Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

En iyi oyun ödülü Vampire Survivors a gitti :D Sevdiğim için mutlu oldum ama Elden Ringle Gow varken biraz garip oldu. Ard arda sürüyle kopyasını çıkardılar insanlar bağımlı gibi oynadı aşırı ucuz çok iyi dizayna sahip mükemmel diyebileceğim bir oyun.
 
@Minato tüm seriyi bitirdiğine göre bi puanlama gelir mi ne dersin ?

Benim için
Uncharted 1, (3puan)
Uncharted 2, (5puan)
Uncharted 3, (8puan)
Uncharted 4, (7puan)

Seri ortalaması (7puan) ilk iki oyun vasat altı ve vasat olmasına rağmen seri sonrasında büyük bir gelişim gösterdi ve ikonikleşti. Şimdiki nesil Tomb Rider, Uncharted çakması diyor öyle bir duruma geldi iş :D bende yeri ayrıdır senin yüzünden tekrar oynayasım geldi.


Uncharted 1

(-) Zaman zaman Uncharted'da gördüğümüz tuhaf yaratıklar hikayede baya ön planda. Bence Uncharted'ın sonradan yarattığı imaja çokta uymuyor.
(-) Bosslar tırt akılda kalıcılıkları yok.
(-) Karakterler üçüncü sınıf amerikan dizisinden fırlamış gibi.

Uncharted 2

(+) Tüm serideki en iyi boss dövüşü
(+) Karakterler ilk oyundaki sıradanlıklarından biraz çıkıp derinlik kazanıyor.

Uncharted 3

(+) Hoş sinematiklerle oyun damakta daha güzel tat bırakıyor.
(+) Hikayesi 1 ve 2'nin çok üzerinde. Hatta tüm serinin en iyisi
(+) Karakterler yine seviye atlıyor 1 ve 2'den çok daha iyi.

Uncharted 4

(+) Bir hırsıza yakışacak doyurucu bir son veriyor.
(+ -) Kişiden kişiye değişir diğer üç oyuna göre daha az aksiyon bulunuyor. Bitirişe daha uygun denilebilir mi bilmiyorum.
(+ -) Hikaye 1 ve 2'den çok daha iyi ama 3'ün üzerinde değil.
(-) Oynanışa çok yeni bir şey katmayan gereksiz mekanikler.
(+) Diğer 3 oyuna göre oyunu sessizce düşman indirerek bitirmeye daha açık hale getirilmiş.

Son notlar:

Bana göre Uncharted'ı Uncharted yapan üçüncü oyundur. Zirvesini orada gördü o çıkıştan sonrasına yakışır da bir son verdi dördüncü oyunda.. (diğer yan oyunları saymıyorum) Oynaması keyifli zevkli iyi bir seridir. Hikayesi, aksiyonu ve Bulmaca çözümleriyle pişman etmeyeceğini düşünüyorum. Oyunda beni en bayan şey bitmeyen dövüşler.
Serinin yükselen bir grafiği var; 5 üzerinden puanlarsam; çıkış sırasına göre cuk oturuyor aslında.

U1 - 1 Puan
U2 - 2 Puan
U3 - 3 Puan
U4 - 4 Puan
U Kayıp Miras - 5 Puan

Bu puanlama tabi ki serinin kendi içindeki kıyasını yansıtıyor benim için. Yoksa U1 1 puanlık bir oyun değil tabiki. Sırf dublaj için 4-5 puan verebilirim hepsine.

Daha önce oyunların sıkıntılarından bahsetmiştim; ucuza kaçılan oyun tasarımı ve çok mantıksız mevzular. Adamlar ilk 3 oyun pek uğraşmamış ama şu an stüdyonun geldiği seviye ortada, 10.000 saat kuralını silahlı çatışmayla doldurdukları için Tlou2 gibi bir şâheser ortaya çıkardılar. :ehe: Hikaye konusunda yine sıkıntıları var tabi ki, seveni oldu sevmeyeni oldu.

U3 benim için biraz hayal kırıklığıydı; oyunun açılışında kuma gömülü keleşi görünce çok fazla beklentiye girdim, Çölde geçen bir oyun oynayacağız diye ama çok sevemedim; yine hunharca adam öldürdük.

Seri kesinlikle bir Tomb Raider değil ona eminim. Aslında TR çakması diye ümitliydim bu oyunlardan ama biraz boşa çıktı. TR'nin yeni serisinin ilk oyununu oynamıştım, diğerlerini oynama fırsatım olmadı ama o oyun bile U4'ten iyiydi sanki.

İlk 3 oyunun sonundaki tatmin hissi çok kötüydü; dağları, dereleri, okyanusları, şehirleri aştık ama garibanın yüzü gülmedi. U4 ve Kayıp Miras'ta yine canınız sağolsun diyebildim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık