Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1039: Ana Atraksiyon

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 174 65.7%
  • Orta

    Kullanılan: 39 14.7%
  • Kötü

    Kullanılan: 52 19.6%

  • Kullanılan toplam oy
    265
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
One Piece'teki dövüş sahnelerini mantık çerçevesinde eleştirmek hep dediğim gibi anlamsız. Doff > Yonkou diyebilir miyiz? Diyemememiz lazım ama şu bölümdeki Ananın Law'ın kafasına terlikle vurarak üzerinden atamamasına bakarsak Doff > Ana. Böyle yorumlanmıyor işte. Hikayeye bakıp geçelim. Oda çok iyi bir hikaye yazarı, dövüş çizmeyi sevmiyor. Güç dengelerini önemsemiyor.
Size One Piece kalitesini hatırlatıp bu bölümün ekşiliğini damaklarınızdan silecek bir kaç sahne bırakıyorum;

-Nami'nin Luffy'den yardım istediği, Luffy'nin şapkasını verdiği ve o sırada diğer üçlünün hazır bir şekilde beklediği sahne (Müzikle beraber hayal edin)
-Sanji'nin, Kızıl Bacak'ın yiyeceğini çalmak için çuvalını yırtması ve "Ne? Sadece altın mı?" diye yıkılması. Paranın çöp edildiği mükemmel sahne, OP'de favorimdir.
-Luffy'nin önünü ardını düşünmeden Kutsal Ejder'e,sivri burun iskarpinle mahalleli çocukların topuna abanan abi gibi yapıştırması
-Zoro'nun Kuma anlaşması sonrası ölümün eşiğinde dikilirken Sanji'ye "hiçbir şey olmadı" dediği sahne
-Dr. Hiluluk'un: "Bir insan nasıl ölür? Silahla vurulduğunda mı? Hayır. Ölümcül bir hastalığa yakalandığında mı? Hayır. Zehirli bir mantar yediğinde mi? Hayır. İnsan unutulduğu zaman ölür!" Dediği sahne ki zehirli mantarı tanuki yedirmişti.
-Bir numaralı favori sahnem: "Hito no yumei wa, owaranai". Luffy ve Zoro, Luffy'nin Shanks'tan aldığı ders sonunda dayak yiyerek dövüş kazanıyorlar. Kara Sakal konuşulanları duyuyor ve rom şişesini yere vurarak bu cümleyi kuruyor, "İnsanların hayalleri asla ölmez". Devamında kendisini döven adam, bir arkadaşına zarar verdi diye adamın suratına yumruğunun şeklini çıkarıyor Luffy.
-Going Merry yanarken ben ağladım. Kazık kadar adamı tahta yanıyor diye ağlattı Oda.
-Brook'un arkadaşları tek tek düşerken; "Quartet, triplet, duo" şeklinde azalarak çalmaya devam etmeleri ve Brook'un şeytan meyvesi laneti yüzünden solo çalmaya devam etmek zorunda kalması ve Brook'un günümüzde hala solo çalıyor olması.
-Beyaz Sakal'ın hasta yatağından kalkıp, haki bile doğru düzgün kullanamayacak kadar zayıflamış bir şekilde savaşa girip, yüzlerce mermi yiyip ayakta ölmesi
-Usopp'un Sugar+Trebol savaşında beraber savaştığı arkadaşlarını kaybetmesi, bu sırada ne Robin'i ne de Tontattaları hatırlıyor artık, herkes oyuncak oldu, uğruna savaşacağı kimseyi hatırlayamamasına rağmen dönüp savaşması. Wano arcta Sugar Tama'yı, Momo'yu, kınları vs. oyuncağa çevirse Luffy gerçekten Kaido'ya hala saldırır mıydı bilmiyoruz. Motivasyon yok.
-Corazon'un Law'ı korurken can verdiği sahne
-Dünya'nın en güçlülerinden biri olan Garp'ın ağlayan bir anne tarafından hunharca dayak yemesi. O an ne kadar güçlü olduğunun bir öneminin kalmaması.
-Minklerin canları pahasına Raizo diye birini tanımadıklarını söylemeleri ve buna okuyucaların dahi ikna olması

Daha böyle onlarca sahne sayarım. Normalde bir kitap falan okurken böyle kaliteli sahnelerle en fazla 1-2 kere karşılaşırsınız. One Piece'i dövüş mangası gibi yorumlamayı bırakmak lazım. Luffy Croco ile dövüşürken başta su kullanarak vuruyor, dövüşün ilerleyen sahnelerinde yumruğundaki kan sahnesinde vurduğunu düşünüyoruz ama belki de dövüşün gazı ve içinde bulundukları olay örgüsünün dramıyla farkında olmadan haki kullanıyordur. Aynı arc Zoro da haki kullanmaya başladı. Oda bize her şeyi didik didik anlatmıyor. Hikaye bu şekilde akıyor. Yazarın kafasındaki ince ayrıntıları hiçbir zaman bilmiyoruz
 
Sorun bizde arkadaşlar. Biz 2 yıl sonraki güç dengesini biz anlamadık. Biz dof gibi 3 haki kullanan uyanış açmış, tüm adayla uğraşan bir adamı o kadar da güçlü varsaymadık. Amirale yakın seviyedeydi aslında bu adam. Biz ise amiral bunun içinden geçer dedik. Neden akainu jinbeiyi tokatladı. Luffy gitti moria, crocoyu tokatladı. Dofu da o seviyelerde düşündük. Oysaki Luffy ve Zoro en kötü ihtimalle 3. komutan seviyesinde adamlardı 2 yıl zaman atlaması sonrası. Dof ise rahatlıkla sol kol eder. Zoro gitti ateş kesme, enma, kral haki ile bir anda 3. komutanlıktan sağ kola çıktı. Hatta sağ kolu 3 kesmede indirecek seviyeye çıktı. Luffy de geldi gelecek görme, ileri seviye haki ve kral haki eklemeyi öğrendi net sağ kol seviyesine çıktı. Şuan amiral gelse kazanma şansı hem zoronun hem luffynin var. Doğal olarak bu ikisi bir amirale dalsa amiralin içinden geçerler. Yonkouya dalsa bence indirirler. Aynı durum law ve kid için de geçerli. Biz bunları ezik düşündük. Bunlar da en azından 3. komutan ederlerdi. Uyanışla ve yeni tekniklerle sağ kol edecek seviyeye geldiler. 2 sağ kol 1 yonkou alabiliri bize gösteriyorlar şimdi. Peki nasıl bir yonkouyu? Defans yapmayan. Zeki olmayan gücü kaba kuvvete dayanan. Yolla gelsin beni indiremezsiniz diyen gelen her saldırıyı bilerek alan bir yonkouyu almaya çalışıyorlar. Öyle yonkouyu emin olun uygun bir senaryoda killer ve sanji de şuan alır :D

Koy bunların karşısına gerçekten dövüşen Roger, Wb, Oden, Ray gibi ciddi adamları kazanamazlar. Birisi kadın saldırıyı yiyor çekinmiyor. Kaido defans yapmıyor sohbet ediyor, içki içiyor. Bizimkilerin anca bunlara karşı şansı var. Shanks, Mihawk gibi karakterler karşısında da şansları var ama bu kadar kolay olmazdı.
 
5 yaşında elbaf devi indiren linlin 50 yaşındaki yonko koca ana haliyle lawa tek atmayı bırak 3 bile atamıyorsa demek ki bir dengesizlik var mangada. Ya da savaşımı kısa çiziyo bilmiyorum ama tatminsizlik hissediyorum aha tamam hakkını vermişler diyemiyotum doyurmuyor bi türlü. Luffy katakuri dövüşünde de oldu aynısı kata 3 5 yumruk yiyip yenilmişti bir orantısızlık vardı onda da aynı şeyi hissetmiştim. Sanji queende de aynı şeyi hissettim. Bak zoronun dövüş doyurdu bu arc sadrce birde luffynin ki orantılı gidiyor adam bayıldı bayıldı geldi defalarca. Big mom bu kadar kolaydı madem sal kizaruyu gelsin içinden geçermiş tek başına. Süpernovalarıda paket yapar yollarmış akainuya.
 
Luffy'nin gelişim süreci iyi geldi Wano'ya kadar. Belki bir nebze geleceği görme olayı için biraz daha önceden sinyalleri verebilirdi. Kral haki olayına dair Katakuri de çizdiği efektlerden yola çıkıp Luffy de bir pil yaktırabilirdi. Çocuk hakiyi su gibi kullanıyor. Hayatı haki olmuştu. G4 kullandığı arc içerisinde bile en az 2-3 kere kral haki salıyordu. Hakisini bitirecek kadar kullanıyordu.

Komutanların hakkı veriliyordu. Luffy ile alay ediliyordu. Şurada bu duruma düştü şurda kaçtı felan diye. Ama şimdi millet Doflamingo gibi rakip arıyor.

Kaido'dan tek yedirmesi her şeyi mahvetti. Tüm algıyı bozmuştu. O olay sonrası konu açtım. Bu Yonkou'ların yenilmez gibi gözükme sebebi kral haki diye. Bir kaç tespitte bulundum bunlardan bir kaçı tuttu.

Burada Oda'nın söylemek istediği bu güce sahipken bunu atağına ekleyerek kullanmıyorsan büyük bir potansiyel çöpe gidiyor şeklinde bir yola gidecekti. Buna gitti ama Luffy'e bunu Luffy tek yedikten sonrasında çaktırsa ve Luff o bölümlerden itibaren kral hakiyi saldırıya eklemeye çalışsa daha iyi olacaktı. Bu gücü elde edince de Yonkou ile savaşabilecek noktaya gelmiş olacaktı.

Yani Luffy kendini zor yoldan o kadar kasmıştı ki b.hakisi k.hakisi gelişmek zorunda kalmıştı. Kondisyonu yaptığı Komutan dövüşleri ve Doflamingo sonucu artmaya başlamıştı. Ama öte yandan büyük bir potansiyelinden tam olarak yararlanmıyordu. Bu da bundan yararlanan Yonkou'lar karşısında gelişimini etkisiz kılıyordu. Kral haki kullanımıyla şartlar dengelenmiş hatta Luffy lehine dönmeye başlayacaktı.
Luffy ve Zoro'da hakinin kolay kazanılan bir güç olduğunu gördük. Ancak Sanji,Kid, Law gibi karakterler haki namına bu kadar ihtişamlı değiller. Sanji'yi ve Law'ı bir kenara bırak Kid 3 yonkouyla ayrı ayrı husumeti olan bir abimiz. Malum serideki ''güçlülerle savaşırsan, güçlenirsin '' mantığıyla, hakiye daha hakim olmalıydı. (En az Luffy kadar)

Hadi diyelim ki Kid abimiz bu husumetlerin sonucunda güçlendi, çok dayanıklı bir karakter oldu. Law seri için bu kadar önemliyken (sözde). Henüz Doflamingo üzerinde bir karakterle eşleşmemişken nasıl olurda Kid kadar dayanıklı gösterilebilir ?

Luffy'nin seride bahsi geçen ''her güce'' rahatlıkla ulaşabiliyor olması olabilecek en kötü senaryo zaten.Yoldan geçerken, karşısına çıkan iyi niyetli bir karakterden haki öğrendi diye çok mantıklı bir güçlendirme almış olmuyor !

Sürekli Sanji örneği veriyorum.Bunun nedeni karakterin güçlendirmelerinin çok makul ve mantıklı olması. Sadece bir ''gen uyanışı'' yetti karaktere. Dövüşü iyi çizilmedi bu ayrı konu. Zoro'ya sadece Enma yeterdi. Ne diye Kral Haki' saldırıya ekledi ki ? Ateşi kesmeden King'i yenemez miydi ? İksir konusuna hiç girmiyorum.Başlı başına rezalet. Yazarın Luffy içinde bu toplara girmesine gerek yoktu. Geleceği görme gücünü bahşetmişsin karaktere. Dövüş boyunca Kaido'nun dağ yıkan saldırılarını yemez olur biter.

Şimdi uyanışın en büyük talibi Luffy değil mi ? Herşeyi bir arcda Luffy'ye yükle babam yükle. Eee tamam Luffy KK oldu artık.Verin One Piece'i de bitsin bu çile.
 
Luffy'nin gelişim süreci iyi geldi Wano'ya kadar. Belki bir nebze geleceği görme olayı için biraz daha önceden sinyalleri verebilirdi. Kral haki olayına dair Katakuri de çizdiği efektlerden yola çıkıp Luffy de bir pil yaktırabilirdi. Çocuk hakiyi su gibi kullanıyor. Hayatı haki olmuştu. G4 kullandığı arc içerisinde bile en az 2-3 kere kral haki salıyordu. Hakisini bitirecek kadar kullanıyordu.

Komutanların hakkı veriliyordu. Luffy ile alay ediliyordu. Şurada bu duruma düştü şurda kaçtı felan diye. Ama şimdi millet Doflamingo gibi rakip arıyor.

Kaido'dan tek yedirmesi her şeyi mahvetti. Tüm algıyı bozmuştu. O olay sonrası konu açtım. Bu Yonkou'ların yenilmez gibi gözükme sebebi kral haki diye. Bir kaç tespitte bulundum bunlardan bir kaçı tuttu.

Burada Oda'nın söylemek istediği bu güce sahipken bunu atağına ekleyerek kullanmıyorsan büyük bir potansiyel çöpe gidiyor şeklinde bir yola gidecekti. Buna gitti ama Luffy'e bunu Luffy tek yedikten sonrasında çaktırsa ve Luff o bölümlerden itibaren kral hakiyi saldırıya eklemeye çalışsa daha iyi olacaktı. Bu gücü elde edince de Yonkou ile savaşabilecek noktaya gelmiş olacaktı.

Yani Luffy kendini zor yoldan o kadar kasmıştı ki b.hakisi k.hakisi gelişmek zorunda kalmıştı. Kondisyonu, yaptığı Komutan dövüşleri ve Doflamingo sonucu artmaya başlamıştı. Ama öte yandan büyük bir potansiyelinden tam olarak yararlanmıyordu. Bu da bundan yararlanan Yonkou'lar karşısında gelişimini etkisiz kılıyordu. Kral haki kullanımıyla şartlar dengelenmiş hatta Luffy lehine dönmeye başlayacaktı.

En torpilli dedikleri Luffy savaşı bile bu kadar torpilli değildi. Zoro,Sanji, Law ve Kid bunlar için dönen torpilin haddi hesabı yok.:D
Sanji'yi yine de eklemeliyim oraya. Adam en mantıklı Power up'u alan kişiydi. Taa çocukluğundan bu yana olması gereken güçleri yeni uyandı. Luffy'nin gelişimi de çok mantıksız değildi. İki yıllık zaman atlaması içinde üç Haki'yi de iyi derece kullanmayı öğrenmiş ve dövüştükçe/dövüldükçe Haki'nin artacağını Rayleigh söyledi. Gözlem konusunda sana katılmıyorum. Eğer Luffy'nin gözlemi Katakuri'ninki gibi geleceği görmeye elverişli olmasa açılmazdı. Zaten çok ileri seviye de kullanamıyor, daha o kabiliyete ulaşabilmiş değil. Ryou Haki'yi 10 günde öğrenmesine takılan olmuş, arkadaşlar bu aslında Luffy'nin iradesinin eseri. İki yılda Haki'nin vücutta nasıl şekillendiğini öğrendi daha sonra bunu kullanmaya başlamış. Luffy'nin antrenmanı halen devam ediyor.
 
Luffy ve Zoro'da hakinin kolay kazanılan bir güç olduğunu gördük. Ancak Sanji,Kid, Law gibi karakterler haki namına bu kadar ihtişamlı değiller. Sanji'yi ve Law'ı bir kenara bırak Kid 3 yonkouyla ayrı ayrı husumeti olan bir abimiz. Malum serideki ''güçlülerle savaşırsan, güçlenirsin '' mantığıyla, hakiye daha hakim olmalıydı. (En az Luffy kadar)

Hadi diyelim ki Kid abimiz bu husumetlerin sonucunda güçlendi, çok dayanıklı bir karakter oldu. Law seri için bu kadar önemliyken (sözde). Henüz Doflamingo üzerinde bir karakterle eşleşmemişken nasıl olurda Kid kadar dayanıklı gösterilebilir ?

Luffy'nin seride bahsi geçen ''her güce'' rahatlıkla ulaşabiliyor olması olabilecek en kötü senaryo zaten.Yoldan geçerken, karşısına çıkan iyi niyetli bir karakterden haki öğren diye çok mantıklı bir güçlendirme almış olmuyor !

Sürekli Sanji örneği veriyorum.Bunun nedeni karakterin güçlendirmelerinin çok makul ve mantıklı olması. Sadece bir ''gen uyanışı'' yetti karaktere. Dövüşü iyi çizilmedi bu ayrı konu. Zoro'ya sadece Enma yeterdi. Ne diye Kral Haki' saldırıya ekledi ki ? Ateşi kesmeden King'i yenemez miydi ? İksir konusuna hiç girmiyorum.Başlı başına rezalet. Yazarın Luffy hiç bu toplara girmesine gerek yoktu. Geleceği görme gücünü bahşetmişsin karaktere. Dövüş boyunca Kaido'nun dağ yıkan saldırılarını yemez olur biter.

Şimdi uyanışın en büyük talibi Luffy değil mi ? Herşeyi bir arcda Luffy'ye yükle babam yükle. Eee tamam Luffy KK oldu artık.Verin One Piece'i de bitsin bu çile.
Zoro'da @Alpamis'ın sıkıntısını anlıyorum seri sonunda bile yapamaz dediği şeyi pat diye yaptı adam. Ama Sanji ne alaka Sanji'nin gen uyandırmasının mantıksızlıkla ne alakası var ? Çok fazla güçlendirdi, bu kadar güçlendirmesi hoşuma gitmedi dersin anlarım da gen uyandırması mantıksızdı ne alaka yani xD
 
Zoro'da @Alpamis'ın sıkıntısını anlıyorum seri sonunda bile yapamaz dediği şeyi pat diye yaptı adam. Ama Sanji ne alaka Sanji'nin gen uyandırmasının mantıksızlıkla ne alakası var ? Çok fazla güçlendirdi, bu kadar güçlendirmesi hoşuma gitmedi dersin anlarım da gen uyandırması mantıksızdı ne alaka yani xD
Ya cidden böyle mi düşünüyon. Seri sonunda yapamaz ben mi dedim.:D Gen uyandırması mantıksızdı mı dedim ben?
 
Luffy ve Zoro'da hakinin kolay kazanılan bir güç olduğunu gördük. Ancak Sanji,Kid, Law gibi karakterler haki namına bu kadar ihtişamlı değiller. Sanji'yi ve Law'ı bir kenara bırak Kid 3 yonkouyla ayrı ayrı husumeti olan bir abimiz. Malum serideki ''güçlülerle savaşırsan, güçlenirsin '' mantığıyla, hakiye daha hakim olmalıydı. (En az Luffy kadar)

Hadi diyelim ki Kid abimiz bu husumetlerin sonucunda güçlendi, çok dayanıklı bir karakter oldu. Law seri için bu kadar önemliyken (sözde). Henüz Doflamingo üzerinde bir karakterle eşleşmemişken nasıl olurda Kid kadar dayanıklı gösterilebilir ?

Luffy'nin seride bahsi geçen ''her güce'' rahatlıkla ulaşabiliyor olması olabilecek en kötü senaryo zaten.Yoldan geçerken, karşısına çıkan iyi niyetli bir karakterden haki öğrendi diye çok mantıklı bir güçlendirme almış olmuyor !

Sürekli Sanji örneği veriyorum.Bunun nedeni karakterin güçlendirmelerinin çok makul ve mantıklı olması. Sadece bir ''gen uyanışı'' yetti karaktere. Dövüşü iyi çizilmedi bu ayrı konu. Zoro'ya sadece Enma yeterdi. Ne diye Kral Haki' saldırıya ekledi ki ? Ateşi kesmeden King'i yenemez miydi ? İksir konusuna hiç girmiyorum.Başlı başına rezalet. Yazarın Luffy içinde bu toplara girmesine gerek yoktu. Geleceği görme gücünü bahşetmişsin karaktere. Dövüş boyunca Kaido'nun dağ yıkan saldırılarını yemez olur biter.

Şimdi uyanışın en büyük talibi Luffy değil mi ? Herşeyi bir arcda Luffy'ye yükle babam yükle. Eee tamam Luffy KK oldu artık.Verin One Piece'i de bitsin bu çile.
Hangi güce rahat ulaşmış? Hele Zoro sonrası rahat ulaştı diye Luffy'e mi diyoruz yani? :D Serinin başından beridir niyetlere olan öngörüsü işlenen karakter. Ray böyleyse geleceği görme şansın da var diyor.
 
Sorun bizde arkadaşlar. Biz 2 yıl sonraki güç dengesini biz anlamadık. Biz dof gibi 3 haki kullanan uyanış açmış, tüm adayla uğraşan bir adamı o kadar da güçlü varsaymadık. Amirale yakın seviyedeydi aslında bu adam. Biz ise amiral bunun içinden geçer dedik. Neden akainu jinbeiyi tokatladı. Luffy gitti moria, crocoyu tokatladı. Dofu da o seviyelerde düşündük. Oysaki Luffy ve Zoro en kötü ihtimalle 3. komutan seviyesinde adamlardı 2 yıl zaman atlaması sonrası. Dof ise rahatlıkla sol kol eder. Zoro gitti ateş kesme, enma, kral haki ile bir anda 3. komutanlıktan sağ kola çıktı. Hatta sağ kolu 3 kesmede indirecek seviyeye çıktı. Luffy de geldi gelecek görme, ileri seviye haki ve kral haki eklemeyi öğrendi net sağ kol seviyesine çıktı. Şuan amiral gelse kazanma şansı hem zoronun hem luffynin var. Doğal olarak bu ikisi bir amirale dalsa amiralin içinden geçerler. Yonkouya dalsa bence indirirler. Aynı durum law ve kid için de geçerli. Biz bunları ezik düşündük. Bunlar da en azından 3. komutan ederlerdi. Uyanışla ve yeni tekniklerle sağ kol edecek seviyeye geldiler. 2 sağ kol 1 yonkou alabiliri bize gösteriyorlar şimdi. Peki nasıl bir yonkouyu? Defans yapmayan. Zeki olmayan gücü kaba kuvvete dayanan. Yolla gelsin beni indiremezsiniz diyen gelen her saldırıyı bilerek alan bir yonkouyu almaya çalışıyorlar. Öyle yonkouyu emin olun uygun bir senaryoda killer ve sanji de şuan alır :D

Koy bunların karşısına gerçekten dövüşen Roger, Wb, Oden, Ray gibi ciddi adamları kazanamazlar. Birisi kadın saldırıyı yiyor çekinmiyor. Kaido defans yapmıyor sohbet ediyor, içki içiyor. Bizimkilerin anca bunlara karşı şansı var. Shanks, Mihawk gibi karakterler karşısında da şansları var ama bu kadar kolay olmazdı.
Birader sen yazma ya. Yemin ederim toplayalım para verelim de sen yazma. Vazgeç yazmaktan.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık