasmak zorunda. Ve bunlarda da çok çok sağlam olmalı ki zirveye çıkabilsin. Zaten Mihawk'ın ne kadar sağlam bir b.haki kullacısı olduğu şu cümleden belli bence:


Kılıcına atılmış her çentik onuruna sürülmüş bir lekedir :a:

Kılıç ustaları iki şey için yaşar; kılıcı ve onuru.

Yukarıdaki cümlenin bir kılıç ustası için ne kadar önem taşıdığını daha net bir şekilde ortaya çıkmış oluyor.

Ayrıca Mihawk'ın b. haki konusunda Zoro'ya:

''Bunda USTALAŞANA KADAR sana içkiyi yasaklıyorum.'' demesi de bu adamların zirve olabilmeleri için ne kadar hayvanat bir b.hakiye sahip olmaları gerektiğini destekler nitelikte.

Buna bir diğer örnek de Zoro'nun kurduğu cümle:

Hakin benden üstün olmadığı sürece kesemeyeceğim hiçbir şey yok!

Bunları neden örnek veriyorum ve bu cümle ne ifade ediyor ?

Zoro bir kılıç ustası olarak her şeyi kesmenin peşinde. Bu da demek oluyor ki b.hakisi herkesten üstün olmalı ki kesemeyeceği bir şey kalmasın. Yani zirveye çıkması için gereken şey yine haki :good:


Mihawk sayfasını da bu şekilde kapatarak kendisinin üst düzey bir haki kullanıcısı olduğunu ifade etmek istedim.

Nitekim zirvedeki diğer karakterlerin de çok iyi meyvelerin yanında bu meyveleri haki ile bir üst lige taşıdıklarını düşünüyorum. İlerde de karşımıza çıkacaktır bunlar.

Ne kadar sağlam meyven olursa olsun üst düzey haki bu gücü nötrleyebilir. Misal:


Akainu'nun muazzam meyvesi, Shanks'ın hakisiyle karşılaşıncaya kadar muazzam. Shanks hakisiyle, ''hoooooppp yeğen orda duracaksın'' dedi ve kılıcıyla da durdurdu Saka'yı.

Geçelim kral hakiye. Bize bu seride sırasıyla şunlar gösterildi:

  1. Şeytan meyvesi
  2. Haki
  3. Meyve uyanışı
Şeytan meyvelerinin uç noktasını biliyoruz yani artık. UYANIŞ! Ötesi yok. Ve biz bu seride bir şeyi daha biliyoruz ki sayılar ilerledikçe güç çizelgesi de bununla doğru orantılı olarak hep yükseliyor. Bu shounen klişesini bozan belki birkaç örnek vardır Op'ta. Fazlası yok. Mingo öldü, Weeble çıktı, Jack çıktı.. Sonlara saklanan her zaman daha güçlüdür.

Dolayısıyla bu mantığa dayanarak varmak istediğim nokta, yukarıda saydığım 3 unsurun sonuncusunun kral haki olacağıdır. Bunu tabloya eklersek eğer;

  1. Şeytan meyvesi
  2. Haki
  3. Meyve uyanışı
  4. Kral haki
1-3 ve 2-4 kendi aralarında ilişkili olarak gösterileceği beklentisi içerisine giriyorum.

Yani herkesin karşısında soğuk terler akıttığı kral haki en sona kalacak olan güç ve bu güç de hakiyi zirve yapacak olan şey tabi ki.

Aksi halde Mf'de ne Aokiji'nin ne Sengoku'nun ne Wb'nin kral haki karşısında şaşırmasını açıklayamayız. Aokiji ezikler bayıldı diye neden endişelensin. Umurunda mı ezikler ? Ya da o ezikler bayılmasa diğer ezikler kendisine sıkıntı verebilir mi sanki ? Falan felan. Yani bu işin içinden büyük bir gücün çıkacağı uzun zamandır belli olan bir şey aslında.

Toparlamak gerekirse hem üst düzey karakterlerden yola çıkarak hem de serinin bize sunduğu güç sıralamalarını göz önünde bulundurarak ben hakinin meyvelerden daha üstün bir güç olduğunu düşünüyorum. Hatta bence bu çok açık bir mevzu. Nitekim meyveleri bile bir üst seviyeye taşımayı sağlayan şey haki beyler!!! ;)

Hakin yüksek ise Law seni kesemez.
Hakin yüksek ise kılıcın magmayı durdurur.
Hakin yüksek ise Pica'yı salata gibi doğrarsın.
Hakin yüksek ise tüm kılıçlar kakuotu yoru olur.
Hakin yüksek ise Teach'e en büyük rakip sen olursun. Nitekim Teach'i en çok zorlayacak olan rakipler teorik olarak meyvesiz adamlardır vs.

Yani işin özü haki beyler. Kasmaya gerek yok :cool:
 

Gravity

Cevap çok basit, şayet Rayleigh bir kılıç ustası olsaydı onun öğrencisi olan Luffy şuan kılıç kullanıyor olurdu. Kılıcını kullanmadan da savaşabildiğini biliyoruz.

Rayleigh kılıç ustası diye illa kılıcı öğretmek zorunda değil. Öğrencisi neyde iyiyse onda yol göstermesi yeterli. Senin mantığına göre mihawk zoroya hakiyi öğretmedi deriz. Ama hem haki hem kılıç öğretti.
 

Gravity

Rayleighde Shanksta Kılıç ustasıdır , sırf kılıç ustası olmak için kılıçla yatıp kalkmak onunla iyi zaman geçirmek gerekmiyor.
Savaşlarında aracı olarak 1. mertebe kılıç kullanıyorsan kılıç ustasısındır.Kılıç kuşananındır.
:at:
 
@Tyr

O zaman da şöyle bir açık çıkıyor ortaya. Mihawk Shanks'ı yenememesine rağmen, Oda onaylı tek kollu Shanks'ın gücünde herhangi bir azalma olmamasına rağmen Mihawk nasıl en iyi unvanını aldı? İki ihtimal var.Ya Mihawk Shanks'tan daha güçlü ya da Shanks Yonkou unvanına ulaştığı için en iyi kılıç ustası unvanının bir manası kalmıyor.
 

Gravity

Kılıç ustası mı değiller mi halk karar versin.
Hacı sen, zoro slahı öğrenene kadar kılıç ustası değildi diyen birisisin. Oda bile çıkmış 3 kılıç ustası demiş. Mr1 beni hiç bir kılıç ustası yenemedi deyince zoro, demekki benle karşılaşmadın diyor. Ace ve luffy konuşurken, luffy tayfasındakileri sayarken bir aşçı bir kılıç ustası falan diye sayıyor. Bu konuda luffy, oda, mr1, zoro, hatta cobi bile zoroya o şeytani bir kılıç ustası diyor. Bu konuda maalesef senin fikrini baz alamam. Kılıç ustası olmak için illa slash şart değil. Ama slash atabilen bir kılıç ustası bana göre daha yeteneklidir.

@Tyr

O zaman da şöyle bir açık çıkıyor ortaya. Mihawk Shanks'ı yenememesine rağmen, Oda onaylı tek kollu Shanks'ın gücünde herhangi bir azalma olmamasına rağmen Mihawk nasıl en iyi unvanını aldı? İki ihtimal var.Ya Mihawk Shanks'tan daha güçlü ya da Shanks Yonkou unvanına ulaştığı için en iyi kılıç ustası unvanının bir manası kalmıyor.
Belki de mihawkın tayfası yok diye yonkou olmadı. Haa şu bir gerçekki dünyanın en iyi kılıç ustası dünyanın en güçlüsü değildir. Zira şuan kaidou dünyanın en güçlü korsanı. E mihawk da korsan olduğuna göre mihawk kaidoudan güçlü değildir. Ama ben uygun bir tayfa ile mihawkın yonkou olabileceğini düşünüyorum.

Neden? Ben mihawkın kaidouya zarar verebileceği kanısındayım. Zira zoro diyorki " hakin bendne yüksek değilse kesemeyeceğim hiç bir şey yok " zoro dünyanın en iyisi olmak istiyor ve herşeyi kesmek istiyor. Bu durumda seri sonundaki zoronun zırh hakisinin kk ile eşit seviyede olmalı ki kk'yı veya bir yonkouyu dahil kesebilmeli. Aksi halde zoro hedefine ulaşamamış olur. E ulaşacağına göre? Mihawk da şuan dünyanın en iyisi olduğuna mihawk herşeyi kesebilmeli. Elmasla direk temasda bulunmadığı için elması kesip kesemeyeceğini bilemeyiz. Zira slash ile kesilemeyen bir çok şey direk kılıç teması ile kesilebiliyor. Zira slasha mihawkın haki ekleyebildiğini görmedik. Zoro monete attı ama o olayın da nasıl olduğu açıklanmadı. En büyük sırlardan birisi de bu zaten.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık