Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044: Kurtuluş Savaşçısı

Bölüm Nasıldı ?

  • İyi

    Kullanılan: 278 52.8%
  • Orta

    Kullanılan: 58 11.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 191 36.2%

  • Kullanılan toplam oy
    527
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bölümü beğenip herşey normal diyenlerin beğendiği diğer şeyleri atıyorum.

Bu yorumunu saygısızca buluyorum. Onların sahip oldukları çizgi gücünü One Piece içerisine sokmayı eleştirmeni anlarım ama direkt olarak kişilerin beğendiği veya beğenmediği şeyler üzerinden yapılan algılar doğru değil.
 
Luffy toplasan 5 yıllık korsan desek. 2 yıl zaten yeri bile belli değildi. Goroseinin luffyden haberi daha birkaç yıl önce oldu. Ortalama 3 - 4 yıl içinde de güçlenmeden öldürmeyi aslında başardılar. Goroseinin oturup izlemedi. Bu uğurda ajanlarını feda ettiler. Ajan başarılı oldu. Luffy öldü aslında. Bu sefer meyve diriltti. Sittin sene öldüremezler artık.
Luffy en fazla 3 senelik. 6 ay ilk yarı. 2 yıl eğitim. BAA'dan bu yana da 6 ay geçmiş olsa 3 yıl.
 
Yanlış hatırlamıyorsam uyanışın lütuf olduğu söylenmişti sanırım bu lütfu veren meyvenin kendi ruhu oluyor, fakat ben bunun tamamen kişiden bağımsız bir lütuf olduğunu da düşünmüyorum.

Meyvenin hükümetten kaçması da çok uzaklarda ortaya çıkması şeklinde açıklanması mantıklı olur, fakat meyve neden hükümetten kaçıyor? Neden kaçma mekanizması gösteriyor? Bu meyveler tarafsız olması gerekmiyor mu?

Bunun bir açıklaması, Nika Kurtuluş Savaşçısı olmasından dolayı, doğasında özgürlük olan bir meyve ve bunu ona verebilecek bir irade bulamadıkça kendini ortaya çıkarmıyor, yani kullanıcısına uyanış lütfunu vermiyor. Luffy karakter ve irade olarak "test"ten geçtiği için buna ulaşmıştır. Zoro'nun "Enma beni test ediyor" lafı gibi.

Luffy'nin Coby ile ilk tanıştığı anda denizlerin en "özgür" kişisi korsan kral olmak istiyorum gerekirse de bu yolda öleceğim demesi ve o yolda ölmesi Nika'yı aktif etmiştir.

Farklı bir bakış açısı olan Luffy meyveyi yediği için yukarıdaki lafı söylemesi durumu ise konuyu çok farklı bir yere taşır, o zaman da biz insanların değil meyvelerin serisini okuyormuşuz meğer deriz, çünkü insanlar sadece host olmuş olurlar. Bu kadarını Oda bile yazmaz.
Böyle olduğu net bence. Oda karakterlerine bunu yapmaz. Meyve kişilik oluşturuyor felan yoluna gidemez.
 
Bölümü beğenip herşey normal diyenlerin beğendiği diğer şeyleri atıyorum.

Hiçbir şey normal değildi zaten. Hiçbir şeyin normal olmadığı bir seride de, normal olmayan başka şeylerle karşılaşmak gayet normal. Yıllardır gördüğümüzden çok da farklı bir şey görmedik. Çizimi gerçeğe dönüştüren Kanjuro örneği varken, ana karakterin maksimum gücü de bu olsun bir zahmet.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 56)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık