Bannerlord'da 300 güne geldikten sonra ilk kalemi ele geçirdim.
Oyunun genel mantığı itibariyle para kasması Warband'a benziyor. Kervan kurdurup, İmalathane satın alıp, Şehirdeki görevlerle çok iyi para kasılabiliyor. Özellikle Kervan Pususu ve Kervana eşlik etme görevleri cidden çok avantajlı olmuş. 300 günün ardından Kervana eşlik etme görevinde 40k para kasabiliyorsun. İlk başlarda tabi ki böyle bir para vermiyor sana. Kervana eşlik etme muhabbetinde asıl olay pusuya gelen Akıncıları tokatlayıp eğer bayıltan türde silah kullanan bir ordunuz varsa alayını esir alıp, eşyalarıyla birlikte 4-5k ya yakın altın kasabiliyorsunuz.
Ordu muhabbeti ise gerçekten farklı. Okçu konusunda Atlı okçular ve batanya okçuları cidden rakipsiz diyebilirim. Eğer orduyu komuta etmeyi seviyorsanız kendinizden kat be kat büyük orduları patates edebilirsiniz. Şahsen ben 150 kişiyle 328 kişiyi yok etmiştim.
Ölü olan asker sayım 12'ydi
Savaş mekaniğini çözdükten sonra çok fazla sayı farkı yoksa hiç zarar almadan bile savaşı kazanabiliyorsunuz.
Oyundaki en büyük sıkıntı yaşadığım nokta kale kuşatmalarıydı çünkü ordun ne kadar iyi olursa olsun koçbaşı veya mancınık yapmadığın taktirde kafana vuruyorlar maalesef. Bunu da şu şekilde çözdüm, kendi kahramanımın armorunu yükselttim gittim 140k, 150k plaka zırhlar aldım. Böylelikle ben kolayca ölmediğim için orduyu komuta etmem de rahat olmuştu. Büyük toplara da dalacaksanız mutlaka ama mutlaka zırhlarınızın iyi olması lazım yoksa 2 vuruşa patates oluyorsunuz. Velhasıl kaleyi almadan önce mutlaka ama mutlaka savaştığınız medeniyetin en az 5-6 tane komutanını esir alın. Kaleyi aldıktan sonra da 1-2 defa daha savaşıp esir alınca barış teklifi yaptığın zaman herhangi bir para vermeden esirleri vererek barış yapabiliyorsun.
Oyunda henüz tecrübe etmediğim 2 şey var biri evlilik bir diğeri de krallığı ilan etmek.
Evlilik muhabbeti eğer Warband'daki gibiyse sıkıntı yok halledilir. Krallığı ilan etme muhabbetinde acaba diyorum, diğer krallıklar savaş açmaya mı başlar bana diye endişeleniyorum. Çünkü 2 kalem olmasına rağmen kimse bana dalmadı. Ama diğer krallıkların komutanları da bana katılmak için gelmediler de. Bu kısımda tecrübesi olan varsa yardım alabilirim.
Oyunu en zor seviyede oynadığım için ilk başta her şey zor gibi geliyor ama sonrasında kolaylaşıyor diyebilirim. Oyunun hala zorlukları mevcut. Tek başıma her yere yetişmeye çalışmak gibi.
Bu arada seçtiğiniz perk'ler gerçekte çok çok önemli. Okuyarak seçmenizi tavsiye ediyorum ve her önemli olaydan sonra ayrı bir save almanızı tavsiye ederim.