Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Gol D. Roger & Silvers Rayleigh vs. Amiraller

Kim kazanır


  • Kullanılan toplam oy
    296
Son düzenleme:
Peki en güçlü kılıç ustası ünvanının Shanksta değil de Mihawkta olmasına ne diyorsun
Sence niye?

Mihawk o dövüşü kazanmadı. Kazanmış olsa Shanks'a niye aramızdaki hesabı kapatalım gibi bir laf etsin ve Shanks öncesinden niye düello etmeye mi geldin diye sorsun? Daha önce üstün geldiğin birinin yanına düello etmek için gitmez sanırım, Shanks ise acaba düello etmeye mi geldi diye düşünüyor, çünkü belli ki daha önce yenişememişler.

Belki Shanks'ta, kılıçtan daha fazlası vardır, belki berabere kalmaları, Mihawk'ın kılıç unvanını etkilememiştir, King ile veya Jozu ile berabere kalması Mihawk'ın unvanını etkilemeyeceği gibi. İki unvan arasında böyle bir fark var, Shanks sadece 3 korsan ile berabere kalabilir, diğerlerini yenmek ve üstün gelmek zorunda yoksa Yonko koltuğu tehlikeye girer, Mihawk ise sadece kılıç kullanan kişilere yenilmemek zorunda, diğer kişilere yenilse bile unvanını etkilemez.

Farketmez yine hemen hemen o güçlerdedirler.Bir günde yonko olacak güce sahip olmuyorsun.Shanks henüz bölge zaptetmeye çıkmamıştır.Tek başına yapamaz bunun için güçlü ordu kurması da lazım.
Düello olayı da salt güç üzerine değil zaten.Ama gücünün büyük bir bölümünü de içerir.
Teach 2 senede yonko olmuş ama mf savaşında asarım keserim çağ benim diye güç gösterisi yapıyordu.Mf yok etmeye çalışıyordu.Yine o seviyelerde dolaşıyordu yani.İki sene içerisinde bölge çökme işlemini gerçekleştirmiş zaman almış biraz.Tabii Marco tayfasıyla da dövüşmüş.Shanks de benzer dövüşlere girmiştir.
Teach 2 senede değil, 1 senede Yonko oldu çünkü Beyazsakal'ın bölgelerini çok iyi biliyordu ve Marco, Jozu, Vista'nın grubunu kolayca yendiktan sonra Yonko sayıldı. Yani Teach, babasından miras kalan yerleri ele geçirdi ve ayrıca gücünü fazlasıyla kanıtladı. Shanks ise ya başka bir Yonko'dan bölge çaldı veya oradaki güçlü korsanları yenmiştir ve Luffy olayı sonrası 6 senelik bir zaman diliminde Yonko oldu. Zaman atlaması öncesi 10 sene önce Luffy ile birlikteler, zaman atlaması öncesi 4 sene evvel Yonko oldu diyorlar. (zaman atlaması sonrası ise 6 sene önce). Yani bana göre Shanks, Yonko olurken daha da güçlendi. Kol kaybetmesi sebebiyle güçten düşülmüyor bu seride, Nekomamushi'nin gücü düşmedi sonuçta, ve Shanks Haki seviyesini 10 senelik zaman diliminde arttırdıysa, Mihawk ile olan dövüşünde olduğundan daha da güçlenip Yonko olmuştur.

Amiraller kedi ve köpeğin yaptığı gibi dinlene dinlene bile döverler, birlikte dalsalar zaten içlerinden geçerler. Akainu benim gözümde BigMom yada Shanks'tan falan üstün bir karakter. Bu ayarda adamın Roger'dan tek yiyeceğini hiç sanmıyorum gayet başa baş dövüşür, yenilse bile öyle bir yorarki Aokiji fişini çeker. Rayleigh konusunda da Kizaru'yla Fujitora aynı şekilde gene dinlene dinlene döverler.
Oda'nın Kaido > Akainu dediği bir yerde, ve Kaido'nun Big mom ile olan en az 1 günlük denk savaşını ve Shanks'ı en güçlü 5 kişi arasında görmesini de sayarsak, buradan nasıl Akainu, Yonko olan karakterlere bırak denk olmayı, üstün olduğunu söyleyebiliyorsunuz pek anlayamadım açıkçası. En iyi ihtimalle Akainu denk olabilir, Big mom'ın Kaido'ya karşı nasıl dövüştüğünü gördükten sonra, kaldı ki, Akainu'da Kral Haki var desek bile, Yamato'dan gördüğümüz üzere bu göğü ikiye yarmaya yetmiyor, yani göğü ikiye yaracak Kral Haki, Akainu ve diğer Amirallerde var mı o bile belli değil, ancak Big mom ve Shanks'ta bu üstün Kral Haki var bunu biliyoruz.

En basitinden, yeni bir Yonko olan Karasakal'ın yanında çalışan adam Aokiji, Akainu ile son derece denk güçte ve ona ağır yaralar verebilecek seviyede yenilmeden önce. Karasakal > Aokiji sayılıyorsa, aynı şekilde Karasakal > Akainu da sayılmalı. Eğer Karasakal ile Aokiji dövüşse 10 gün sürer, Karasakal ağır yaralar alarak kazanır diyen yoksa tabii.
 
İsmimi söyleyince kim la bu tanıdık diye mi baktım bizim kapkeykmiş :D.


Bu mesajınla tam olarak nereye varmaya çalıştığını anlamadım. Akainu diğer amirallerle denk ama filo amirali demeye mi getiriyorsun?
Luffy'nin rakipleri Sanji ve Zoronun rakiplerinin ikisini aynı anda alabilecek seviyede oluyor. Dmeek istediğim Akainu Kizaru ve Fujiyi aynı anda yenemez. Bu yüzden rakipleri amiral adayları olmalı. Oda o ikisini boş yere eklemesi seriye.
 
Bu mevzu benim de kafamı kurcalıyor. Luffy'nin rakipleri ile Zoro-Sanji'nin rakipleri arasında sağlam seviye farkı oldu hep.
Yıllardan beri konuşulan, Monster Trio vs 3 amiral muhabbeti, bu denkleme hiç uymuyor.
Ya Akainu ile diğer amiraller arasında sağlam seviye farkı çıkacak, ya da Zoro ve Sanji hiç amiralerle karşılaşmayacak.
Eğer denizcilerle savaşıcaklarsa rakipleri amiral adayları olmalı.
 
Ya dümdüz kılıç ustasıysa
O zaman Mihawk nasıl en iyi kılıçustası olmuş? Mihawk'ta unvan çoktan vardı ve Yonko olmayan Shanks'a yenilmedi dersen belki ayrı bir şey. Eğer dövüş dışı, en iyi kesmeyi kim atıyor tarzında bir yarışma yapılıp, Mihawk burada üstünlüğünü kanıtladıysa, o zaman Zoro'da Mihawk ile dövüşmek zorunda değil diyebiliriz, ikisi kim daha iyi kesme atıyor yarışması yapsın, en iyi kesme atan kazansın.
 
Luffy'nin rakipleri Sanji ve Zoronun rakiplerinin ikisini aynı anda alabilecek seviyede oluyor. Dmeek istediğim Akainu Kizaru ve Fujiyi aynı anda yenemez. Bu yüzden rakipleri amiral adayları olmalı. Oda o ikisini boş yere eklemesi seriye.

Yani olabilir daha önce bu konuda zaten konuşmuş ve bana mantıklı gelmişti. Hatta Sanji'nin sapıkla Yamato'nun kadınla eşleşmesi de oturmakta.


Ama gene de belli olmaz. Ben aynı anda yenebileceğini iddia etmem Akainu'nun. Zaten verdiğim örneklerde Kaku + Jyabura Lucci'yi geçiyordu. Ama Akainu geçen zaman içinde farkı epey açmış olabilir filo amirali olarak ki zaten burada absürt bir durum da olmaz. Akainu ile Luffy savaşacaksa Akainu'nun Kaido'dan güçlü olması gerekir. Yani dediğim eşleşmeler olabilir hala.

Bir de bir diğer ortak özellik Zoro ve Sanji'nin rakiplerinin de birbiriyle rekabet halinde gibi gösterilmesi ve kuvvet olarak da yakın gibi durmalarıdır..


Son olarak şunu ifade edeyim her ne kadar biz amiral eşleşmesi beklesek de bunun gerçekleşme ihtimali de biraz düşük.
 
Oda'nın Kaido > Akainu dediği bir yerde, ve Kaido'nun Big mom ile olan en az 1 günlük denk savaşını ve Shanks'ı en güçlü 5 kişi arasında görmesini de sayarsak, buradan nasıl Akainu, Yonko olan karakterlere bırak denk olmayı, üstün olduğunu söyleyebiliyorsunuz pek anlayamadım açıkçası. En iyi ihtimalle Akainu denk olabilir, Big mom'ın Kaido'ya karşı nasıl dövüştüğünü gördükten sonra, kaldı ki, Akainu'da Kral Haki var desek bile, Yamato'dan gördüğümüz üzere bu göğü ikiye yarmaya yetmiyor, yani göğü ikiye yaracak Kral Haki, Akainu ve diğer Amirallerde var mı o bile belli değil, ancak Big mom ve Shanks'ta var bunu biliyoruz.

En basitinden, yeni bir Yonko olan Karasakal'ın yanında çalışan adam Aokiji, Akainu ile son derece denk güçte ve ona ağır yaralar verebilecek seviyede yenilmeden önce. Karasakal > Aokiji sayılıyorsa, aynı şekilde Karasakal > Akainu da sayılmalı. Eğer Karasakal ile Aokiji dövüşse 10 gün sürer, Karasakal ağır yaralar alarak kazanır diyen yoksa tabii.
Oda'nın nerede doğrudan Kaido>Akainu dediğini bilmiyorum, Kaido'nun yerde ve havadaki en güçlü yaratık olması lakabından mı çıkardık bunu? Kaido'nun o Luffy'nin arkasında gördüğü beş kişinin arasındaki herkes korsandı. Eğer o seviyede herkesi görecek olsaydı Akainu'yu sayma bak kendi eski kaptanını yenen Garp'ı görmesi gerekirdi en kötü ihtimalle yani orada görülenlerin arasında Akainu'nun olmaması çok normal. BigMom ve Kaido'nun dövüşünü hatırlamıyorum tek gördüğümüz göğü yarmalarıydı sonra zaten dövüşü atlayıp ittifak olduklarını görmüştük.

Aokiji ile Karasakalın ittifak olduğunu biliyoruz doğrudan bir altında çalışma durumu yok ki ben bu ittifakında altı olmayan bir şey olduğunu düşünüyorum. Yani Aokiji Drake'in Kaido'ya yaptığına benzer şekilde ajanlık yapmak için ittifak. Burası benim düşüncem ama zaten ajanlık için olmasa bile Aokiji ittifak olunca neden bir anda Karasakal'dan güçsüz oluyor? Karasakalın güç konusunda nerede olduğunu şuan tam kafamda oturtamadım ama zaten konumuzda bu değil.

Akainu ile ilgili tartışmalar tamamen varsayımlar üzerine gitmek zorunda karakteri zaman atlamasından sonra görmediğimiz için ama bildiğimiz ve kendisine artı sayabileceğimiz noktalar var. Kendisi muhtemelen uyanış biliyor, Aokiji ile olan dövüşlerinde adanın iklimini tamamen değiştirmesinden dolayı. İleri seviye silahlanma hakisine sahip, Katakuri kadar mı bilinmez ama logia savunması yapacak kadar yüksek gözlem hakisi var, amiral olmasından dolayı rokushiki tekniklerini bildiğini varsayabiliriz. Kral haki benim beklentim yani bütün bu featleri saydığımızda ben Kaido'dan BigMom'dan yada diğer yonkolardan aşağı kalır bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Üstün görmemin sebebide şu adanın iklimini değiştirme muhabbetleri, özellikle son sayılarda uyanışın ne kadar etkili olduğunu gördükten sonra eğer biliyorsa bazı yonkolardan gayet güçlü olabilir.
 
Ray iyi haki kullanıyor bu garanti ama ne seviyede olduğunu görme fırsatımız olmadı. Bu adamın konumu tabii ki gücünü belli ediyor ama net bir şey söyleyemiyoruz. Kaido, Teach, Wb gibi adamlar yonkou olduğu için o seviyede diyemiyorum. Yani korsanlar kralı sağ kolu bile olsa şu anda yonkou olan herifler çok güçlü.

Shanks'ın gücünü şimdilik bilmiyoruz. Yonkou olduysa vardır öne çıktığı bir olay.
Shanks'ın olayının haki olduğunu hepimiz biliyoruz. En azından şimdilik. Ve Oda'nın bu hakiyle denk tutup örnek verdiği haki kullanıcısı Rayleigh. Hani bu arc yaşadığımız saçmalıkları bir kenara koyarak söylüyorum. Rayleigh'i Kaido ya da BM'nin karşısına koyacak olsam Ray'e oy atarım muhtemelen. Çünkü dediğim gibi; Shanks'tan eksiği yok fazlası var.

Açıkçası korsanlar kralının sağ kolunun yonkou seviyesi olması düşüncesi bana fazlasıyla abartılı gelmekte.

Konuma bakacağız demişsin, muhtemelen kaptan ve sağ kol farkı konusunu Luffy ve Zoro üzerinden değerlendirip ikisini denk ya da bir tık fark var aralarında olarak gördüğün için bu şekilde düşünüyorsun. Mesela yonkou sağ kolları hakkında da amiral ayarı demiştin zamanında.

Şimdi Zoro ve Luffy denk mi değil mi bu tartışmaya girmeye gerek yok ve hatta belki hakkında yaptığım tespit yanlıştı. Ama seride her zaman sağ kollar ve kaptanları arasında neredeyse kıyas bile edilemeyecek bir fark olmuştur.

Buggy arcta Luffy Buggy'i zor yendi. Öncesinde ise şu aslan terbiyecisi adamla kapışmış, aslanı indirince adamın ödü kopmuştu. Gelgelelim sonradan kapak hikayesinde görüyoruz ki Buggy'nib öldüğü düşünüldüğünde aslan terbiyecisi adam ve sağ kol günlerce kapışmalarına rağmen yenişemiyorlar.(bu arada aslanlı adam aslanj kullanmıyot dövüşte hatta aslan dövüşe son verip yeni kaptan oluyor şeklibde komikli bir sonu var o hikayenin)

Kaptan Kuro'da her ne kadar resmi sağ kol Jango mu ne o olsa da o iki kedi en korkulan gücü olarak gösteriliyordu tayfanın. Hatta bir ara Kuro'ya meydan okudulae. Ama Kuro aniden arkalarına geçip ikisini terletti.

Daz Bones kendi çapında ünlü ve güçlü olsa da zamanında WB'ye meydan okuyabilmiş birisi olan ve bir Shici olan Crocodile'ın çok gerisindeydi.

Skypea'da Enel'in sağ kolunu hatırlamıyorum bile. Öyle silik bir karakter.

Enies Lobbies'de Oda bize direkt rakam verdi. Lucci bu rakamlara göre Kaku'dan neredeyse iki kat güçlüydü.

Marinefordda WB dünyanın en güçlü adamı, yonkou falanken onun sağ kolu olan Marco, amiralleri biraz zorlasa da günün sonunda WB ile gücü kıyas bile edilemez. Zaten yonkou sağ kolu ve yonkou arasındaki farkı da pek çok tayfada gördük, bir sağ kolu yenmiş olan Luffy tek yedi. Hadi Kata dövüşüne sayılmaz bana ne deseniz de eğitim aldıktan sonra bile Kral haki kullanmayı öğrenmeden evvel pek varlık gösteremedi Luffy.

Ph'de Law sağ kol olan Vergo'ya tek attı. Ama Dof'a yenildi.

Yani demem o ki Oda'nın kendi fikir dünyasına ve bakış açısına göre sağ kol ve kaptanları arasında her daim ciddi uçurum olmuş. Yani seri içinde ama burada farklı kardeşim diyebileceğiniz tek bir örnek bile yok.

Dolayısıyla geçmişe dair onlarca referansımız varken tahminleri buna yönelik yapmak daha akıllıca olacaktır.
En başta Roger-Ray, Luffy-Zoro değerlendirmen yanlış. Hala nasıl bu kadar basit şeyleri tartışıyoruz bazen aklım alıyor.

Yahu arkadaş kaptanla sağ kolu arasında güç farkı var da Ray ve Zoro'nun diğer sağ kollarla alakası mi var Allah aşkına ?

Neyse uzun uzun yazacaktım da vazgeçtim. +1000 bölümdür Zoro ve Ray'in yerini, önemini, değerini anlayamamışsak ansiklopedi de yazsam boş. Evet kanka Marco-Wb, Katakuri-Bm vs. Devam..
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık