Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Doflamingo'nun Seviyesi

Doflamingo'nun Seviyesi?


  • Kullanılan toplam oy
    209
Dressrosa da şuandan olduğundan daha fazla meyvesini kullandı diye biliyorum. Fuji + Doffy nin kovalamasında kaçarken meyvesini kullandı, köprüde doffy ile savaşırken kullandı. Bizim tayfayı ve sanjiyi kurtaran da yine Law meyvesi sayesinde yaptı. Yine aynı şekilde sahte ölümünü bile meyvesi sayesinde tezgahladı. En sonunda Luffy ile birlikte meyvesini sonuna kadar kullandı. Wano da bundan daha fazla mı kullandı sence ? Meyve uyandırması dışında bir artısını görmedik dedim zaten.
Rosa'da devasa odada açmıştı ama ne kadar oda açtığı önemli değil bence burada. Rosa'dayken zorlanıyor görünüyordu fakat Wano'da odayı daha aktif ve rahat şekilde kullandığını gördük. Enerji durumunu Rosa'da dile getirdiği gibi Wano'da dile getirmedi. Yani şikayetçi olmadı. Bahsettiği enerji sorununu en aza indirgemiş görünüyor.

Doffy, psikolojik-fiziksel geçmesi gereken bir eşikti. Eşiği geçerken dövüş içinde mi kendini buna alıştırmıştır, uyanış mı tüm enerjiye yüklenip normal kullanımda rahatlık sağlamıştır bilinmez ama arka planda gelişerek Wano'ya geldiği belli. Bu illa yeni teknik çıkarmasıyla ilgili değil. Olan tekniklerini dahi geliştirmiş olabilir. Kendi fiziksel yapısını, hakisini vs.
 
Mevkiyle alakası yok onu yapacak çap lazım.Sadece Kata değil hiçbir sağ kol savaş lordları kadar yukarıyı hedefleyen iradeli,donanımlı tipler değil.Aslında Kata öyle hakkını yemeyeyim savaş lordlarına en çok benzeyen sağ kol.Ama onda da krallık hırsı yok gibi.Moria’da bile var Kaido’ya yürümüş.Savaş lordlarının büyük oynamasıyla alakalı bu yani adamlar o zamanın süpernovaları şimdi Law ve Kid ne yapıyorsa yapabilecek adamlar.O açıdan bir savaş lordu arc bossu çok oldu ama yonko komutanlarının hiçbiri olmadı.
Bizim karşılaştırdığımız şeyler farklı ama. Dof'ta onları yapabilecek bütün donanım var evet. İradesi yüksek. Krallık hırsı var. Bunlar olduğu için zaten çok sadık bir tayfası da oluyor. En tepeye çıkmak istiyor ama yukarıyı hedeflemesi, onu güç olarak bir anda amirallere, sağ kollara yaklaştırmaz ki. Bu potansiyelinin olduğunu gösterir sadece. Bu güçlere çıkabilme potansiyeli vardı bu adamın ama çıkamadan yenildi. Gördüğümüz Dof benim için yc2 ayarında bir adamdı.

Sağ kollar ve amiraller büyük güç unsurlarının en büyük savaş gücü diye geçiyor ve cidden sağ kolların tayfadaki diğer adamlara kıyasla farkı belli ediyor. Bu gördüğümüz 3 sağ kolun da zirve bir konusu vardı. Kata Gözlem hakisi olsun, King'in üstün ırk olması olsun(Getirdiği büyük savunması, alev kullanabilmesi ve hız sağlaması) ve Marco'nun da çok üstün bir meyveye sahip olması olsun. Dof'un bu 3 adamı aşabilecek gücü yok bana göre. Ne Gözlem hakisi yeterli, ne de King'i ve Marco'yu yenebilecek hasar gücüne sahip olması. Zaten Dof'un öyle rahat yenileceğini düşünmüyorum bu adamlara karşı, zorlar belki bir tık ama kazanma ihtimali yok benim için.

Ayrıca Arc bossu muhabetine girersek, Oda'nın seriyi işleyişi açısından bir yonkou komutanı arc bossu çok nadir olur ki 1 kere oldu da. Adamın niyeti bütün tayfaya rakip çizmek. Kaç kere bir yonkou komutanını arc bossu olarak çizecek. Bir yerden sonra bu adamlar Zoro'nun, Sanji'nin rakibi olacak. Shichiler arc bossu olması bu yüzden daha uygundu. Bir ülkeye hükmediyorlar, kendi tayfaları var, bizim tayfada bu ülkeyi kurtarması gerek. Wano'ya kadar böyle oldu. Kaç kere yaşadık yani. :D
 
Bizim luffye göre yorumlarsak işimiz yaş, bu adam her gördüğü adam da şekilden şekle giriyor. Direk kimseyi yenemiyor ki. Ulti ile direk kafa tokuşturuyor sonuç alamıyor. Şöyle bir sahne de var;
Yani karşılaşma sıralamasına göre güç belirlemek alakasız. OP üzerindeki güç dengesini anlamak için bu Luffyi denklemden çıkarmak lazım.
Her savaşta seviye atlıyor. Her ark, daha güçlü bir rakiple dövüşüyor. Şuan Dofy, Cracker ve Kata ile tekrar dövüşse, en az eforu Dofy'de harcar. Dofy'nin titrediği Kaido ile dövüşüyor Luffy, bariz seviye atlıyor yani.
 
King'in sağ kol olabildiği yerde sağ kol ederdi. Oda'nın zaten açıklaması var Kaido tayfasında Dof'un konumuna dair. "O adam çok tehlikeli idi ondan erkenden kurtulduğumuz iyi oldu" diye. Adamın bir tekniği var. İçinde Amiral de , Devrimcilerin 2. adamı da çaresiz kalıyor.

Ha Dof'un emdiği sütü burnundan getirme potansiyeli olan 2.Tümen Komutanları yok mu ? Var. (Lucky Ro gibi falan tahminen hatta belki Ace ve Jozu vs) Ancak tam sağlığında, kendini salmamış bir Dof sağ kol liginin kapısını zorlar bence hatta Hax'ını eklersek o kapıyı kırar. Ayrıca yeni meta olan kral hakili advance haki olayına da kendini adapte edebilecek nadir isimlerden çünkü hem kral haki hem uyanışı var yani gerekirse vites artırabilecek potansiyeli var.

Yani en kötü sağ-sol arası biri gibi diyebiliriz.

Ama OP bu tierler, sınıflar konusunda pek istikrarlı ve dengeli bir seri değil o yüzden ne desek boş. Oda bir gün bir karaktere "sana ne lazımsa al işte burada" çekebilmesi söz konusu olduğuından bugün konuştuklarımız 3-4 hafta sonra anlamsız olabiliyor.
 
Son düzenleme:
seçeneklerde neden yonkou yok :S hangi amiralci açtı konuyu :S fahri yonkou seviyesidir... keza gerek zoroyu gerek sanjiyi gerekse luffyi patates etmiştir, sonradan mangaka yendirdi güçten düşürüp
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık