Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Mitoloji'de de yunan tanrıları daha güçlü diye biliyorum ben. Kratos gücünü saklıyor bu diyarda. Saklamasına rağmen cinnet geçirmiş Thor'u çok da zorlanmadan tokatladı. Komple tırt çıktı iskandinav mitolojisi her şeyiyle. Gow evreninde yani. Oyunun hikayesi de hikaye sunumu bu kadar özel olmasa çoktan yerden yere vurulmuştu
Tekneyle gezerken mimir “sizin tanrılarda yıldırım, ateş gibi her elementten güçler varmış. Doğru mu?” diye soruyor. Kratos “yıllarca bende de vardı. Artık kullanamıyorum, denedim” diyor.

Açıklama olarak freya “büyüler topraktan geliyor. Senin memleket yok olunca büyüler de gitmiş” diyor.

Dua etsinler adamın tanrı güçleri kalmamış. Cidden bu kadar ezik gösterilmelerini beklemedim. Thor oyun başında baya güçlü çıkacakmış gibiydi. Kratos öfkesini kullanmak zorunda kalacaktı. Ben öyle bekledim. Aceleye getirmişler sanki.
 
Tanrı sayısı azdı ya sanki
ve reisin dinlenme vakti gelmişti bence, yok yeni path falan hacı dinlen be daha ne yapacan. Thor tam beklediğim gibiydi ama Odin sönüktü biraz. Týr göremedik adam akıllı ona yanarım
 
Tekneyle gezerken mimir “sizin tanrılarda yıldırım, ateş gibi her elementten güçler varmış. Doğru mu?” diye soruyor. Kratos “yıllarca bende de vardı. Artık kullanamıyorum, denedim” diyor.

Açıklama olarak freya “büyüler topraktan geliyor. Senin memleket yok olunca büyüler de gitmiş” diyor.

Dua etsinler adamın tanrı güçleri kalmamış. Cidden bu kadar ezik gösterilmelerini beklemedim. Thor oyun başında baya güçlü çıkacakmış gibiydi. Kratos öfkesini kullanmak zorunda kalacaktı. Ben öyle bekledim. Aceleye getirmişler sanki.

İşin tuhafı Thor'un annesi Gaea. Yani sadece Sparta vs. değil direkt Dünyanın Kraliçesi. Çok güçsüz çizilmişler.
 
Bannerlord'da 300 güne geldikten sonra ilk kalemi ele geçirdim.

Oyunun genel mantığı itibariyle para kasması Warband'a benziyor. Kervan kurdurup, İmalathane satın alıp, Şehirdeki görevlerle çok iyi para kasılabiliyor. Özellikle Kervan Pususu ve Kervana eşlik etme görevleri cidden çok avantajlı olmuş. 300 günün ardından Kervana eşlik etme görevinde 40k para kasabiliyorsun. İlk başlarda tabi ki böyle bir para vermiyor sana. Kervana eşlik etme muhabbetinde asıl olay pusuya gelen Akıncıları tokatlayıp eğer bayıltan türde silah kullanan bir ordunuz varsa alayını esir alıp, eşyalarıyla birlikte 4-5k ya yakın altın kasabiliyorsunuz.

Ordu muhabbeti ise gerçekten farklı. Okçu konusunda Atlı okçular ve batanya okçuları cidden rakipsiz diyebilirim. Eğer orduyu komuta etmeyi seviyorsanız kendinizden kat be kat büyük orduları patates edebilirsiniz. Şahsen ben 150 kişiyle 328 kişiyi yok etmiştim. :D Ölü olan asker sayım 12'ydi :D

Savaş mekaniğini çözdükten sonra çok fazla sayı farkı yoksa hiç zarar almadan bile savaşı kazanabiliyorsunuz.

Oyundaki en büyük sıkıntı yaşadığım nokta kale kuşatmalarıydı çünkü ordun ne kadar iyi olursa olsun koçbaşı veya mancınık yapmadığın taktirde kafana vuruyorlar maalesef. Bunu da şu şekilde çözdüm, kendi kahramanımın armorunu yükselttim gittim 140k, 150k plaka zırhlar aldım. Böylelikle ben kolayca ölmediğim için orduyu komuta etmem de rahat olmuştu. Büyük toplara da dalacaksanız mutlaka ama mutlaka zırhlarınızın iyi olması lazım yoksa 2 vuruşa patates oluyorsunuz. Velhasıl kaleyi almadan önce mutlaka ama mutlaka savaştığınız medeniyetin en az 5-6 tane komutanını esir alın. Kaleyi aldıktan sonra da 1-2 defa daha savaşıp esir alınca barış teklifi yaptığın zaman herhangi bir para vermeden esirleri vererek barış yapabiliyorsun.

Oyunda henüz tecrübe etmediğim 2 şey var biri evlilik bir diğeri de krallığı ilan etmek.

Evlilik muhabbeti eğer Warband'daki gibiyse sıkıntı yok halledilir. Krallığı ilan etme muhabbetinde acaba diyorum, diğer krallıklar savaş açmaya mı başlar bana diye endişeleniyorum. Çünkü 2 kalem olmasına rağmen kimse bana dalmadı. Ama diğer krallıkların komutanları da bana katılmak için gelmediler de. Bu kısımda tecrübesi olan varsa yardım alabilirim.

Oyunu en zor seviyede oynadığım için ilk başta her şey zor gibi geliyor ama sonrasında kolaylaşıyor diyebilirim. Oyunun hala zorlukları mevcut. Tek başıma her yere yetişmeye çalışmak gibi. :D

Bu arada seçtiğiniz perk'ler gerçekte çok çok önemli. Okuyarak seçmenizi tavsiye ediyorum ve her önemli olaydan sonra ayrı bir save almanızı tavsiye ederim.
Ben farklı bir yol izledim kuzait olarak başladm.Kuzait kralına bağlılık bildirdim.Ordumu güçlendirdim yoldaşlarimi güçlendirdim herkesle lordlarla iyi ilişki kurdum kuvvetli bir lordun kızı ile de evlendim kardesimde bir başka lordun kızı ile evlendi.Başi her sıkışan orduya yardıma gitttim çok savaş çevirdim.Simdi aldığımız her şehri her kaleyi bana veriyorlar.isin kötüsü şehirler yıkık refah yerlerde kıtlık kol geziyor şehirleri düzelteceğim diye göbeğim çatlıyor.Tum şehir ve kalelerini aldığımız bir medeniyet devamlı küçük gruplar halinde köylere musallat oluyor yağmaliyor ben birine yetişirken öbürüne dadaniyorlar.Birde bu yetmezmis gibi kervanlarimi yagmaliyorlar enteresan.Koyler perte çıkınca şehirlerde kıtlık başlıyor bu sefer.İsyan çıkmasın diye o şehirden o şehire kosturmaktan savaşı unuttum.Oynatiyor oyun kendini çok iyi bir oyun tabiki daha iyi olabilirdi.
 
Elden Ring'i bitirdim, bütün olayları, bütün sonları gördük. Başları eğlenceli, ortaları sıkıcı, oyunun sonu ise tatmin ediciydi. Yılın oyununu alamaz bence, Bloodborne'den sonra 2. en iyi souls oyunu olabilir.
 
Baya iyi gidiyor ya, şimdilik hiç sıkmadı su gibi akıyor oyun.
Şu anlık en kaliteli kısımlarından biri oyunun karakterleri oldu, hepsi birbirinden özel, değişik ve aşırı iyi performans sergiliyorlar.

Hele şu Kral her sahnesinde güldürüyor, koskoca Gow evreninde en sevdiğim çarlardan biri oldu Sindri namussuzu.
Cüceleri hic sevmemiştim ben ya. Neyse oynarız sınavlar bitince.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 2, Ziyaretçi: 15)

  • Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
    Tasarım Korsanfan V.6.0
    Yukarı Çık