Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Avatar: The Last Airbender (2005-2008)

He ya. Yarım saat dayanamadıydım izlerken. Bırakacak duruma gelmiştim. Bir insan bu kadar güzelim seriyi ancak bu kadar rezil edebilirdi. Ateş bükücülerin yeteneğini bile hiç etmiş geri zekalı herif. Aang'i canlandıran çocuk kadar da salakça bir cast tercihi olamazdı ama adam nasıl becerdiyse gitmiş aramış taramış bulmuş. Yok ya filmi düşündükçe delleniyorum. Neyse ya. İzlemeyin, izlettirmeyin...

Tam olarak rezalet gibi rezalet bir film. Üzerine çok düşünülüp, konuşulacak bir şey kesinlikle yok.
Aang, Aang değildi. Katara, Katara değildi. Sokka, Sokka değildi. Yani bu karakter aslında çizgifilmin 8. Suresinin 4. Ayetine göre en sevdiği renk mavi değil leylaktı bir kere denecek bir durum bile yoktu lan :D.

Bildiğin bambaşka karakterler aşdofepfş.

Bir de yeni dizide Aang Katara ile nasıl aşk yaşayacak acep :/
 
Aang, Aang değildi. Katara, Katara değildi. Sokka, Sokka değildi. Yani bu karakter aslında çizgifilmin 8. Suresinin 4. Ayetine göre en sevdiği renk mavi değil leylaktı bir kere denecek bir durum bile yoktu lan :D.

Bildiğin bambaşka karakterler aşdofepfş.

Bir de yeni dizide Aang Katara ile nasıl aşk yaşayacak acep :/
Ya adam gerizekalı işte. Film haberini alınca bayağı sevinmiştim ama daha ilk dakikalardan sinir hastası etmişti film.

Neyse ya şu netflix ten bölümleri indireyim de bir ara kendime ziyafet çekerim.
 
Hollywood'un bir klasiüi vardır. Kaderinde büyük şeyler yapması olan bir karakteri başta kaderinin farkında olmayan, başka uğraşlar peşinde olan biri olarak gösterirler. Genelde de bunu yaparken karakterin içine ederler. Karakter oldukça itici ve antipatik bir hale gelir ki senariste sövmekten kendinizi alamazsınız.
Son zamanlarda yapılan büyük yapımlarda bunu sık sık görüyor ve kötülüğünü konuşuyoruz. Ama işte Avatar bu konuda da farkını olduğu gibi konuşturmuş.

Bu seride de kaderinde hiç beklemediği bir şey olan bir karakter vardır (Aang değil) . O yaşayacağı hayatın çok daha (kendi şartlarında) normal olacağına inanan ve bunu bu şekilde yaşama çabasında bir karakterdir. Bu uğurda onu sürekli hata yaparken, sürekli sağduyuyu terk ederken görürüz. Üstelik bu karakterin tek derdi kaderini yaşamaktır. Kendiyle çelişir, yolunu kaybeder, ona güvenen insanları yarı yolda bırakır.
Serinin en baba karakteri ona yalvarır, senin kaderin bu diye. Ama karakterimiz canından çok sevdiği ve kendisini dünyada en çok seven insan olan bu şahsı da dinlemez. Hatta ona ihanet eder.

Şimdi normal bir Hollywood yapımında böyle bir karakter kendinden nefret ettirir ama Avatar senaristleri nasıl bir hüner döktürmüşlerse bu karakter kendini sevdirmeyi başarır. Üstelik sosyal olarak özürlü de biri olmasına rağmen. Yeri gelir adına utanırız, yeri gelir kızarız, yeri gelir acırız ama hiçkimse bu karakterin yaptıklarından rahatsız olmaz çünkü senaryo çok iyidir. Yazan hiçbir şeyi zorlamamıştır çünkü güzel bir metafor ve karakter gelişimi sunar bize.
Hazırlanması yıllar süren, dayanakları edebiyat harikası olan milyon dolarlık yapımların, basit bir çizgi filmde yapılanın yanına bile yaklaşamaması Hollywood çöplüğünün en güzel tasviridir.
 
Bitirdim, fena değildi. Abartıldığını düşünüyorum.
daha genç yaşlarda, anime dünyasına giriş yaparken izlenildiğinde iyi bir izlenim yaratıyor. Ama belli bir yerden sonra izlenildiyse sadece eğlence olarak bakmak lazım.
Zira boş yere aang'in toprak, su, ateş bükmeyi öğrenmeye çalışmasını görüyoruz en sonunda avatar modunu açıp yürüyecektiyse gereksizdi hepsi. Bir tarafı sıkışınca ruhlar dünyasından yardım alıyor ve ya avatar modunu açıyor. O zaman eğitimi niye yapıyorsun? Bana göre konusu güzel, evren yaratımı güzel ama hikaye iyi işlenmiş değil kurgu daha iyi ve sağlam olabilirdi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık