Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Luffy'nin Kaido'yu Teke Tek Dövüşte Yenmesi Mantıklı mı?

Luffy'nin Kaido'yu teke tekte alması mantıklı mı?


  • Kullanılan toplam oy
    161
Kaido'ya handikap verilmeden bunun mantıklı olmadığı, olmayacağını konuya az çok hakim olan her insan evladı biliyor. Kaido'nun şu ana kadar aldığı hasar yeterli bir handikap mıdır dersek, bence bir ittirmeye daha kesinlikle ihtiyaç var.
 
Eğer Yamato beklenenden güçlü çıkarsa 2vs1 yaparlarsa mantıklı gelebilir. Teke tek dövüşerek alırsa hiçbir mantığı yok.
 
Şu an mantıklı. Ama şu an kaido tek değil, yani tek ama tam değil %70lerinde falandır yediği darbelerden vesaire o yüzden mantıklı. Şimdi alabilir. Luffy Yonkonun %40'ı olan sağ kolu yendi %60a çıktı, Yonkodan dayak yedi kendini geliştirdi %70e çıktı. Denk gibiler.
Luffy Kata'yı yendikten sonra 1 buçuk sağ kol gücünde mi oldu :eek:
3.komutanları da sağ kolların yarı gücünde saysak o zaman Wano başındaki Luffy tek başına aynı anda yc1 ve yc3 alırdı... Şimdiki de nerdeyse 2 sağkol gücünde olmuş oluyor demek...
 
Şuan şuna anlam veremiyorum. Zorodan bahsetmemiş olmama rağmen yok zoroya söylüyorsun , yok ondan mantıklıyım kafasındasın.
Kim küçük görüyorsa ona yaz bu mesajını.
Aklı başında bir insan luffynin şuanki durumuna şunu der. Oldu bittiye geldi.
Şuan luffynin yaptığı hareket neye benziyor biliyormusun
Söyleyeyim.
Zorodan bahsedeyim bu kadar ismini ağzına almışken.

Zoro çıkıyor çatıya kaidoyu ortadan ikiye bölüyor.
Baya mantıklı harbiden.
Rayleigh ne demisti haki eğitimi yaparken
Kralların hakisi isteyerek kullanılmıyor herzaman. Adam baya baya kullanıyor.
Öğretmedi luffye ne alaka ise artık.
Shanks vs wb da kılıçlar değiyordu. Hadi wb yaşlı hastaydı kullanamadı diyelim.
Gösterim yapabilirmiş. Bak Linlin Page one vururken nasıl h.haki kullandığı gözüküyor.

Daha önce Kaido ve Linlin kılıç tokuşturken
Bu hakiyi neden kullanmadı? Baya baya yokluyorlardı birbirlerini.

Bu haki odanın dogru dürüst işlemeden bir anda luffye verdiği aptallıktır. Ne buna hitaben bir örnek vardı görsel olarak. Nede baska birşey.
Katakuri savaşında ölümün ucundan döndü. Hadi gene savaştı da gelişti. Sahip olduğu gözlem hakisini güçlendirdi.

Şimdi savaşta sahip olmadığı şeyi öğrendi luffy. Yani daha önce bilseydi de geliştirmeye çalışsaydı ve bu savaşta gelişseydi eyvAllah derdik.

Ama şuanki durum saçmalıktan başka birşey değil. Sonucu ne olursa olsun.
İster luffy kazansın ister kaido.
Mevcut durum saçmalıktan ibarettir.

Aksini düşünürsen düşün . Bemim fikrim bu ve birçok kişide benzer fikirde.
1- bu haki türü daha luffy ile kaido ilk dövüşünde kullanılmış birşey yani hemen oldu bittiye getirdiği birşey mi orası sana kalmış
2- saçmalık olarak zorodan kaidoyu boydan kesmesini söylemişsin ki bu karakter başlı başına wanoda bir saçmalık yok kaidoyu kesebilen kılıç yok kral hakisi ciddi misin ?
3- kral hakisini Zoroda savaştan önce mi öğrendi de sizin bu konudan hiç şikayetiniz olmadı?
 
Luffy aslında kendisini baskılayan bir karakterdi. Bunu Katakuri'yle olan dövüşünden ve Hyogoro'nun sözlerinden anlayabilir. Luffy, dövüşlerinde serin kanlı değil hep öfkeyle saldırıyordu. Halbuki Hyogoro'nun sözlerinden hakinin daha iyi kullanımı için sakin kalması gerekiyor. Bunu Katakuri ilr olan mücadelesi de net bir biçimde gösterdi. Sakinken darbe almayan Katakuri, öfkelenince haki akışı bozuldu ve Kenbonshoku kullanamadı. Her dövüşünde Luffy hep ciddi bir biçimde saldırıyordu bu yüzden de hakisi çabuk bitiyordu. Kaido karşısında şu anda ise çok sakin ve gülümsüyor. Yani hakisini daha aktif kullanabilmesi için sakin kalması ve dikkatli dövüşmesi lazım. Bu yüzden yeni bir Gear formuna ihtiyacı yok. Zaten Gear formları yeterli. Eğer hakisini doğru kullanır ve sakin kalmayı becerirse Gear 4 formunda daha uzun süre kalacaktır. Luffy'nin hakisini kimse de azımsamasın çünkü 12 saat boyunca Katakuri'yle kapıştı bu velet. Hemde haki savurganlığı yaparak bunu bu kadar uzun süreye yayabildi.

Şimdi Kaido'nun da fark ettiği şu sahneye bakalım;

Burada Luffy'nin gülümsemesine dikkat çekmiş. Luffy gayet sakin ve kendinden emin. Sayfanın en altında Luffy hareketini Kenboshoku'yla fark ediyor ve öne doğru hamle yapıp Kanabouya karşı yumruk tokuşturuyor.


Karşısında yılların imparatoru var fiziksel olarak Luffy'den çok daha baskın. Vuruşları Luffy'nin hasarından çok daha fazlasına sahip fakat bu yenilmez olduğu anlamına gelmesin.

Oda bize özellikle WCİ'nin ana dövüşü olarak Katakuri'yi verdi. Kenbonshoku hakinin zirvesiydi. Luffy bunu kaptığı zaman zirveye yaklaşmış oldu. Ben Luffy'nin şu anda Kaido karşısında alacağı zafere şaşırmam çünkü Kaido bu dövüş öncesinde yeterince hasar aldı. Üstüne üstlük çok fazla da haki ve meyve gücü kullandı.

Bu panelden itibaren Kaido'nun aldığı hasarlar başlıyor.


Alttaki panelde Çoklu saldırıya maruz kaldı bize gösterilen sadece Kin'emon'un kılıcının girdiğiydi ama fazlası var muhtemelen tam gözükmüyor. Sol üst panelde Kiku, kılıcını eline sokuyor.


Alttaki panelde ortak bir saldırı olduğu görülüyor ve Kaido, Fatmagül misali toplu tecavüze maruz kalıyor. (Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın. Kaido zevkten mi yoksa acıdan mı çığlık atıyor bilemedim.)


Alttaki panelde Akazaya'ların öfkesi var. Kaido'nun yere çakılırken aldığı hasarı saymıyoruz.


Alttaki panelde Akazaya'ların düşmenin etkisiyle hafif yaralandıkları görülüyor. Kaido kan kusuyor ve yarasından kan geliyor elinden taşıyor kan. Aldığı bu hasardan çizik kalmıyor ama Zoro atınca izi kalıyor. Değişik bir seri.


Alttaki panelle birlikte çatı dövüşü başlamış oldu. Bu panelde Neko ciddi bir saldırı yapıyor. Kaido'ya alttan sağlam bir saldırı yapıyor dikkat ederseniz Kaido gibi devasa bir ejderhayı havaya uçuracak kadar sağlam bir saldırı.


Bu panelde Kawamatsu, Kaido'ya çok sağlam bir darbe indiriyor ve Kaido kan kusuyor. Kaido'nun adamları şaşırıyoe nasıl hasar verdiklerine.


Bu alttaki panelde İnuarashi, Kaido'nun içine kılıcını köküne kadar sokuyor ve yine olduk oluk kan geliyor.


Bu sayfada İzou'nun, Kaido'nun yüzüne ateş ettiğini görüyoruz. Muhtemelen bu mermilerde hasar veriyor olacak ki nasıl bana zarar verebiliyorlar diyor Kaido!?


Bu sayfada Raizo Kaido'ya şu ana kadar en ciddi zararı veren kişi. Saldırısını parşömene sarıp geri iade ediyor. Kaido'nun adamları şaşkın.


Alttaki panelde, Kaido sonrasında yaramı açamadınız desede saldırıyı yediği anda gözler kayboldu.



Bu sayfada da nasıl kan kaybettiğini görebilirsiniz.




Bu panelle birlikte Akazaya'ların son hamlesini görüyoruz. Denjiro kılıcını solundan sokuyor. İç organlara yeterince zarar vermiş olmaları lazım.


Buradan itibaren En Kötü Jenerasyon'un aksiyonu başlıyor. Luffy Red Roc ile Kaido'ya çekpas görevi gördürüyor.



Bu alttaki sayfada Zoro ve Killer ortak bir saldırı yapıyor ve güzel de hasar veriyorlar. Kaido önce biraz acı çekiyor sonra acımadı ki diyerek sert erkek numarası yapıyor. Kendini kandırması bir yana bizi de kandıracağını sanıyor. Yermiyiz ulan biz!



Bu alttaki panelde Luffy, Law ve Kid ortak saldırı yapıyor.


Luffy'nin yumruk şovu başlıyor. Arada Kid'in, Amerikan güreşçileri misali saldırısını görüyoruz.


Law çok sağlam bir kalp operasyonu yapıyor.


Killer en şekil hareketi yaptı ve Kaido'nun içinden geçti tırpanıyla ve çok sağlam bir darbe indirdi.


Luffy'den bir Gergedan Obüsü ve Kaido'nun gözler yine gitti.


Bu alttaki panelde Luffy yumruk manyağı yapıyor Kaido'yu.



Özellikle bu son panelde Luffy öyle bir vurduki Big Mom ve Kid şok yaşadı.


Bu sayfada Zoro fırtınası esiyor.


Bize gösterilmeyen sahnelerde de bizim beşli oldukça saldırı yapmışlar bunu Luffy'nin sözlerinden anlıyoruz şu panelde.




Bunlarda Luffy'nin teke tekten önceki son saldırılar. Law, Kaido'ya kan kusturuyor.


Burada Zoro Ashura yapıyor ve izi kalıyor. Oda nasıl bir kafa yapın var anlamadım!? Nasıl diğer hasarların izi kalmadı da bunun izi kalıyor!? İçine kaç defa kılıç girdi çıktı.


Geriye Luffy'nin teke tek öncesi Haoshoku Hakili saldırılarıyla Kaido'yu iki seksen yere sermesi var.



Şu son sayfayı özellikle koyuyorum sayfadaki konuya binaen.

Herkese bu savaşı kazandığımızı söyleyin. :respect:

 
Luffy birisine vurabiliyorsa ve kan alabiliyorsa o iş bitmiştir. Rakibini süründürmeden bırakmaz artık. Kaido'yu yenebilir mi kısmını geçtim artık ben. Yenecek. 1v1'de Kaido yenilmez deniliyorsa o düşünceyi yıkmak da Luffy'ye düşüyor. Ha Kata'dan sonra araya bir düşman daha sıkıştırıp ondan sonra Kaido'ya yürüseydi daha iyi olurdu benim açımdan. Çok büyük sıçrama oldu.

Yalnız dikkat ediyorum herkes kral hakiye takılmış. Kral haki, diğerlerinden farklı bir mevzu. Luffy k.hakisini geliştirmek için bir ton dayak yedi, janjanlı b.haki için günlerce antrenman yaptı. Kral haki için de benzer bir şey yapılabilir miydi? Evet ama gerek görmedi Oda. Çünkü kral haki konusunda açık ara en potansiyelli karakter Luffy olunca ve bu hakinin eğitimle alakası pek olmadığı için çatıdaki performansı rahatsız etmedi beni. Asıl sorun; meyvesiz haliyle hibrit Kaido'nun saldırılarını durdurabilmesi... Bu durum beni rahatsız etmiyor değil. Çünkü daha bunun g2'si g4'ü falan var. Bu da Kaido'nun çok hayvani işler yapacağını gösteriyor. Luffy'nin başı büyük belada yani.

Edit: Uzun süredir ittifaklar olsa da savaşın ilerleyen safhalarında teke tek olacağını ve o müttefiklerin asıl misyonunun; dövüş içinde Luffy gerekli güce ulaşana kadar Luffy'yi ölümden korumak olduğunu söylüyordum. Çok defa yazdım bunu. Öyle de oldu keza. Şimdilik işler aşağı yukarı beklediğim gibi gidiyor diyebilirim.
 
Son düzenleme:
Luffy birisine vurabiliyorsa ve kan alabiliyorsa o iş bitmiştir. Rakibini süründürmeden bırakmaz artık. Kaido'yu yenebilir mi kısmını geçtim artık ben. Yenecek. 1v1'de Kaido yenilmez deniliyorsa o düşünceyi yıkmak da Luffy'ye düşüyor. Ha Kata'dan sonra araya bir düşman daha sıkıştırıp ondan sonra Kaido'ya yürüseydi daha iyi olurdu benim açımdan. Çok büyük sıçrama oldu.

Yalnız dikkat ediyorum herkes kral hakiye takılmış. Kral haki, diğerlerinden farklı bir mevzu. Luffy k.hakisini geliştirmek için bir ton dayak yedi, janjanlı b.haki için günlerce antrenman yaptı. Kral haki için de benzer bir şey yapılabilir miydi? Evet ama gerek görmedi Oda. Çünkü kral haki konusunda açık ara en potansiyelli karakter Luffy olunca ve bu hakinin eğitimle alakası pek olmadığı için çatıdaki performansı rahatsız etmedi beni.
En büyük sıkıntı diğer karakterlerin çok çabuk dövüşten ayrılması. Hadi Zoro baya bir şeyler gösterdi de, Law ve Kid bir şey yapamadı Kaido'ya. Big Mom gibi bir ucube bu arc'ta olmasa ve o beşliyi daha iyi işleseydi sıkıntı falan kalmayacaktı.

Umarım, bu gerizekalı Big Mom, Tama'nın köyünü nasıl yıkarsın diye Kaido'ya dalmaz. Bir işe girdin bari daha beter etme Oda...
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık