Bu Nioh'ta stat dağılımını nasıl yapmalıyım. Katana ve Dual-Katana kullanmak istiyorum. Biraz araştırdım ama millet fantezi yapmış resmen. Şöyle düz vuruş odaklı bir build yapılabilir mi?
@Dattebayo..! @Starrk Karakter seviyesi yüksek olduğu için şimdilik sorun yok ama ilerisi için nasıl devam etmeli? Skill mevzusu var bir de tabi. Şu an Level 35. Vampir Morgana'yı kesecem diye seviyeye fazla abandım o ara. En son Nue diye yıldırım atan bi Kedi kestim; görevin seviye 19 ama bu dürzü yine 2 atıyordu bana. İtem olayı da çorba gibi ne zaman bir set oluşturabileceksek.
Body:10
Heart:20
Stamina:10
Str:5
Skill:6
Dex:5
Magic:6
Spirit:15
Bunları sıfırlamak gerekir mi yoksa burdan yürünür mü?
Nioh 1’i oynamayalı çok fazla yıl oldu. O yüzden nioh 2 bilgime güvenerek yazıyorum:
Oyun başında builde göre stat arttırma derdine girme. Her statın silah hasarı haricinde bi etkisi var can arttırma, yük arttırma gibi. Onların baştaki etkisi yüksek. Hasarın ise ana statı arttırsan bile pek artmıyor.
Rakamla konuşursam heart’a level verdiğinde +2 attack veya +3 attack hasar alacaksın. Aynı kılıcın sarı yerine mavisini alsan o kadar fark yaratıyor zaten. Ya da mor bi silahta familiarity’i fullersen o sana +20 gibi bi attack veriyor. Kol zırhına demircide “+attack” effecti versen o da sana şuan +20 civarı, ng+’da +30 civarı bi attack veriyor. Hasarı arttırmak o kadar kolay ki stat harcadığına değmez. Etkisi başlarda çok az.
Biraz ilerlediğinde demircide kullanabileceğin malzeme bollaşacak. Bi de ileri levellerde 1 levelin etkisi az olacak. Yani şuan 100’den 102’ye çıksan etkisi fena değil dersin ama 1000’den 1002’ye çıkmak için kılıç değiştirmezsin. O zaman silahına “+Attack bonus (heart)” diye bi effect koyabilirsin. Bu effect sen heart arttırınca o silahın hasarını daha da arttırıyor. Bi de ng+’da silahın scalingini değiştirebiliyorsun. Katananın mesela strength scalingini düşürüp heart’ı daha da arttırabilirsin.
Kısacası, oyun başında hasar için heart’ı dert etme. Hasar derdin varsa “+25 more melee damage against poisoned enemies” gibi effectlere bak. Nioh 2’nin üçüncü ana görevinden itibaren zehirli düşmanlara +%75 daha yüksek vuran bi build vardı bende. 1 zehirli shuriken çoğu düşmana tekte bulaştırdığı için build baya sağlamdı. Bunu sevmezsen kılıca demirciden su elementi koy yeter. Su bulaşan düşman %20 fazla hasar yer. Bi de büyüyle ikinci bi element bulaştır bu “confusion” oluyor. %50 daha fazla hasar yiyorlar ve Ki barları dolmuyor. Yani ikinci elementi ki barı yokken bulaştırsan tekme tokat dalıp canının yarısını alırsın.
Yük statın olacak. Nioh 1’i hatırlamadığım için zırh parça ismi veremeyeceğim ama kendine bi set belirle. Göğüs ve bel kısmı en büyük etkiyi verir toughness ve hasar azaltma konusunda. Onlar ağır olsun. Diğerleri orta olsun. Toughness’ı 200’e çıkaracak ama ağırlığı da %70 altında tutacak bi set ayarla. Leveli düşük kaldıkça yenisini craft yaparsın. Sıradan zırhı yapmak kolay, malzeme sende bol vardır.
Zırhta bi yanılma olur genelde. “Defence” statı yakın diye hafif ve ağır zırh savunması yakın sanılır. Önemli olan yüzde olarak azalttıkları hasar. Tüm ağır zırhların ve tüm hafif zırhların hasar azaltımı aynı. Hafif bi set %8 hasar azaltırken ağır set %25 azaltır. Dediğim şekilde bel ve göğsü ağır, diğerlerini orta yaparsan %20 azaltman olur. O yeter.
Ben nioh 2’de en hafif olan ağır ve orta zırhları kullanarak yapmıştım bunu baştan oynarken. 11 stamina (nioh 2’deki ağırlık statı) yetmişti. Bu 11-13 civarı ağırlık statı seni baya rahatlatır. 200 toughness’a ulaşınca sıradan saldırılar seni sarsmamaya başlıyor. İlerde can emmen olunca dual blades bu sayede ölmüyor.
Canın ve zırhın düzgün bi hale geldikten sonra dex ve magic’i 10 yap en az. Kapasiteleri ve güçleri bu ilk statlarda epey artıyor. Onlarla hasar verdikçe sürekli skillpoint verecekler. O sayede savaşçında kullanabileceğin buffları açabilirsin.
Nioh 1’de var mıydı emin değilim ama ninjutsuda bi buff var mesela. 2-3 dk sürüyor. Bu süre içinde ölürsen vücudun kagebunshin gibi patlıyor ve havadan düşüp tekrar doğuyorsun. Ekstra can yani.
Magic buffları n2’de bile güçlü n1’de daha iyiydi. 2-3 saldırı emen bariyer, ki dolma hızı, %20 hasar azaltma, direk senin hasarını arttırma gibi bol bol buff var. Silahına element koyma bile yeter bu oyunda element bulaştırma güçlü baya.
Hele bi de sen dual sword kullanıyorsun. Kılıcın kendi elementini bulaştırsan, ardından büyüyle yeni element ekleyip onu bulaştırsan biri de su olsa düşman %70 fazla hasar alacak ve Ki dolduramayacak.
Büyülerde elemente dayanma buffı da olması lazım. Bossa göre element seçersin. Yoksa element vuranlardan tek yersin direk.
_______
Can, zırh, büyü ve ninjutsuyu 10-15 civarı yaptıktan sonra ana statına başlayabilirsin. O noktadan sonra hasar harici etkileri düşüyor.
Tabi nioh 1’de spirit de var onu kullandığın spirite göre ayarlarsın. Nioh 2’de o stat olmadığı için etkisini unuttum tamamen.
İlersi için de bi öneride bulunayım. Aynı setten birkaç parça giyince ekstra effectler alabileceğin set bonuslu zırhlar göreceksin. Güzel ağır ve orta setler bulunca onlara göre ağırlık statını ayarla. Nioh 2 olsa birkaç öneri yapabilirdim ama n1’i hatırlamıyorum.
Zırhlarına demirciden koyabildiğin special effectlere de dikkat et. Toughness 195’te falan kalıyorsa onu birkaç parçaya +2 toughness koyup kurtarırsın. Kolunda +attack olsun. Kafaya düşman sezme koyabilirsin. Ama bunları zırhını 5-10 level çıkarmayacağın zamanlara bırakırsan daha az yorucu olur.
_____
Sadece düz vuruşla oynarsan bitirmen mümkün ama zorlanırsın bu arada. Skillerin hasarı ve ki hasarı baya iyi.