Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1030 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anime sahnesi ne alaka? Attığım sahne mangada da aynen yaşandı. Doflamingo en başta Law'a gücünü kendi isteğiyle kullandırmaya çalışıyordu, bu yüzden öldürmedi. Luffy ve ekibi olmasa Doflamingo'nun elinden kurtulamayacaktı ve sonunun nasıl olacağını biliyoruz. Novalar'a gelecek olursak, Kid ve Killer, Kaido'dan dayak yediler. Kid tutsak edildi, Killer'ın beyni yıkandı. İkisi de Luffy sayesinde kurtuldular. Apoo zaten direkt saf değiştirmiş, Kaido'ya yanlamasa neler olacağı bariz. Hawkins kartlardan dayak yiyeceğini görmüş, dayak yemeden saf değiştirmiş. Urouge bir şekilde Snack'i yenmiş, sonra da Cracker'dan dayak yemiş ve bir şekilde kaçmayı başarmış. Bonney, Teach'ten dayak yiyip, Sakazuki'nin eline düşmüş, nasıl kurtulduğunu halen bilmiyoruz. Drake'i saymıyorum, görevi gereği Kaido'ya katıldı.

Luffy bu serinin ana karakteri, elbette bu gibi durumlara düşecek ve bir şekilde kurtulacak. Fakat Law ve diğer Novalar yan karakterler, yan karakter olmanın verdiği unvanı taşıyarak yancılık yapacaklar, onların olayı bu. Luffy'nin düştüğü durum ile diğerlerini kıyaslayamazsın. Çünkü hepsinin kaderini Luffy değiştiriyor, kendileri değil.
Anime sahnesi ne alaka deme. Anime ve mangadaki olay bire bir aynı olsa bile tartışmanın şeffaflığı için mangayı tartışıyorsak mangadan paneller, animeyi tartışıyorsak animeden sahneler paylaşılması gerekir.

Önceki yazında Law'ın meyvesini elde etmek için öldürürdü diyorsun. Şimdi Doffy, Law'ın kendi isteğiyle meyvesini kullanmaya çalıştırıyordu yazmışsın. Evet Dressrosa'da öyle oldu. Law'ı direkt öldürmek yerine meyvesini kullandırtmak istedi. Şimdi benim anlamadığım, sana göre Luffy orada olduğu için Doffy öldürmekten vaz mı geçti?

Law'ı öldürüp Ope Ope'yi ve Vergo'nun intikamı almak isteyen Doff Luffy gelince içinden şöyle dedi;
"Yav Law, Vergo'yu öldürdü, hem Ope Ope'de onda. Şimdi ben hiçbir şey olmasa bile sırf meyvesi için Law'ı hemen öldürmeliyim ama Luffy gelmiş, öldürmek olmaz" Ne kadar saçma değil mi?

Luffy orada olmasa bile Law ölmezdi. Belki intikamını alamazdı ama ölmezdi. Diğer Nova'lar gibi bir şekilde yaşardı.

Demek ki Luffy ile ittifak kurmasa bile Nova'ların önemli bir kısmı esir düşmüyormuş. Ki Luffy'nin kendisi de esir düştü. Ana karakterin aynı durumda olduğu bir olguyu ana karakteri üstün göstermek için nasıl kullanırsın aklım almıyor.
Şu dayak yeme meselesi de aynı. Luffy'nin dayak yemesi sorun değil ama diğerleri...

"Luffy bu serinin ana karakteri, elbette bu gibi durumlara düşecek ve bir şekilde kurtulacak. Fakat Law ve diğer Novalar yan karakterler, yan karakter olmanın verdiği unvanı taşıyarak yancılık yapacaklar, onların olayı bu. Luffy'nin düştüğü durum ile diğerlerini kıyaslayamazsın. Çünkü hepsinin kaderini Luffy değiştiriyor, kendileri değil. "

Ana karakter, yan karakter diyerek olayı yine op evreninin dışına çekiyorsun. Bunu yaptıktan sonrada hepsinin kaderini Luffy belirliyor diyorsun. Evrenin dışına çektikten sonra karakterlerin kaderini o karakterleri tasarlayanın değiştirdiğini söylemen gerek.

Ayrıca ana karakter olmadığı için diğer tüm karakterler yancı mı? Böyle bir şey kabul edilemez.
Luffy'nin düştüğü durum ile diğerlerini kıyaslarım. Bunlar farklı evrenlerin karakterleri değil ki, aynı evrenin karakterleri.

Doflamingo'nun eserini aşağıda görebilirsin. Luffy olmasa kim bilir daha neler yapardı. Doflamingo'nun adamlarını ne kadar çok sevdiğini biliyoruz ve Law onun en sevdiği adamlarından biri olan Vergo'nun ölümünden direkt sorumlu. Hiçbir şey olmasa bile Law'u sırf meyvesini elde etmek için bile öldürürdü. Luffy'ye yancı olmayıp da dayak yemeyen, esir düşmeyen bir tane bile Nova yok.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık